Няколко проблема при Б4....

Техническа и сервизна информация за Passat
Eprom
Автомобил:
Двигател:

Re: Няколко проблема при Б4....

Мнениеот Eprom » Нед 20 сеп 2009 0:11

Относно т1 : Сменял ли си скоро амортесьори? Ако да, може да е от пружините ,т.е. да не са на мястото си в/у опорите. Друг вариант е някои от вътрешните или външни накраиници на кормилната щанга да се е разбил.
Чувал съм и че самите реики имали някакви тампончета дето се разбивали - тук може някои по-компетентен от мен да доложи.
Не,че е важно, но имах Ауди Б4 със същия проблем, отстраних проблема като продадох колата :mrgreen: , но със сигурност не е от лагери на опората :|
Пиши ако отстраниш този проблем.

Потребителски аватар
vpetrovbg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vpetrovbg » Чет 24 сеп 2009 11:55

Засега проблема с тропането само го "наблюдавам" и като събера достатъчно впечатления и време, тогава ще му обърна по-сериозно внимание.
Искам пак да питам за пръскалката на петата врата. Самата тя пръска с 10-тина сантиметра след чистачката, т.е. започва от левия стоп. Съчмата е в крайно горно положение, опитвам да завъртя целия накрайник (стърчащата п_шка със съчмата, но имам чувството, че е на пружина, и се връща пак на същото положение. На други съм гледал, че спокойно се върти на ръка? Някой има ли идея, как аджеба да я завъртя да пръска пред чистачката, дали с някакъв инструмент?

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Чет 24 сеп 2009 17:18

Не чопкай пръскалката, че ще се счупи и после новата с много зор се вкарва! :banghead:

Потребителски аватар
vpetrovbg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vpetrovbg » Пет 25 сеп 2009 11:28

radotom написа:Не чопкай пръскалката, че ще се счупи и после новата с много зор се вкарва! :banghead:

Добре, ама така нормално ли е да пръска след чистачката?

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор

Мнениеот radotom » Пет 25 сеп 2009 20:10

Амииии... не! :lol:
Когато моята пръскалка си беше фабрична още- пръскаше преди чистачката.
Отделен е въпроса, че докато започне да пръска- чистачката си правеше един мах, де :Mr Green Fun
Това се оправя с еднопосочно клапанче на маркучлето за водата- отвътре- близо до щуцера.
Изглежда някой е разглабял машинката и не я е сглобил правилно. :roll:

Потребителски аватар
vpetrovbg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vpetrovbg » Пет 25 сеп 2009 20:15

И сега, какво да го правя? Така ли да стои? :banghead: Сподели поне какво е това клапанче, откъде може да се вземе?

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор

Мнениеот radotom » Пет 25 сеп 2009 20:29

Е не, разбира се!
Но ми е трудно да кажа какво точно е, без да се види.
Предполага се, че трябва да се свали пластмасовия капак на 5-ата врата (на 'щифтове' е, нато в двата края на пластмасата има и 2 болтчета).
От там нататък- сваля се машинката и се оглежда.
Принципно щуцера за водата се състои от 2 части- едното, това с пръскалката се вади първо. Дърпа се право навън, без да се върти много, за да не се счупи. След това входа на щуцера се вади пак с дърпане отвътре.
При мен беше много яко запекло и се счупи :(
И нямаше вкарване наново...
Не би трябвало да може да се вкара под различен ъгъл да пръска- има каналче и влиза само по един начин.
Вероятно ще се наложи да се отвори самото редукторче. За целта се разпоява и масата

Относно клапанчето- не съм монирал такова- имаше тема по въпроса, но ... не я намирам :(
Иначе представлява просто подпружинена сачма, която не позволява водата да се отече наобратно.

G.VASILEV
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот G.VASILEV » Пон 28 сеп 2009 10:54

Здравейте, колеги!
По т.1 бях пуснал преди 2-3 месеца подобна тема. Моят пасат го има това изтракване и в двете посоки и в ляво и дясно. Няколко пъти сменявах лагерчетата на макферсоните, сменил съм тампони на носачите, шарнири, накрайници и почти всичко по предницата. Изтракването си остана. През м.август ми се наложи да сменя задните амортесьори /на комби б4/ в гр.Добрич. Там попаднах на един сериозен майстор, който ми обясни, че това го имат всички пасати - намествала се пружината на амортесьора, и не било проблем.

Потребителски аватар
kristianatanasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristianatanasov » Пон 28 сеп 2009 16:12

vpetrovbg написа:Сподели поне какво е това клапанче, откъде може да се вземе?

