проблем замразнали врати

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
miropetko
Автомобил:
Двигател:

проблем замразнали врати

Мнениеот miropetko » Вто 22 дек 2009 23:06

колата е голф 3.четах доста теми по проблема и пробвах различни варянти с wd,спреи но резултат никакав.когато е под 0 градуса имама проблем с дигане на палчетата на предните врати.като поработи колата на вклиучено парно всичко се оправя .

tito_s
Автомобил:
Двигател:

Re: проблем замразнали врати

Мнениеот tito_s » Вто 22 дек 2009 23:12

братле аэ сьм сьщия,вече станах на йога да влиэам преэ задните врати.добре че те поне се отварят сутрин

Потребителски аватар
freshenero
Автомобил: Sharan
Двигател: ADY 2000

Мнениеот freshenero » Вто 22 дек 2009 23:15

Намажи уплатненията сьс глицерин от аптеката.

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Вто 22 дек 2009 23:16

колеги пробвайте с малко спирачна течност по ключалките

miropetko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот miropetko » Вто 22 дек 2009 23:19

за оплатненията ок а за палчетата които не се вдигат. :banghead:

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Вто 22 дек 2009 23:22

И аз бях така след тази поредица дъжд и след това сняг и студ.Обяснявам си го с това,че е влезнала вода във вратите и централното блокира.

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Вто 22 дек 2009 23:35

Когато е топло и вратите се отварят вземи си някакво препаратче против замръзване. Напръскай хубаво вътре, препаратчето има смазващ ефект и не позволавя да замръзнат. Аз с ивзех от ШЕЛ течно, не помня какво, но беше ефтино - към 2 лв. Като напръскаш като се отварят после няма д азамлъзнат, поне моите нвече не замръзват.

miropetko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот miropetko » Вто 22 дек 2009 23:37

пробвах вече какво ли не и не знам, :banghead: мерси

Потребителски аватар
Bundy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bundy » Вто 22 дек 2009 23:37

:))) пичове като видях колегата който разказа за влизането си през задните врати не можах да се сдържа! Това явно е чест синдром на 3-ките щото с моя е същата работа! Миналата зима в началото на януарио бяхме на изпит с приятелката ми и аз ставам по рано да се боря с вратите.... явно е било доста студено щото половин час и нищо-мръзна и псувам:)) накрая установих че задните се отварят и кво да правя изпълзях до предните седалки....запалих топлих до като отидем до университета не се отваят и не се отварят тея врати! Спирам в университета и то пред въпросната катедра където ни беше изпита и тея проклетии пак не се отварят:))) и кво да правим както влязохме така и излязохме(прз задните:)) готин спомен е като се змисля ама тая година не ми се искат подобен тип несполуки и търся кво да направя! Купих вчера неква немска вакса от ЛУКОЙЛ на цена 7 и нещо и намазах вратите... тази сутрин пак старата песен на нов глас-изобщо нищо не беше направила! Миналата зима по едно време намазах с глицерин обаче резултата беше за два дни после пак студ и псувни по тъмно още:)))(плюс това самото намазване отнема страшно много време щото с тоя глицерин трудно се работи-доста е лепкав и по мое мнение не си струва краткотрайния резултат) Проблема се реши когато майката на приятелката ми даде некав спей който била купила от незнам си коя бензиностанция с който като напръсках и нямах проблем изобщо! Проблема е че не си спомням как изглеждаше спрея и мястото от където е купен! Единственото което ми помага в момента е тея малките флакончета които са пълни със синя течност и пише че са за размръзяване на ключалки! Само че по половин флаконче всяка сутрин(и за двете ключалки и чакане по 5-6 минути което на тоя студ си е доста...(добре че поне са по лев и нещо)
И на края за финал-ако някой знае някоя радикална мярка независимо от цени нека споделя щото честно-писна ми....:)) поздрави и весели празници

epcilon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот epcilon » Сря 23 дек 2009 0:17

miropetko написа:колата е голф 3.четах доста теми по проблема и пробвах различни варянти с wd,спреи но резултат никакав.когато е под 0 градуса имама проблем с дигане на палчетата на предните врати.като поработи колата на вклиучено парно всичко се оправя .

Най ефикасното лекарство е разглобяване на корите на вратите
и смазване на бравите с масло или смазващ спрей.

PitkataJoe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот PitkataJoe » Сря 23 дек 2009 8:46

Може да пробваш и без разглобяване. Вземаш WD и парцал и богато:
1. Пръскаш в ключалките, като отваряш предпазителя леко с ключа
2. Отстрани на вратата механизма за заключване
3. Като си почнал слагаш и на пантите малко

За гумените уплътнения най съм доволен от силиконовия спрей. Пръскаш на изчистени уплътнения

Поне при мен тази система работи и не съм имал проблеми с вратите. Вярно че съм Г2 ама предполгам проблемите са сходни

Потребителски аватар
Metodi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Metodi » Сря 23 дек 2009 10:25

miropetko написа:колата е голф 3.четах доста теми по проблема и пробвах различни варянти с wd,спреи но резултат никакав.когато е под 0 градуса имама проблем с дигане на палчетата на предните врати.като поработи колата на вклиучено парно всичко се оправя .

аз мога да дам следния съвет ,гумените уплатнения на вратите ги мажеш с течен паравин, механизмите ги пръскаш с ВД-40 ,а самите ключалки за да не замръзват си взимаш една спринцовка след което я пълниш с антифриз и пръскаш в ключалката вътре обилно чакаш 3-4 мин. и си готов .иначе и аз в началото бях като вас само задните ми се отваряха и бях като жената пластелин :) УСПЕХ :mrgreen:

Потребителски аватар
crashman
Автомобил: Bora
Двигател: AUS
Контакти:

Мнениеот crashman » Сря 23 дек 2009 20:11

PitkataJoe написа:Може да пробваш и без разглобяване. Вземаш WD и парцал и богато:
1. Пръскаш в ключалките, като отваряш предпазителя леко с ключа
2. Отстрани на вратата механизма за заключване
3. Като си почнал слагаш и на пантите малко

За гумените уплътнения най съм доволен от силиконовия спрей. Пръскаш на изчистени уплътнения

Поне при мен тази система работи и не съм имал проблеми с вратите. Вярно че съм Г2 ама предполгам проблемите са сходни

Ако имате желание и гараж - разглобяването е най-добре, ако ли не както казва колегата:
уплътненията със силиконов спрей /даже и самата рамка на купето за вратата, защото обикновено не замръзва уплътнението ами водата достигнала до него по рамката за самата врата/ и всички механизми с WD-40 /колкото може по-навътре да го пръснете/.
Аз дори си пръснах и механизмите/рамената на чистачките, че те като замръзнат и нямат сила на притискане на перото. Дори и в самите патрони на ключалките за врати, багажник и резервоар, механизма за отваряне на предния капак, че...
Втора зима - нямам ядове със замръзване 8)
Весели праници!

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Сря 23 дек 2009 20:19

и при мен предните врати замръзват и няма отваряне, след като изпръсках едно WD-40 между стъклото и уплътнението на вратата(над бравата) и половин шишенце размразител на Sonax в ключалките, сега при големите студове нямах проблеми.

Потребителски аватар
Rqhovo
Автомобил: Passat B3
Двигател: 1Y 1991
Контакти:

Мнениеот Rqhovo » Сря 23 дек 2009 20:29

И мойте палчета не се вдигаха винаги и не се спускаха ама ги развих и през тяхната дупка налях масло най-обикновено и нямам повече проблеми.А за уплътненията ги мажа с парафин от аптеката и нямат залепване при тия студове :да:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”