проблем замразнали врати
-
- Автомобил:
- Двигател:
проблем замразнали врати
колата е голф 3.четах доста теми по проблема и пробвах различни варянти с wd,спреи но резултат никакав.когато е под 0 градуса имама проблем с дигане на палчетата на предните врати.като поработи колата на вклиучено парно всичко се оправя .
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: проблем замразнали врати
братле аэ сьм сьщия,вече станах на йога да влиэам преэ задните врати.добре че те поне се отварят сутрин
- freshenero
- Автомобил: Sharan
- Двигател: ADY 2000
Намажи уплатненията сьс глицерин от аптеката.
-
- Автомобил:
- Двигател:
колеги пробвайте с малко спирачна течност по ключалките
-
- Автомобил:
- Двигател:
за оплатненията ок а за палчетата които не се вдигат. 

- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
И аз бях така след тази поредица дъжд и след това сняг и студ.Обяснявам си го с това,че е влезнала вода във вратите и централното блокира.
- mania
- Автомобил:
- Двигател:
Когато е топло и вратите се отварят вземи си някакво препаратче против замръзване. Напръскай хубаво вътре, препаратчето има смазващ ефект и не позволавя да замръзнат. Аз с ивзех от ШЕЛ течно, не помня какво, но беше ефтино - към 2 лв. Като напръскаш като се отварят после няма д азамлъзнат, поне моите нвече не замръзват.
-
- Автомобил:
- Двигател:
пробвах вече какво ли не и не знам,
мерси

И на края за финал-ако някой знае някоя радикална мярка независимо от цени нека споделя щото честно-писна ми....

-
- Автомобил:
- Двигател:
miropetko написа:колата е голф 3.четах доста теми по проблема и пробвах различни варянти с wd,спреи но резултат никакав.когато е под 0 градуса имама проблем с дигане на палчетата на предните врати.като поработи колата на вклиучено парно всичко се оправя .
Най ефикасното лекарство е разглобяване на корите на вратите
и смазване на бравите с масло или смазващ спрей.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Може да пробваш и без разглобяване. Вземаш WD и парцал и богато:
1. Пръскаш в ключалките, като отваряш предпазителя леко с ключа
2. Отстрани на вратата механизма за заключване
3. Като си почнал слагаш и на пантите малко
За гумените уплътнения най съм доволен от силиконовия спрей. Пръскаш на изчистени уплътнения
Поне при мен тази система работи и не съм имал проблеми с вратите. Вярно че съм Г2 ама предполгам проблемите са сходни
За гумените уплътнения най съм доволен от силиконовия спрей. Пръскаш на изчистени уплътнения
Поне при мен тази система работи и не съм имал проблеми с вратите. Вярно че съм Г2 ама предполгам проблемите са сходни
miropetko написа:колата е голф 3.четах доста теми по проблема и пробвах различни варянти с wd,спреи но резултат никакав.когато е под 0 градуса имама проблем с дигане на палчетата на предните врати.като поработи колата на вклиучено парно всичко се оправя .
аз мога да дам следния съвет ,гумените уплатнения на вратите ги мажеш с течен паравин, механизмите ги пръскаш с ВД-40 ,а самите ключалки за да не замръзват си взимаш една спринцовка след което я пълниш с антифриз и пръскаш в ключалката вътре обилно чакаш 3-4 мин. и си готов .иначе и аз в началото бях като вас само задните ми се отваряха и бях като жената пластелин

- crashman
- Автомобил: Bora
- Двигател: AUS
- Контакти:
PitkataJoe написа:Може да пробваш и без разглобяване. Вземаш WD и парцал и богато:
Ако имате желание и гараж - разглобяването е най-добре, ако ли не както казва колегата:
уплътненията със силиконов спрей /даже и самата рамка на купето за вратата, защото обикновено не замръзва уплътнението ами водата достигнала до него по рамката за самата врата/ и всички механизми с WD-40 /колкото може по-навътре да го пръснете/.
Аз дори си пръснах и механизмите/рамената на чистачките, че те като замръзнат и нямат сила на притискане на перото. Дори и в самите патрони на ключалките за врати, багажник и резервоар, механизма за отваряне на предния капак, че...
Втора зима - нямам ядове със замръзване

Весели праници!
- IvanMan
- джедай
- Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
- Двигател: CRLB
и при мен предните врати замръзват и няма отваряне, след като изпръсках едно WD-40 между стъклото и уплътнението на вратата(над бравата) и половин шишенце размразител на Sonax в ключалките, сега при големите студове нямах проблеми.
- Rqhovo
- Автомобил: Passat B3
- Двигател: 1Y 1991
- Контакти:
И мойте палчета не се вдигаха винаги и не се спускаха ама ги развих и през тяхната дупка налях масло най-обикновено и нямам повече проблеми.А за уплътненията ги мажа с парафин от аптеката и нямат залепване при тия студове 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”