Чувал съм и че самите реики имали някакви тампончета дето се разбивали - тук може някои по-компетентен от мен да доложи.
Не,че е важно, но имах Ауди Б4 със същия проблем, отстраних проблема като продадох колата

Пиши ако отстраниш този проблем.
radotom написа:Не чопкай пръскалката, че ще се счупи и после новата с много зор се вкарва!
vpetrovbg написа:Сподели поне какво е това клапанче, откъде може да се вземе?
G.VASILEV написа:Здравейте, колеги!
По т.1 бях пуснал преди 2-3 месеца подобна тема. Моят пасат го има това изтракване и в двете посоки и в ляво и дясно. Няколко пъти сменявах лагерчетата на макферсоните, сменил съм тампони на носачите, шарнири, накрайници и почти всичко по предницата. Изтракването си остана. През м.август ми се наложи да сменя задните амортесьори /на комби б4/ в гр.Добрич. Там попаднах на един сериозен майстор, който ми обясни, че това го имат всички пасати - намествала се пружината на амортесьора, и не било проблем.
kristianatanasov написа:vpetrovbg написа:Сподели поне какво е това клапанче, откъде може да се вземе?
Аз съм си сложил такова клапанче-да върши работа,кофтито е пуска вода и когато вали.....има формата на миниятюрен пумпал(утре ще го снимам),купих го от пазар за домашни любимци,от сергия за рибки и аквариуми.Монтирането е просто-избираш си едно място на маркуча който е за задната пръскалка,режеш с ножица,слагаш клапанчето и стягаш маркучето с малки свински опашки....абе утре ще снимам и ще ти се изясни!!!!Аааа цената му беше 1,50-1,60лв.
vpetrovbg написа: как да завъртя пръскалката да пръска пред нея?
kristianatanasov написа:vpetrovbg написа: как да завъртя пръскалката да пръска пред нея?
Аз мойите "цицики"ги насочвам с кабърче за корк:
Няма грешка с него.....пробвай!
vpetrovbg написа:Темата е стара, но сега чак отстраних проблема с изпукването. Смених преден десен лагер, който не виеше и не даваше признаци, че е от него. Аз така или иначе си бях навил на пръста, че ще сменя него и нищо друго и сега, когато успях - нямам неприятното изпукване. Направи ми впечатление, докато беше старият лагер на главината, че имаше лек луфт. Това го констатирах докато носех главината с шенкела, към един колега с преса.
Само съжалявам, че въобще не се сетих, като вдигна колата на крик да проверя за луфт, при положение, че сам си сменям летните със зимните гуми!
Потребители, разглеждащи този форум: Zinoto и 47 госта