Палене при -17

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Re: Палене при -17

Мнениеот mupk0 » Чет 28 яну 2010 14:47

Моята кола и тя пали от четвърт.Голф 2ка 1.6 карбуратор 2е2.Обаче миналата година в един студ не пали...кво му има що му има,опала замръзнал бензин.От тогава само такъв с добавки(или поне трябва да има по-малко вода).От тогава проблем няма.Така че внимавайте какво зареждате.5-6ст спасяват положението :)

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Чет 28 яну 2010 15:35

fox_vt написа:Явно проблема за тези срещи е в вискозитета на маслото поради което става много трудно да се върти разпределителния вал и прескачат зъби чупят се обтягащи ролки и т н.Но дали причината за това е поливането със вода щото тъй или иначе маслото не се стопля и в двата случая.

Въпросната кола, която срещна клапаните е опел зафира 1.9 120 коня. При нея клапаните не са с хидравлични повдигачи. :wink:
т.е. отпада варианта с маслото.

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Чет 28 яну 2010 18:29

Значи както си и мислех никога май няма да си купя по нова кола от старото и изпитано 1.9 тди.То ако толкова лесно се трошат тея нови коли :banghead: .

SACHO7803
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SACHO7803 » Чет 28 яну 2010 22:13

Andonov написа:
fox_vt написа:Явно проблема за тези срещи е в вискозитета на маслото поради което става много трудно да се върти разпределителния вал и прескачат зъби чупят се обтягащи ролки и т н.Но дали причината за това е поливането със вода щото тъй или иначе маслото не се стопля и в двата случая.

Въпросната кола, която срещна клапаните е опел зафира 1.9 120 коня. При нея клапаните не са с хидравлични повдигачи. :wink:
т.е. отпада варианта с маслото.

понеже от време на време карам служебна зафира--също 120кс на годинка и на 35 000км.та понеделник вечерта когато беше около -20гр ходих по работа-колата беше що годе загряла но точно като я паркирах се разтресе и разчука се едно че мотора се окоти :horror: направо ужааассс.изфорсирах я няколко пъти--чукаше и тракаше се едно бачка на 2цилиндъра а отзад се виеха пушаци и....оооо чудоооо изведнъж се оправи все едно нищо не е било.та искам да те питам андонов....като прочетох че си писал за зафира.....какво е било това чудо---после пак студове бяха ама такова нещо не се появи.незнам--мнооого интересно :screwy

Потребителски аватар
sinanmetin
Автомобил: Passat B6 2 tdi CR
Двигател: CBAB
Контакти:

Мнениеот sinanmetin » Пет 29 яну 2010 0:06

rosen79 написа::shock Kaто се спука корпуса ще разбереш.Тея подгревни свещи за какво майканата са сложени там?

Не може да се спука и нашите бусове така ги палихме всичките а те са 6 на брой :) Не от опита но съм го чувал че не може от студено на топло да спука обратно съм съгласен :)

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Пет 29 яну 2010 1:14

Я вземи едно шише топла вода и сутринта като са ти замръзнли джамовете лисни от горе им,и гледай какво ще стане.Рязката промяна на температурата от студено на топло води покване.Външния слой на матеряла зе затопля рязко,а вътрешния е все още студен.Вуншния се разширява,вътрешния не,и от там се получава спукването на матеряла.

Потребителски аватар
mitko3040
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitko3040 » Пет 29 яну 2010 9:14

Преди седмица отиваме с приятели на Боровец, още небеше толкова студено. Пасата го бях напълнил с алпин, а един приятел с нов Туарег мисля че няма година беше заредил на лукойл. Хвана студа и температурата падна под -20. Пасата си палеше понякога и трудно, а на Туарега му замръзна нафтата. Търсихме му топъл гараж и го дърпахме до гаража. След 24 часа престой в гаража беше отпуснал и запали, макар че в гаража отчиташе -3. Допълнихме резервоара с Шел V power защото в околността няма OMV, и всеки ден припалвахме без проблем. Един приятел, който живее в Боровец през зимата ми сподели, че зарежда само на Лукойл, но слагал добавка против замръзване на Castrol. Нямал проблеми.

