белег пасат 1.8 абс

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
lambi
Автомобил:
Двигател:

белег пасат 1.8 абс

Мнениеот lambi » Съб 19 дек 2009 15:33

здравеите колеги,когато светна с стробоскоп белега на коляновия вал тои винаги се движи напред назад,бях чел че белега се движи само ако колата е в сервизен режим,при мене дори когато зануля с ваг ком грешките и я светна след около 100 км.белега пак играе това нормално ли е.

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Re: белег пасат 1.8 абс

Мнениеот Dpop » Съб 19 дек 2009 16:28

Делкото ти вакумно ли е колега? Ако е такова, вакума трябва да е изваден при центровка със стробоскоп.
Спомням си, че radotom беше дал добро описание как се преви центровка в тема от преди ок 2.5 години(не съм сигурен от кога точно, потърси я).

Потребителски аватар
lambi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lambi » Съб 19 дек 2009 17:09

не е вакумно

Потребителски аватар
vit_autosofia
Автомобил: Мерцедес W210 2002г
Двигател: 2700CDI
Контакти:

Мнениеот vit_autosofia » Съб 19 дек 2009 17:14

трябва ти VAG-COM иначе забрави да застане белега на едно място

Потребителски аватар
lambi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lambi » Съб 19 дек 2009 17:45

ще обясниш ли за ваг ком и проблем ли е че се мести белега

Потребителски аватар
vit_autosofia
Контакти:

Мнениеот vit_autosofia » Съб 19 дек 2009 17:51

Потребителски аватар
lambi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lambi » Нед 20 дек 2009 7:05

колега имам ваг ком,въпроса ми е какво да правя с него за белега,с какво може тои да ми помогне.

Потребителски аватар
vaikata_milen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaikata_milen » Нед 20 дек 2009 9:22

ваг кома ма изобщо с нищо няма да помогне,ти като си купува тоя стробоскоп пита ли как се работи с него,разбира се че белега трябва да се движи,нали е на маховика като запалиш колата той почва да се върти ти как мислиш да направиш центровка на загасена кола ли,сега слушай внимателно влизаш в аутодата и проверяваш точно колко градуса трябва да е центровката на твоята кола,палиш я да загрее нормално,светкаш с стробоскопа белега и нагласяш градусите на самият стробоскоп ако в аутодата пише 5 градуса стробоскопа на 5 градуса,и белега на кутията трябва когато светне стробоскопа да съвпадне с белега на маховика :да:

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Нед 20 дек 2009 12:38

lambi написа:...бях чел че белега се движи само ако колата е в сервизен режим,...

Грешка, бате! ;)
В нормален режим контролера се стреми да 'насоса' центровката на запалването спрямо текущите ти обороти и натоварване на двигателя.
Именно когато минеш в сервизен режим (Базисни настройки на VAG-а) би трябвало степ-мотора да спре да ти регулира оборотите и контролера да ти мърда делкото (по-точно- закъснението на искрата) ;)
Значи- нагласи оборотите според зададените в А-дата-та (подпри с нещо жилото- аз го правя като подпъхна малко кюче), задай 'базисни настройки' и тогава гласи делкото ;)
Ако караш с що-годе читав бензин - можеш да си позволиш и малко по-голямо предварение - примерно да не е на 6*, а на 8*. Ще ускорява малко по-добре колата 8)

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Нед 20 дек 2009 12:52

vaikata_milen написа:ваг кома ма изобщо с нищо няма да помогне,ти като си купува тоя стробоскоп пита ли как се работи с него,разбира се че белега трябва да се движи,нали е на маховика като запалиш колата той почва да се върти ти как мислиш да направиш центровка на загасена кола ли,сега слушай внимателно влизаш в аутодата и проверяваш точно колко градуса трябва да е центровката на твоята кола,палиш я да загрее нормално,светкаш с стробоскопа белега и нагласяш градусите на самият стробоскоп ако в аутодата пише 5 градуса стробоскопа на 5 градуса,и белега на кутията трябва когато светне стробоскопа да съвпадне с белега на маховика :да:

Има 300 вида стробоскопи...ако се мъчи с някой стар руски Луч успех да го завърти :) Това става с по-модерните.Ако няма Advance тогава трябва да си засветява белега,който му е за предварение - отзад на по-дъртите мотори на маховика има два белега - ГМТ и другия.Съответно трябва да се прочете внимателно и да се види.
Иначе докато работи колата на празен ход ако я вкараш в сервизен режим белега си седи на едно място при константни обороти освен ако :
-не е разбита сота на делкото - тогава се измества предварението в различна посока понеже датчика на ХОл не чете рпавилно (леко отклонение).
-не си щракнал сигналния кабел на стробоскопа близо до съсден кабел - чуствителни са а кабелите ни предимно са боклуци и прехвъря искри и от съсдени кабели.
Друга причина принципно няма ако всичко е наред.
Възможно е да бяга белега от кофти бобина,износена капачка или пробиващи кабели (да пропуска да подаде искрата към цилиндъра) и тем подобни.
Общо взето е това.

Потребителски аватар
lambi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lambi » Нед 20 дек 2009 13:02

аз да обясня какво правя а вие да кажете каде ми е грешката,бях чел че когато направя едно мостче между l и - на диагностичните букси,това преди да дам контакт,колата влизала в сервизен режим и белега не трябвало да играе,та въпроса ми е дали имам някакъв проблем с колата или всичко е ок защото моя бяга постоянно.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Нед 20 дек 2009 13:16

Кога да 'цъкне' искрата: Центровка запалване Моля, четете внимателмо за кой мотор какво се прави!

От тази тема: viewtopic.php?f=6&t=100096

Потребителски аватар
vit_autosofia
Контакти:

Мнениеот vit_autosofia » Нед 20 дек 2009 16:30

vaikata_milen написа:ваг кома ма изобщо с нищо няма да помогне,ти като си купува тоя стробоскоп пита ли как се работи с него,разбира се че белега трябва да се движи,нали е на маховика като запалиш колата той почва да се върти ти как мислиш да направиш центровка на загасена кола ли,сега слушай внимателно влизаш в аутодата и проверяваш точно колко градуса трябва да е центровката на твоята кола,палиш я да загрее нормално,светкаш с стробоскопа белега и нагласяш градусите на самият стробоскоп ако в аутодата пише 5 градуса стробоскопа на 5 градуса,и белега на кутията трябва когато светне стробоскопа да съвпадне с белега на маховика :да:

Колега не се изказвай неподготвен :063: С ваг-ком ECU-то се вкарва в режим на сервизни настройки и белега се кротва. :lol: :lol: :idea: :idea:
Изображение

Върни се в “Passat”