Чувал съм и че самите реики имали някакви тампончета дето се разбивали - тук може някои по-компетентен от мен да доложи.
Не,че е важно, но имах Ауди Б4 със същия проблем, отстраних проблема като продадох колата
Пиши ако отстраниш този проблем.

radotom написа:Не чопкай пръскалката, че ще се счупи и после новата с много зор се вкарва!

Сподели поне какво е това клапанче, откъде може да се вземе?
vpetrovbg написа:Сподели поне какво е това клапанче, откъде може да се вземе?
G.VASILEV написа:Здравейте, колеги!
По т.1 бях пуснал преди 2-3 месеца подобна тема. Моят пасат го има това изтракване и в двете посоки и в ляво и дясно. Няколко пъти сменявах лагерчетата на макферсоните, сменил съм тампони на носачите, шарнири, накрайници и почти всичко по предницата. Изтракването си остана. През м.август ми се наложи да сменя задните амортесьори /на комби б4/ в гр.Добрич. Там попаднах на един сериозен майстор, който ми обясни, че това го имат всички пасати - намествала се пружината на амортесьора, и не било проблем.
kristianatanasov написа:vpetrovbg написа:Сподели поне какво е това клапанче, откъде може да се вземе?
Аз съм си сложил такова клапанче-да върши работа,кофтито е пуска вода и когато вали.....има формата на миниятюрен пумпал(утре ще го снимам),купих го от пазар за домашни любимци,от сергия за рибки и аквариуми.Монтирането е просто-избираш си едно място на маркуча който е за задната пръскалка,режеш с ножица,слагаш клапанчето и стягаш маркучето с малки свински опашки....абе утре ще снимам и ще ти се изясни!!!!Аааа цената му беше 1,50-1,60лв.
vpetrovbg написа: как да завъртя пръскалката да пръска пред нея?

kristianatanasov написа:vpetrovbg написа: как да завъртя пръскалката да пръска пред нея?
Аз мойите "цицики"ги насочвам с кабърче за корк:
Няма грешка с него.....пробвай!
vpetrovbg написа:Темата е стара, но сега чак отстраних проблема с изпукването. Смених преден десен лагер, който не виеше и не даваше признаци, че е от него. Аз така или иначе си бях навил на пръста, че ще сменя него и нищо друго и сега, когато успях - нямам неприятното изпукване. Направи ми впечатление, докато беше старият лагер на главината, че имаше лек луфт. Това го констатирах докато носех главината с шенкела, към един колега с преса.
Само съжалявам, че въобще не се сетих, като вдигна колата на крик да проверя за луфт, при положение, че сам си сменям летните със зимните гуми!
Похвално колега.
Много се блъсках и аз а то какво било... 
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 59 госта