Въпрос за демпферна шайба.

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
razorrrr
Автомобил:
Двигател:

Re: Въпрос за демпферна шайба.

Мнениеот razorrrr » Пет 04 дек 2009 11:46

emo-gar написа:Предполагам,че колата е с тъй-наречения "Г-образен" механизъм за обтягане,виж дали "играе" нагоре-надолу.
Друго-може и шайбата на генератора да е с износени профили и оттам да е "пищенето".Мисля твойта шайба на генератора да е от "простите"(без догонващ съединител)-т.е. ефтина.Има ли климат колата,изобщо дай един поглед(снимка,ако може),има случай и да не се "уцели" верния ремък(по дължина)

Няма климат.Те профилите на генератора ако не са лъжа мисля че бяха 6 на брой,когато ми сменяваха ремъка на генератора,го погледнах и ми се стори че последните два профила(от ляво на дясно),бяха леко износени.Ще я снимам под капака и ще кача снимка.А то ако от там идва това свистене постоянно ли трябва да е ,или така както е при мен 2-3 мин докато е студена и като загрее спира.

Krastio85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Krastio85 » Пет 04 дек 2009 13:54

Колега не търси проблем какъвто нямаш.При мен е абсолютно същото-като я запаля се чува свистене после спира.Карай си колата и си свиркай :beer

the_tupan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот the_tupan » Пет 04 дек 2009 14:42

Krastio85 написа:Колега не търси проблем какъвто нямаш.При мен е абсолютно същото-като я запаля се чува свистене после спира.Карай си колата и си свиркай :beer

:да: И при мен като е студен мотора и особено ако навън е хладно се чува нещо подобно за 5-10 секунди. :beer

Потребителски аватар
razorrrr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот razorrrr » Пет 04 дек 2009 16:39

Ок,мерси момчета.

Потребителски аватар
razorrrr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот razorrrr » Пет 04 дек 2009 16:47

Emo-gar снимах я ,ето снимки
Прикачени файлове
Изображение014.jpg
Изображение015.jpg

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Пет 04 дек 2009 19:54

Мерси за снимките,късметлия си,ремъка се обтяга автоматично -след охлабване на генератора(на оста при конзолата и стопера).Под него има пружина.Достатъчно е да разхлабиш винтовете,да пораздрусаш малко генератора(по-скоро да го натиснеш надолу,ще усетиш пружината,след това я остави да опъне)и стягаш.Аз съм по същата система,значи ремъците са ни еднакви,ще му видя дължината.

Потребителски аватар
razorrrr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот razorrrr » Нед 06 дек 2009 16:03

emo-gar написа:Мерси за снимките,късметлия си,ремъка се обтяга автоматично -след охлабване на генератора(на оста при конзолата и стопера).Под него има пружина.Достатъчно е да разхлабиш винтовете,да пораздрусаш малко генератора(по-скоро да го натиснеш надолу,ще усетиш пружината,след това я остави да опъне)и стягаш.Аз съм по същата система,значи ремъците са ни еднакви,ще му видя дължината.

Добре,благодаря! :)

bochogo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bochogo » Пет 30 дек 2011 17:20

Колеги при мен се появи свиркане което е постоянно дори и когато загрее-смених ремъка с нов и отново свири постоянно-възможно ли е другата ролка на водната помпа да е сдала багажа :banghead:

Потребителски аватар
ventotdi
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: ALH 1998

Мнениеот ventotdi » Пет 30 дек 2011 18:36

Когато купих колата беше с "Г" -обарзния прът и с обикновена шайба на динамото ... имах постоянно свирене и вибрации в пръта .Смених обтягащия елемент ,който струваше 100 лева и временно спря скърцането но не и вибрации.Смених конзолата на динамото с тази малката ,която е без климатик но пак оставих обикновената ролка на динамото...изкара ми 4 месеца без да свири ...и тогава се разтърсих и намерих фрайлауфната ролка ...сложих такава и от тогава няма виене ,скърцане и каквото й да е било.

ПС: Ремъка е 0923 ,ако не се лъжа оригиналния къс пистов за динамо със стойка без климатик :)

Върни се в “Дизелови агрегати”