Аз съм си сложил такова клапанче-да върши работа,кофтито е пуска вода и когато вали :) .....има формата на миниятюрен пумпал(утре ще го снимам),купих го от пазар за домашни любимци,от сергия за рибки и аквариуми.Монтирането е просто-избираш си едно място на маркуча който е за задната пръскалка,режеш с ножица,слагаш клапанчето и стягаш маркучето с малки свински опашки....абе утре ще снимам и ще ти се изясни!!!!Аааа цената му беше 1,50-1,60лв.

Потребителски аватар
vpetrovbg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vpetrovbg » Пон 28 сеп 2009 19:20

G.VASILEV написа:Здравейте, колеги!
По т.1 бях пуснал преди 2-3 месеца подобна тема. Моят пасат го има това изтракване и в двете посоки и в ляво и дясно. Няколко пъти сменявах лагерчетата на макферсоните, сменил съм тампони на носачите, шарнири, накрайници и почти всичко по предницата. Изтракването си остана. През м.август ми се наложи да сменя задните амортесьори /на комби б4/ в гр.Добрич. Там попаднах на един сериозен майстор, който ми обясни, че това го имат всички пасати - намествала се пружината на амортесьора, и не било проблем.

Колега имаш в предвид предна пружина ли? Аз имам малък луфт на кормилната рейка, която е хидравлична, да не би да е от нея?

Потребителски аватар
vpetrovbg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vpetrovbg » Пон 28 сеп 2009 19:22

kristianatanasov написа:
vpetrovbg написа:Сподели поне какво е това клапанче, откъде може да се вземе?

Аз съм си сложил такова клапанче-да върши работа,кофтито е пуска вода и когато вали :) .....има формата на миниятюрен пумпал(утре ще го снимам),купих го от пазар за домашни любимци,от сергия за рибки и аквариуми.Монтирането е просто-избираш си едно място на маркуча който е за задната пръскалка,режеш с ножица,слагаш клапанчето и стягаш маркучето с малки свински опашки....абе утре ще снимам и ще ти се изясни!!!!Аааа цената му беше 1,50-1,60лв.

Благодаря колега! Ще интересно да се види това нещо, но при мен си пръска, а проблема е, че пръска след чистачката и умувам как да завъртя пръскалката да пръска пред нея? :roll:

Потребителски аватар
kristianatanasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristianatanasov » Пон 28 сеп 2009 21:24

vpetrovbg написа: как да завъртя пръскалката да пръска пред нея? :roll:

Аз мойите "цицики"ги насочвам с кабърче за корк:
Изображение
Няма грешка с него.....пробвай!

Потребителски аватар
vpetrovbg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vpetrovbg » Чет 01 окт 2009 7:12

kristianatanasov написа:
vpetrovbg написа: как да завъртя пръскалката да пръска пред нея? :roll:

Аз мойите "цицики"ги насочвам с кабърче за корк:
Изображение
Няма грешка с него.....пробвай!

Струва ми се, че си разбрал погрешно - т.е. повече не може да се регулира по този начин, а трябва да се завърти по някакъв начин напред!

Потребителски аватар
vpetrovbg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vpetrovbg » Вто 24 апр 2012 10:30

Темата е стара, но сега чак отстраних проблема с изпукването :oops: . Смених преден десен лагер, който не виеше и не даваше признаци, че е от него. Аз така или иначе си бях навил на пръста, че ще сменя него и нищо друго и сега, когато успях - нямам неприятното изпукване. Направи ми впечатление, докато беше старият лагер на главината, че имаше лек луфт. Това го констатирах докато носех главината с шенкела, към един колега с преса. :wink: Само съжалявам, че въобще не се сетих, като вдигна колата на крик да проверя за луфт, при положение, че сам си сменям летните със зимните гуми! :oops:

Потребителски аватар
spoocky
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот spoocky » Сря 25 апр 2012 12:24

vpetrovbg написа:Темата е стара, но сега чак отстраних проблема с изпукването :oops: . Смених преден десен лагер, който не виеше и не даваше признаци, че е от него. Аз така или иначе си бях навил на пръста, че ще сменя него и нищо друго и сега, когато успях - нямам неприятното изпукване. Направи ми впечатление, докато беше старият лагер на главината, че имаше лек луфт. Това го констатирах докато носех главината с шенкела, към един колега с преса. :wink: Само съжалявам, че въобще не се сетих, като вдигна колата на крик да проверя за луфт, при положение, че сам си сменям летните със зимните гуми! :oops:

:applause: :applause: :applause: Похвално колега.
Извинявай че ползвам темата ти но имах същият проблем , а този проблем е мноооого често срещан при нашите автомобили и рядко решението е като при теб... а реално супер смешно... Двама от колегите само го споменават по-горе и това са разместени пружини от леглата им на амортисьора!!! :063: Много се блъсках и аз а то какво било... :banana

Върни се в “Passat”