чукат повдигачите на клапаните
-
- Автомобил:
- Двигател:
чукат повдигачите на клапаните
колеги имам нужда от мнения. Напоследък като запалвам нафтовата печка Голф 1.9ТДИ ПД 116к, ми прави впечатление че в продължение на 4-5 сек повдигачите на клапаните чукат и след това се успокояват.Карам с масло " alpina" 505.01.Нормално ли е това или триабва да сменям вида на маслото.Благодаря предварително 

- krasio00o
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: ADR 1998
Re: чукат повдигачите на клапаните
На какви километри е маслото?
-
- Автомобил:
- Двигател:
на 4000к
- niki_68
- Автомобил:
- Двигател:
когато почнат да чукат постояно ги сменяй не е толкова страшно не се шашкай споко ако не си сменял маслото скоро го смени. 

-
- Автомобил:
- Двигател:
маслото не трябва да го сменяш-то си е с нормални показатели за тоя мотор.а мисля че и повдигачите са ти ок щом чукат само 4-5секунди след запалване.за съжаление ти е поизносен мотора а оттам при запалването има по-бавно качване на маслото вследствие на хлабини които маслото запълва докато се качи до повдигачите.затова повечето хора казват че е нормално повдигачите да изтракват при първоначално запалване а всъщност.....не е.но...това е живата истина.при един хубав мотор повдигачите не притракват дори и при минус 10гр.карай си колега и си свиркай--всичко ти е ок 

- niki_68
- Автомобил:
- Двигател:
на всяко нещо му идва времето повдигачите също се износват колега и като се износят не могат да задържат масло а те реголират клапаните и като няма масло в тях няма кои да реголира клапана и затова като запалиш сутринта започват да чукат докато се напълнят с масло и след това няма проблем аз сам сменял и след това всичко е ок но при колегата е рано все още да ги сменя за сега да си купи една касичка и да сабира пари че след време ще му се наложи да ги сменя като започнат да тракат постояно 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Айде и аз да се включа, като човек, карал дизели от съвсем нови, и не служебни. Нормално е да чукат при студен двигател, дори и при правилното масло. Така че, спокойно, не предприемай нищо.
Аз съм с Арал 507.00 и като е студен двигателя си причуква. На 50К км е, 99% магистрално каране. Да'н би да е скапан, а
Аз съм с Арал 507.00 и като е студен двигателя си причуква. На 50К км е, 99% магистрално каране. Да'н би да е скапан, а

- niki_68
- Автомобил:
- Двигател:
абе колега карай спокоино няма проблем докато не почнат да чукат постояно и тогава ще се наложи смяна и след това пак всичко ще ок не се плаши.няма място за претиснениетака можеш да минеш още доста хиляди км. 

При мен ТДИ 116 Пасат ПД причука един повдигач за 2-3 сек. Това стана след като смених маслото, което ми бяха сложили при смяната на ремъците 10W40 за 10 лв. бях изминал около 7-8000 км.Може това да е съвпадение. След като разбрах го смених с кастрол 5W40 по каталога за ПД. Може и да си въобразявам но ми се струва, че с предишното масло двигателят работеше по добре.Сега в момента карам с оргиналното масло на VW за ПД, няма голяма разлика.
Върни се в “Дизелови агрегати”