http://www.toxicjunction.com/get.asp?i=V2141#
Твърдо съм ЗА употребата на колани навсякъде в автомобила. Когато аз карам държа всички да ги ползват. Това е моята кола и волята ми е закон. Който не му изнася може да запретне джапанките и да тича отзад

Ситуацията е аналогична с това да ми дойде някой на гости, да го помоля на вратата да се събуе, а той да откаже и да нахлуе с кални чепици...
Никога не съм карал без колан. Набих си тези навици докато живеех в Испания. Сега ако се кача на колата и не се закопчея не ми е удобно. Всичко е въпрос на навик и възпитание. Ще станат нещата, но трябва на твърдите тикви да им бръкнат в джоба за да им дойде акъла. Българина за жалост от друго не разбира.
А защо се дърпаме ли? Просто е. След десетилетията на комунизъм дойде промяната. Демокрация. Свобода... Тинтири минтири. Нещата бързо станаха криво разбрани и от свободна държава станахме държава на слободията. Манталитета на хората се промени. Всеки е голям, всеки е велик и никой не може да му каже копче за това как разполага с живота си. Държавата е виновна за всичко, да мразиш полицията и законите е въпрос на чест и национален спорт, да буташ рушветчета за щяло и нещяло се е превърнало в обикновено нещо все едно си поръчваш боза в сладкарницата. Всеки е тарикат на дребно и винаги е готов да скочи срещу ползването на колани и забраната за пушене на обществени места защото иначе хората ще решат че са му се свили каламбаците и ще го свалят от тарикатския му пиедестал...
Ей за това се дърпаме. Защото е модерно да рипаме срещу елементарните норми и порядки. После обаче се бием в гърдите и претендираме, че сме по-европейци от всички останали.
Пази Боже света от подобно племе!