http://www.toxicjunction.com/get.asp?i=V2141#
Твърдо съм ЗА употребата на колани навсякъде в автомобила. Когато аз карам държа всички да ги ползват. Това е моята кола и волята ми е закон. Който не му изнася може да запретне джапанките и да тича отзад
Ситуацията е аналогична с това да ми дойде някой на гости, да го помоля на вратата да се събуе, а той да откаже и да нахлуе с кални чепици...
Никога не съм карал без колан. Набих си тези навици докато живеех в Испания. Сега ако се кача на колата и не се закопчея не ми е удобно. Всичко е въпрос на навик и възпитание. Ще станат нещата, но трябва на твърдите тикви да им бръкнат в джоба за да им дойде акъла. Българина за жалост от друго не разбира.
А защо се дърпаме ли? Просто е. След десетилетията на комунизъм дойде промяната. Демокрация. Свобода... Тинтири минтири. Нещата бързо станаха криво разбрани и от свободна държава станахме държава на слободията. Манталитета на хората се промени. Всеки е голям, всеки е велик и никой не може да му каже копче за това как разполага с живота си. Държавата е виновна за всичко, да мразиш полицията и законите е въпрос на чест и национален спорт, да буташ рушветчета за щяло и нещяло се е превърнало в обикновено нещо все едно си поръчваш боза в сладкарницата. Всеки е тарикат на дребно и винаги е готов да скочи срещу ползването на колани и забраната за пушене на обществени места защото иначе хората ще решат че са му се свили каламбаците и ще го свалят от тарикатския му пиедестал...
Ей за това се дърпаме. Защото е модерно да рипаме срещу елементарните норми и порядки. После обаче се бием в гърдите и претендираме, че сме по-европейци от всички останали.
Пази Боже света от подобно племе!

Имам право на избор каква кола ще карам(дали от 90та ,дали от 70та ,глей ги хамериканците(нали все взимате пример от тях) карат и разни хот-роди от преди втората световна
). Когато средностатистическия човек в БГ ,може да си позволи нова кола ,тогава едва ли някой ще предпочита да кара кола от преди 20 години без колани .