Andonov, каква е тази процедура и ти можеш ли да я направиш ?
искам да премахна тази функционалност от колата си защото понякога ми прави мизерии

Помощ за разчитане на лог-файл на голф 3 1.9 TDI AFN
- Kung_Fu_Panda
- Автомобил:
- Двигател:
- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Помощ за разчитане на лог-файл на голф 3 1.9 TDI AFN
Toва за което писах е да се запали при смяна на ЕКУ-то, а не за махане на имото.
Последното може да ти го напрви колегата Владко и ти е градски.
Последното може да ти го напрви колегата Владко и ти е градски.
- dimitar75
- Автомобил:
- Двигател:
Стикера на ЕКУ е махнат и не мога да разбера номера. Ясно е, че съм прецакан! Чудя се дали е сменено и друго по двигателя! Дюзи примерно. Ако тръгна да сменям компютър, дали няма да възникнат други подробности, за които не си заслужава смяната. Ако е само откачване и закачване съм съгласен, но ако трябват настройки не бих могъл да се справя!
- Brezel
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
от кой град си ? Най добре си намериш ЕКУ и отиди да го смените заедно с човек който разполага с ваг ком.
- dimitar75
- Автомобил:
- Двигател:
Аз имам Ваг-ком, но незнам какво се прави!! Само сканирам и логвам! Най-близо ми са Смолян и Пловдив. Ако намеря компютър ще отида в Бош сервиза в Пловдив. Вярвам, че ще го сменят с настройките!
Brezel ти от Берлин ли пишеш или си в България!? Много ти благодаря за диагнозата! Сигурно щях да сменя сумати части за нищо!
Brezel ти от Берлин ли пишеш или си в България!? Много ти благодаря за диагнозата! Сигурно щях да сменя сумати части за нищо!
- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Щом имаш Вагком няма да ходиш никъде.
Намери си друго ЕКУ и след това ще ти се обясни как се прави да запали.
Намери си друго ЕКУ и след това ще ти се обясни как се прави да запали.
- dimitar75
- Автомобил:
- Двигател:
О.к.
Благодаря и на теб Андонов! Ще разчитам на вас, когато си намеря компютър! Ако случайно някой му изпадне ЕКУ за АФН, ще го купя!
Благодаря и на теб Андонов! Ще разчитам на вас, когато си намеря компютър! Ако случайно някой му изпадне ЕКУ за АФН, ще го купя!
- Brezel
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
От Берлин пиша колега....ше ставам като тия доктори по телевизията които по телефона поставят диагнози
Шегата настрана, в немския ибей има еку се продава за 150 евро но на мен ми се струва много. според мен по моргите по ефтино ше се намери.

- dimitar75
- Автомобил:
- Двигател:
Ще търся в Пловдивски морги, а гледам че в мобилен има обяви и хора където се занимават с това. ЕКУ ще се намери, но дали ще е качествен! Обадих се на един и ми каза цена около 300 лева доставка от чужбина или България. Зависи къде ми намерят. За сега не бързам да поръчвам още! Възможно ли е ЕКУ-то да са му сложили софтуер от AFN и да си действа нормално сега, нищо че компа е от AHU.
- Brezel
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
dimitar75 написа:Възможно ли е ЕКУ-то да са му сложили софтуер от AFN и да си действа нормално сега, нищо че компа е от AHU.
да възможно е, като съдя по забиването на колата ти и макс скорост едва едва 180 смятам че всичко си действа нормално

- dimitar75
- Автомобил:
- Двигател:

- Brezel
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
dimitar75 написа::D но все си мисля, че да се смени компютъра е много сложно нещо.
определено си прав. Трябва да махнеш стария да сложиш новия и да работиш цели 50-60 секунди с ваг кома

- dimitar75
- Автомобил:
- Двигател:
Абе аз веднъж да го сменя, после и чип ще сложа. Много ме съмнява, че ще си имам проблеми с това побългаряване! Затова не ми се рови много, че един кенеф колкото го ровиш, толкова мирише!
Какво да се прави, трябва да си го оправя! Хайде, ще продължа темата, като дойде време за смяната!

- dimitar75
- Автомобил:
- Двигател:
Някой ако иска да си направи справка на неговото ЕКУ.
http://blogs.myspace.com/index.cfm?fuse ... =220703556
http://blogs.myspace.com/index.cfm?fuse ... =220703556
- dimitar75
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Помощ за разчитане на лог-файл на голф 3 1.9 TDI AFN решено
Отидох да гледам един голф 3GT AFN мотор 1996г(пълен близнак на моя), но като свалихме компютъра, номера беше същия като моя, което ме наведе на мисълта, че този номер (028906021GG и 0281001649/650) го слагат и на AFN двигател, нищо че отговаря за 90 коня мотор! Явно софта става! Не вярвам, че е съвпадение и на него да е сменен със същия номер! После ходих до Бош сервиз и тествах мотора. Излезна, че дебитомера е за смяна, но струва 385 лева там, та минах за сега с почистване само, но трябва да го сменям един ден! Сега колата е самолет
Благодаря на всички, които се опитаха да ми помогнат!
На каква цена най-малко мога да закупя дебитомер Пиърбург за моя голф или трябва да приготвям 385 лева? То си е направо ремонт на двигателя

На каква цена най-малко мога да закупя дебитомер Пиърбург за моя голф или трябва да приготвям 385 лева? То си е направо ремонт на двигателя

Върни се в “Дизелови агрегати”