Потребителски аватар
trepa4a74
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот trepa4a74 » Пет 29 яну 2010 9:55

Без добавка не става.Аз има пасат Б5 тди и нямам никакъв проблем с паленето.Но от където и да сипя нафта слагам добавка,даже и в повечко :P

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Пет 29 яну 2010 11:58

rosen79 написа:Я вземи едно шише топла вода и сутринта като са ти замръзнли джамовете лисни от горе им,и гледай какво ще стане.Рязката промяна на температурата от студено на топло води покване.Външния слой на матеряла зе затопля рязко,а вътрешния е все още студен.Вуншния се разширява,вътрешния не,и от там се получава спукването на матеряла.

По принцип е така но стъклото е къде къде по крехък материал,плюс това блока не може да се загрее толкос бързо.На работата на мотокарите зимата по рано източвахме водата и сутринта наливаме вряла никъф проблем :wink: .

boi4eto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boi4eto » Пет 29 яну 2010 13:06

От прочетеното до тук реших,че при по ниски температури от -10 ще поливам горивния филтър и помпата с хладка вода и после с вряла за да улеснявам стартера и акумулатора преди подгряване и палене.Тези дни в годината са малко и мисля ,че няма да ми е в тежест.

Потребителски аватар
HeMaM_CTpaX
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот HeMaM_CTpaX » Пет 29 яну 2010 20:59

Уви тая година с гражданската ми дадоха 15лв за гориво с гражданската от бензиностанции Петрол. Повече и пари да ми дават няма да сипя от там. Стана -20 и замръзна, че и акумулатора си изхабих докато се сетя за кво иде реч. Вече само Alpin Diesel зимата и V-Power лятото :)

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Пет 29 яну 2010 21:05

HeMaM_CTpaX написа:Уви тая година с гражданската ми дадоха 15лв за гориво с гражданската от бензиностанции Петрол. Повече и пари да ми дават няма да сипя от там. Стана -20 и замръзна, че и акумулатора си изхабих докато се сетя за кво иде реч. Вече само Alpin Diesel зимата и V-Power лятото :)

Нещо са те минали. На мен ми дадоха 20 лв., заредих на Петрол при КАТ и нямам грижи.

кико пап
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот кико пап » Съб 30 яну 2010 22:35

velinsl написа:
кико пап написа:....аз сипвам само спирачна течност в нафтата...

и в какво съотношение? 100 грама на 100 литра

hooligan_sk написа:Абе секви икономично/селски изцепки правят хората... В тва време се сипва само нафта с добавка за замръзване, ама пусто нали е 14ст по-скъпа...

Ако карах дизел бих предпочел да си сложа обикновенна нафта и да си сложа сам присадката, от колкото да давам 14ст. повече за литър. В България по-скъпото не означава по-хубаво, още с по-голяма сила важи това за горивата.
А и едва ли някой би се учудил да е 14ст. по-скъпо да има присадка - ВОДА.

Потребителски аватар
bomber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bomber » Нед 31 яну 2010 11:24

judasss написа:Няма нужда да правиш такива работи , ако моторя си е наред , ще запали от четвърт оборот ! :wink: Дори и на - 20 :lol:

:да:

Потребителски аватар
valio_style
Автомобил: E36 cabrio E30 Turbo
Двигател: Unknown

Мнениеот valio_style » Пон 01 фев 2010 0:36

bomber написа:
judasss написа:Няма нужда да правиш такива работи , ако моторя си е наред , ще запали от четвърт оборот ! :wink: Дори и на - 20 :lol:

Абсолютно съгласен съм, всяка сутрин си паля колата без проблем.. ..не използвам добавки

Върни се в “Дизелови агрегати”