Проблем с турбото на Голф 4
- Sashko_Trg
- Автомобил: Audi A4 Avant
- Двигател: 2 0 TDI
Re: Проблем с турбото на Голф 4
Еми дайте някав линк. Едно мом4е даде някав ама то там пише за турбото, че горяло масло незнам ко ? Аз търсих ама ненамерих нищо по-моята тема.
- vaskog
- Автомобил: VW Golf IV
- Двигател: ASV
колеги бях на доктор неска и ми каза че имало тъй наречения "уест гейт" клапан който бил за почистване заедно с турбото. Та искам да попитам някой може ли да ми каже какво точно прави тоя клапан?
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
турбината AHF не би трябвало да има усетгейт клапан защото е с променлива геометрия
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
tdi fen написа:турбината AHF не би трябвало да има усетгейт клапан защото е с променлива геометрия
Може да е имал предвид актуатора макар че ми е интересно какво ще му изчисти на него

- vaskog
Каза точно уест гейт клапана сигурен съм
- Ludiq
- Автомобил:
- Двигател:
vaskog написа:колеги бях на доктор неска и ми каза че имало тъй наречения "уест гейт" клапан който бил за почистване заедно с турбото. Та искам да попитам някой може ли да ми каже какво точно прави тоя клапан?
Стой далече от този доктор.....
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
виж тук http://diesel-club.com/forum/viewtopic.php?f=16&t=5vaskog написа:Каза точно уест гейт клапана сигурен съм
- vaskog
А възможно ли е да е от това вакуумно клапанче което управлява лопатките да е за почистване или да не работи, а всъщност това клапанче от какво се управлява? 

- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Работи с вакум от вакум помпата а той се управлява от клапан Н75 ! Ако няма вакум или клапана /актуатора/не го задържа /корозия или скъсана мембрана/ оставаш без турбо или с такова работещо на 20-30% ! Всеки по кадърен майстор който е виждал такъв двигател би трябвало да може да разбере дали има проблем с актуатора !
- vaskog
Мерси stivi ! А още нещо забравих - дали може да и стане нещо ако я карам така?
- nasko1978
- Автомобил:
- Двигател:
vaskog написа:Мерси stivi ! А още нещо забравих - дали може да и стане нещо ако я карам така?
Може да се наложи да си смениш актуатора закачен към ЧИСТО НОВОТО ТИ ТУРБО.Не си прави експерименти!?
viewtopic.php?f=24&t=139733&start=45
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
nasko1978 написа:vaskog написа:Мерси stivi ! А още нещо забравих - дали може да и стане нещо ако я карам така?
Може да се наложи да си смениш актуатора закачен към ЧИСТО НОВОТО ТИ ТУРБО.Не си прави експерименти!?
viewtopic.php?f=24&t=139733&start=45
Колегата има липса на налягане от турбото а не свръхналягане така че спокойно може да си кара така стига да има здрави нерви понеже да караш така вървяща кола си е много изнервящо

- vaskog
А да попитам нормално ли е като махна маркучлето (това долното дето отива към клапана на турбото)на Н75 клапана да се чува едно такова като свирене и дали тоя клапан който е на турбото дето управлява лопатките трябва да се движи лесно с ръка? 

- nasko1978
- Автомобил:
- Двигател:
vaskog написа:А да попитам нормално ли е като махна маркучлето (това долното дето отива към клапана на турбото)на Н75 клапана да се чува едно такова като свирене и дали тоя клапан който е на турбото дето управлява лопатките трябва да се движи лесно с ръка?
Колега и ти като повечето скорорегистрирани потребители искаш без да си мръднеш ръката да си оправиш колата.Няколоко пъти ти казаха колеги да почетеш малко повече,но ти май не искаш.В търсачката можеш да напишеш имената дори на Ифидик,Стиви,Андонов,Никс76 и много много други да им прочетеш мненията в дизел раздела и ще се ориентираш много.
А сега на въпросите ти:
1.Да като махнеш въпросното маркуче се чува съскане защото губиш вакуум.
2.Stivi имаше наскоро тема как и колко трудно се движи лостчето.Движи се с нормален натиск,защото вътре в клапана има пружина.Движи се трудно ,когато се запекъл от ръжда,блокирала пружина и геометрия на турбото.
Минал съм по твоя път и знам какво е да не ти върви колата и да се чудиш!

viewtopic.php?f=24&t=183168
- vaskog
Писах в търсачката и ми излизат различни работи но не и това което търся, може да не съм търсил правилно, а и от къде да ги знам тия имена които си ми изредил. Все пак мерси за отговора!
Върни се в “Дизелови агрегати”