Как да си полираме джантите.
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Жоро Делчев
- BBS Collector
- Автомобил: Golf GTI16V
- Двигател: ABF 1994
Re: Как да си полираме джантите.
Бодито е уникално,маха боята и лака за секунди,не си струва да се занимава човек с други прапарати,цената му е 7-8 лв 

- chefo_
- Автомобил: vw golf 97 ubi
- Двигател:
Achim Lauritzen написа:Бодито е уникално,маха боята и лака за секунди,не си струва да се занимава човек с други прапарати,цената му е 7-8 лв
другия препарат който е също много ефикасен се нарича REMORAL може да се закупи от всеки по голям магазин за бои и лакове.препарата е на водна основа.това е предимството му пред бодито за мен.
- koko_GTI
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
chefo_ написа:Achim Lauritzen написа:Бодито е уникално,маха боята и лака за секунди,не си струва да се занимава човек с други прапарати,цената му е 7-8 лв
другия препарат който е също много ефикасен се нарича REMORAL може да се закупи от всеки по голям магазин за бои и лакове.препарата е на водна основа.това е предимството му пред бодито за мен.
и аз бях писал по-напред за ремовала , че е много добър /ако колегата които е писал REMORAL е имал в предвид РЕМОВАЛ / .
- pe6kata
- VW експерт
- Автомобил: passat corrado
- Двигател: AAA и АBV turbo
Айде бе КОКО, мързелуваш, тия кичета мухлясаха бе...Да ти дам нещо прясно, та да ти дойде мотивацията
Уж да позабърша малко, ама май се поувлякох
п.п. и не е само това

п.п. и не е само това

- beuchat
- Автомобил: 1990 Golf 2
- Двигател: 1.6 EZ
Надявам се скоро и аз да започна моите джанти
и ще пусна снимки в процеса на работа.

- koko_GTI
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
pe6kata написа:Айде бе КОКО, мързелуваш, тия кичета мухлясаха бе...Да ти дам нещо прясно, та да ти дойде мотивацията![]()
п.п. и не е само това
вече немога да виждам , направо ме заслепи

БРАВО БРАВО
- Vinchenzo
- Автомобил:
- Двигател:
Аз с измъчих и със ТЕРМИНАТОР и с БОДИ и 2-та флакона отидоха за една джанта... ще ги карам на пясъкоструйка
-
- Автомобил:
- Двигател:
и с двете става..но според мен грешката е че не изчаквате достатъчно време....и аз се мъчех...и коко ме светна да ги мажа яко..и да не ги търкам..а само да нанасям през 4-5 часа по една четка....и след 2-3 дни всичко пада..колкото и да е упорита боицата.....или лака...
- mircho82
- Автомобил: Golf IV TDI GTI
- Двигател: ARL 2001
Колегиии, дайте да измислим нещо за тия джанти "Santa Monica" ,не ми се иска да ги полирам както колегата (tih). Виждах такива излъскани и нещо не ми харесаха, иска ми се някой спец стругар да ги реставрира,защото и боя такава няма. При мене също се е напукал на места лака и е започнало да се окислява отдоло и тия лентички (грапавини),които се виждат вглеждайки се отблизо в спиците искам да си останат че те прявят джантата да изглежда леко матирана от една страна и на кристалчета от друга погледната.. Търся тука из нета разни заводи за алуминиеви джанти или завод за обработки на алуминии ама на, няма никъде или никой не ми се откликва на молбата или запитването. Казаха ми че се били фрезовали с диамнтен нож (диамантиране), но айде де , и те такова чудо не намерих.
Помагайте.

