Проблеми с карбуратор Pierburg 2EE

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Glove
Автомобил: VW Golf MK2 GTI
Двигател: AUM

Мнениеот Glove » Чет 10 апр 2008 19:41

claas_86 написа:Колега мерси за информацията.

:wink:

Потребителски аватар
KURASH
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот KURASH » Пон 19 май 2008 13:56

Glove написа:Сменяй го смело не се мъчи повече като имаш в предвид че са два типа, и двата са двукамерни, разликата е в гърлото на карбуратора и в тампона, ако се слага на EZ мотор за да не се сменя смукателния колектор се търси карбуратора с по малкото гърло ето този :

а ако си с PN мотор( карбуратора с компютъра) си търси другия с голямото гърло от Audi с мотор RU.

Ако има нещо питай. :wink:

От какво точно Ауди с какъв двигател трябва да си търся такъв карб с малкото гърло (за EZ) ?

Потребителски аватар
Glove

Мнениеот Glove » Пон 19 май 2008 20:30

kokowoz написа:
Glove написа:Сменяй го смело не се мъчи повече като имаш в предвид че са два типа, и двата са двукамерни, разликата е в гърлото на карбуратора и в тампона, ако се слага на EZ мотор за да не се сменя смукателния колектор се търси карбуратора с по малкото гърло ето този :

а ако си с PN мотор( карбуратора с компютъра) си търси другия с голямото гърло от Audi с мотор RU.

От какво точно Ауди с какъв двигател трябва да си търся такъв карб с малкото гърло (за EZ) ?

Погледни снимката на предната страница и я запомни, дори и да отидеш в моргата и да му кажеш кой е двигателя, пак няма да го знае, така че....

Потребителски аватар
KURASH
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот KURASH » Пон 19 май 2008 22:12

Glove написа:
kokowoz написа:

Погледни снимката на предната страница и я запомни, дори и да отидеш в моргата и да му кажеш кой е двигателя, пак няма да го знае, така че....

Мерси, колега, :D

black`
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблеми с карбуратор Pierburg 2EE

Мнениеот black` » Съб 30 яну 2010 19:46

За да не пускам нови теми ама някой пробвал ли е това
http://www.merkury-bg.biz/reciklirani.htm :?: :roll:
Смятам да рециклирам там ускорителната помпа на един Solex PDSIT-4 , че преди месец леко се запалих.
Та може да се пробва и за тия карбуратори наще Pierburg 2ЕЕ ако не е скъпо. Ако някой има отзиви нека пише :roll:

Потребителски аватар
_NqKoI_
Автомобил: Golf 2
Двигател: ABF

Мнениеот _NqKoI_ » Съб 30 яну 2010 19:59

То и аз имам проблеми с карба :) двигателя ми е PN какво карбураторче да сложа ам ми се иска да не е с ръчен смукач :) :drunk

Потребителски аватар
Glove

Мнениеот Glove » Нед 31 яну 2010 1:26

От опит знам че в " Зматен меркурй" е залатен замо собственика, две коли са ходили там да ги правят и след тях трябваше да се смени целият карборатор, иначе за части стават, но там да ми го правят не. На тях и дъвка да разопаковат няма да дам.

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Нед 31 яну 2010 18:41

Ами аз нищо да им давам да ровят. Карбураторите си ги разглобявам и ревизирам сам. :wink: Просто сондирам малко мнения. Ще им дам само ускорителната помпа. На тоя карбуратор PDSIT-4 е една проста правоъгълна гумена мембрана и едно метално лостче по средата което затваря бензина. Не вярвам да збозят нещо като се има предвид, че е от 70те години. :lol: Интересно ми стана като ги видях, дали могат да се справят с тоя големия електронен дросел на 2EE примерно ако се наложи. :)

Потребителски аватар
_blade_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот _blade_ » Вто 16 фев 2010 22:58

понеже и аз съм от тези които страдат заради шибаната електроника на пиербург 2ее (еcotronic) искам да попитам колегите които вече са сменяли тоя боклук с кейхин 2 тампона му пасва ли към колекторните тръби или трябва да се правят приспособления защото някаде пишеше че пиербурга е с 3 болта а кеихина е с 4

pn_73
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pn_73 » Сря 17 фев 2010 12:56

тампона пасва на колектора на ПН.Сваляш 2ЕЕ и тампона,и слагаш Кейхина с тампона с читирите дупки.

Потребителски аватар
vit_autosofia
Автомобил: Мерцедес W210 2002г
Двигател: 2700CDI
Контакти:

Мнениеот vit_autosofia » Чет 18 фев 2010 6:27

_blade_ написа:понеже и аз съм от тези които страдат заради шибаната електроника на пиербург 2ее (еcotronic) искам да попитам колегите които вече са сменяли тоя боклук с кейхин 2 тампона му пасва ли към колекторните тръби или трябва да се правят приспособления защото някаде пишеше че пиербурга е с 3 болта а кеихина е с 4

Ела ще ти обясня. :да:

Потребителски аватар
_blade_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот _blade_ » Чет 25 фев 2010 15:18

пиербург 2ее екотроник

garage_vehicle.php?mode=view_vehicle&VID=1790

vpetkov1985
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vpetkov1985 » Нед 02 дек 2012 17:04

Намерих начин как да се направи да работи ,без този вакуум ,който има проблем да пише ремонта е безплатен и всеки мойе да го извърши.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”