Здравейте колеги,
искам да направя пасатора (B5 1.8 20V '97 комби) малко по...off-road с около 15-20 - или поне 10 см. Може ли да споделите как става хватката. Предполагам, че трябва да сменя пружините или както ми каза един майстор да сложа подложки под тях (но 15 см подложка под пружината не ми звучи добре. А трябва ли да сменяма амортисьорите и носачите? Виждал съм такъв Голф 3.
Моля ако някой има опит да сподели. Благодаря Ви предварително!
как да направя Passat B5 по-висок?
-
- Автомобил:
- Двигател:
как да направя Passat B5 по-висок?
Последна промяна от amineznam на Сря 24 юни 2009 13:44, променено общо 1 път.
-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Re: как да направя Passat B5 по-висок?
Колега 20см са малко множко.Не знам как как ще стои в завои толко вдигната ако изобщо може да се направи 

- feikot
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN AVG
Имаше някакъв вариант,позволяваха (или торсионите да се натегнат,или подложка,не съм сигурен) но ДО 5 см.Все пак е 124 мм клиренса ще стане 170 да речем.17 см не са малко, и моя е комби дизел 4моушън и иска да е малко по висок,като олроуда,ама не сме дорасли още.А и освен за да има вид за друго не виждам защо ще го правиш,защото на офф не можеш да отидеш с него ако не искаш да го прибираш в кашон.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Често си ходя на село, а там има едни гигантски "полегнали полицаи" и доста стърже, а и по разни планини обикалям и се натъквам на черни пътища та за това. Освен всичко друго не съм почитател на високите скорости за да ми пречи на завоите.
-
- Автомобил:
- Двигател:
От опит мога да ти кажа, че не е нужно да караш като състезател "повдигната" кола, и при нормално каране по път с много завои окачването е некомфортно и супермного се лашка. Говоря за Шкода Октавия комби 99г., не знам как е вдигана, с подложки ли или с нови амортисьори, обаче наистина застава много чепато в завоите и е некомфортно.
- KORANDE
- Автомобил:
- Двигател:
здравеите!аз имам пасат-б5 пд.и задницата много ми е легнала.ниакаде в в форума биах цел це се слагат подложки от опел.но какви не се сецам.

- dancing_niki
- Скиора
- Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
- Двигател: CASA
- suba
- Автомобил: AUDI А6
- Двигател: APS
Здравей колега!
Няма как да си дигнеш просвета с 20 см,безопасно.Това е изключително много.Мах 5.Колата ще ти стане много нестабилна.
Също така не е нужно да сложиш подложка 15 см за да се дигне с 15см.Общо взето колкото мм е подложката с толкова се дига в см купето.
Честно да ти кажа по-добре си вземи някое субару форест или оутбег,като чели тази кола ще ти върши повече работа за твоите изисквания.
Няма как да си дигнеш просвета с 20 см,безопасно.Това е изключително много.Мах 5.Колата ще ти стане много нестабилна.
Също така не е нужно да сложиш подложка 15 см за да се дигне с 15см.Общо взето колкото мм е подложката с толкова се дига в см купето.
Честно да ти кажа по-добре си вземи някое субару форест или оутбег,като чели тази кола ще ти върши повече работа за твоите изисквания.
- Peteff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
аз пък искам да я свалям мойта б5-ца 

amineznam написа:Здравейте колеги,
искам да направя пасатора (B5 1.8 20V '97 комби) малко по...off-road с около 15-20 - или поне 10 см. Може ли да споделите как става хватката. Предполагам, че трябва да сменя пружините или както ми каза един майстор да сложа подложки под тях (но 15 см подложка под пружината не ми звучи добре. А трябва ли да сменяма амортисьорите и носачите? Виждал съм такъв Голф 3.
Моля ако някой има опит да сподели. Благодаря Ви предварително!
Колега,по-добре помисли за по-високи гуми и джанти+1цол.(от15"на16").
Помага,и то много.
Е,малко разваля визията,но си струва.

- Peteff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
днес видях една б5.5-ца в бургас с такива по високи гуми от нормалните и беше супер грозно
- Tedo-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
15-20см не може да се вдигне и класически джип с 2 цели моста, камо ли пасат 5
Стабилността в завой е най-малката грижа при лифт над 10см... всичко трябва да се удължава - маркучи, щанги, скоростен лост... каретата се чупят от големия ъгъл и т.н.
С по-големи гуми ще го вдигнеш най-много 1-1.5см - при повече ще опират гумите при бабуна или остър завой...
и моя пасат е отвратително нисък... преди това имах "турски" меган комби - идеален е 18см отпред и 20см отзад... за сравнение Тойота Лендкрузер има 21см просвет
Забравих... размера на джантите няма никакво значение - летните са ми 17", а зимните 15", но диаметърът на съответните предписани гуми е еднакъв до милиметър... Важно е какви са гумите...
Стабилността в завой е най-малката грижа при лифт над 10см... всичко трябва да се удължава - маркучи, щанги, скоростен лост... каретата се чупят от големия ъгъл и т.н.
С по-големи гуми ще го вдигнеш най-много 1-1.5см - при повече ще опират гумите при бабуна или остър завой...
и моя пасат е отвратително нисък... преди това имах "турски" меган комби - идеален е 18см отпред и 20см отзад... за сравнение Тойота Лендкрузер има 21см просвет

Забравих... размера на джантите няма никакво значение - летните са ми 17", а зимните 15", но диаметърът на съответните предписани гуми е еднакъв до милиметър... Важно е какви са гумите...
- Tedo-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Peteff написа:аз пък искам да я свалям мойта б5-ца
явно са ви по-хубави улиците в Бургас

- ChimeyJimmey
- Автомобил: торанага
- Двигател: AXQ
Tedo- написа:Peteff написа:аз пък искам да я свалям мойта б5-ца
явно са ви по-хубави улиците в Бургас
Аз също "падам" пролетта с 30 мм. Но и се "одървям" също така...

- Peteff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
не ме кефят улиците но ще карам внимателно ако стана по нисък
ниви не превземам нито бордюри така че спокойно мога да клекна с 4-5 санта