- koko_GTI
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
mircho82 написа:Колегиии, дайте да измислим нещо за тия джанти "Santa Monica" ,не ми се иска да ги полирам както колегата (tih). Виждах такива излъскани и нещо не ми харесаха, иска ми се някой спец стругар да ги реставрира,защото и боя такава няма. При мене също се е напукал на места лака и е започнало да се окислява отдоло и тия лентички (грапавини),които се виждат вглеждайки се отблизо в спиците искам да си останат че те прявят джантата да изглежда леко матирана от една страна и на кристалчета от друга погледната.. Търся тука из нета разни заводи за алуминиеви джанти или завод за обработки на алуминии ама на, няма никъде или никой не ми се откликва на молбата или запитването. Казаха ми че се били фрезовали с диамнтен нож (диамантиране), но айде де , и те такова чудо не намерих.Помагайте.
колега , махни си лаковото покритие с препарат ремовал или боди или някакъв друг, мини ги с паста за полиране така както са грапави и след това запечатай с лак за алуминий . мисля че по този начин ще се запази желания от тебе ефект на лекото набраздяване и ще се премахнат окисите под стария лак. ЛИЧНО МОЕ МНЕНИЕ Е ТОВА.
- mircho82
koko_GTI написа:mircho82 написа:Колегиии, дайте да измислим нещо за тия джанти "Santa Monica" ,не ми се иска да ги полирам както колегата (tih). Виждах такива излъскани и нещо не ми харесаха, иска ми се някой спец стругар да ги реставрира,защото и боя такава няма. При мене също се е напукал на места лака и е започнало да се окислява отдоло и тия лентички (грапавини),които се виждат вглеждайки се отблизо в спиците искам да си останат че те прявят джантата да изглежда леко матирана от една страна и на кристалчета от друга погледната.. Търся тука из нета разни заводи за алуминиеви джанти или завод за обработки на алуминии ама на, няма никъде или никой не ми се откликва на молбата или запитването. Казаха ми че се били фрезовали с диамнтен нож (диамантиране), но айде де , и те такова чудо не намерих.Помагайте.
колега , махни си лаковото покритие с препарат ремовал или боди или някакъв друг, мини ги с паста за полиране така както са грапави и след това запечатай с лак за алуминий . мисля че по този начин ще се запази желания от тебе ефект на лекото набраздяване и ще се премахнат окисите под стария лак. ЛИЧНО МОЕ МНЕНИЕ Е ТОВА.
Мислех си го това но,няма ли да навредя нещо и на самия алуминий??

- gomez
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
С боди ще прецакаш леко и алуминия.
- Vinchenzo
- Автомобил:
- Двигател:
gomez написа:С боди ще прецакаш леко и алуминия.
Нищо му няма на алуминия! То едвам лака сваля вие алуминия ще прецака

- koko_GTI
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
mircho82 написа:koko_GTI написа:mircho82 написа:Колегиии, дайте да измислим нещо за тия джанти "Santa Monica" ,не ми се иска да ги полирам както колегата (tih). Виждах такива излъскани и нещо не ми харесаха, иска ми се някой спец стругар да ги реставрира,защото и боя такава няма. При мене също се е напукал на места лака и е започнало да се окислява отдоло и тия лентички (грапавини),които се виждат вглеждайки се отблизо в спиците искам да си останат че те прявят джантата да изглежда леко матирана от една страна и на кристалчета от друга погледната.. Търся тука из нета разни заводи за алуминиеви джанти или завод за обработки на алуминии ама на, няма никъде или никой не ми се откликва на молбата или запитването. Казаха ми че се били фрезовали с диамнтен нож (диамантиране), но айде де , и те такова чудо не намерих.Помагайте.
Мислех си го това но,няма ли да навредя нещо и на самия алуминий??И Ако знаете,препорачайте ми такава паста.
ето ти един сайт от който можеш да си поръчаш и пасти и кичета и всичко което е необходимо за полиране:
http://www.unicast-bg.com/tools/polishing.htm
- mircho82
Ухааа,мерси колега. Ей сега ще пада четене и избор на кечета.
.Понеже незнам коя паста ще е по добра,ще взема да порачам от немската от четирите вида