Как да си полираме джантите.

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
Жоро Делчев
BBS Collector
Автомобил: Golf GTI16V
Двигател: ABF 1994

Re: Как да си полираме джантите.

Мнениеот Жоро Делчев » Нед 14 фев 2010 21:20

Бодито е уникално,маха боята и лака за секунди,не си струва да се занимава човек с други прапарати,цената му е 7-8 лв :wink:

Потребителски аватар
chefo_
Автомобил: vw golf 97 ubi
Двигател:

Мнениеот chefo_ » Пон 15 фев 2010 16:58

Achim Lauritzen написа:Бодито е уникално,маха боята и лака за секунди,не си струва да се занимава човек с други прапарати,цената му е 7-8 лв :wink:

другия препарат който е също много ефикасен се нарича REMORAL може да се закупи от всеки по голям магазин за бои и лакове.препарата е на водна основа.това е предимството му пред бодито за мен.

Потребителски аватар
koko_GTI
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот koko_GTI » Пон 15 фев 2010 18:48

chefo_ написа:
Achim Lauritzen написа:Бодито е уникално,маха боята и лака за секунди,не си струва да се занимава човек с други прапарати,цената му е 7-8 лв :wink:

другия препарат който е също много ефикасен се нарича REMORAL може да се закупи от всеки по голям магазин за бои и лакове.препарата е на водна основа.това е предимството му пред бодито за мен.

и аз бях писал по-напред за ремовала , че е много добър /ако колегата които е писал REMORAL е имал в предвид РЕМОВАЛ / .

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Пон 15 фев 2010 23:01

Айде бе КОКО, мързелуваш, тия кичета мухлясаха бе...Да ти дам нещо прясно, та да ти дойде мотивацията mhihi
Уж да позабърша малко, ама май се поувлякох mhihi
п.п. и не е само това :wink:
Прикачени файлове
konzola.jpg

Потребителски аватар
beuchat
Автомобил: 1990 Golf 2
Двигател: 1.6 EZ

Мнениеот beuchat » Вто 16 фев 2010 11:37

Надявам се скоро и аз да започна моите джанти :) и ще пусна снимки в процеса на работа.

Потребителски аватар
koko_GTI
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот koko_GTI » Сря 17 фев 2010 21:38

pe6kata написа:Айде бе КОКО, мързелуваш, тия кичета мухлясаха бе...Да ти дам нещо прясно, та да ти дойде мотивацията mhihi
Уж да позабърша малко, ама май се поувлякох mhihi
п.п. и не е само това :wink:

вече немога да виждам , направо ме заслепи :)
БРАВО БРАВО

Потребителски аватар
Vinchenzo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vinchenzo » Съб 20 фев 2010 19:13

Аз с измъчих и със ТЕРМИНАТОР и с БОДИ и 2-та флакона отидоха за една джанта... ще ги карам на пясъкоструйка
Прикачени файлове
DSC04950.JPG

red_fire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот red_fire » Нед 21 фев 2010 17:52

и с двете става..но според мен грешката е че не изчаквате достатъчно време....и аз се мъчех...и коко ме светна да ги мажа яко..и да не ги търкам..а само да нанасям през 4-5 часа по една четка....и след 2-3 дни всичко пада..колкото и да е упорита боицата.....или лака...

Потребителски аватар
mircho82
Автомобил: Golf IV TDI GTI
Двигател: ARL 2001

Мнениеот mircho82 » Нед 21 фев 2010 19:03

Колегиии, дайте да измислим нещо за тия джанти "Santa Monica" ,не ми се иска да ги полирам както колегата (tih). Виждах такива излъскани и нещо не ми харесаха, иска ми се някой спец стругар да ги реставрира,защото и боя такава няма. При мене също се е напукал на места лака и е започнало да се окислява отдоло и тия лентички (грапавини),които се виждат вглеждайки се отблизо в спиците искам да си останат че те прявят джантата да изглежда леко матирана от една страна и на кристалчета от друга погледната.. Търся тука из нета разни заводи за алуминиеви джанти или завод за обработки на алуминии ама на, няма никъде или никой не ми се откликва на молбата или запитването. Казаха ми че се били фрезовали с диамнтен нож (диамантиране), но айде де , и те такова чудо не намерих. :banghead: Помагайте.

Потребителски аватар
koko_GTI
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот koko_GTI » Нед 21 фев 2010 19:29

mircho82 написа:Колегиии, дайте да измислим нещо за тия джанти "Santa Monica" ,не ми се иска да ги полирам както колегата (tih). Виждах такива излъскани и нещо не ми харесаха, иска ми се някой спец стругар да ги реставрира,защото и боя такава няма. При мене също се е напукал на места лака и е започнало да се окислява отдоло и тия лентички (грапавини),които се виждат вглеждайки се отблизо в спиците искам да си останат че те прявят джантата да изглежда леко матирана от една страна и на кристалчета от друга погледната.. Търся тука из нета разни заводи за алуминиеви джанти или завод за обработки на алуминии ама на, няма никъде или никой не ми се откликва на молбата или запитването. Казаха ми че се били фрезовали с диамнтен нож (диамантиране), но айде де , и те такова чудо не намерих. :banghead: Помагайте.

колега , махни си лаковото покритие с препарат ремовал или боди или някакъв друг, мини ги с паста за полиране така както са грапави и след това запечатай с лак за алуминий . мисля че по този начин ще се запази желания от тебе ефект на лекото набраздяване и ще се премахнат окисите под стария лак. ЛИЧНО МОЕ МНЕНИЕ Е ТОВА.

Потребителски аватар
mircho82

Мнениеот mircho82 » Нед 21 фев 2010 19:58

koko_GTI написа:
mircho82 написа:Колегиии, дайте да измислим нещо за тия джанти "Santa Monica" ,не ми се иска да ги полирам както колегата (tih). Виждах такива излъскани и нещо не ми харесаха, иска ми се някой спец стругар да ги реставрира,защото и боя такава няма. При мене също се е напукал на места лака и е започнало да се окислява отдоло и тия лентички (грапавини),които се виждат вглеждайки се отблизо в спиците искам да си останат че те прявят джантата да изглежда леко матирана от една страна и на кристалчета от друга погледната.. Търся тука из нета разни заводи за алуминиеви джанти или завод за обработки на алуминии ама на, няма никъде или никой не ми се откликва на молбата или запитването. Казаха ми че се били фрезовали с диамнтен нож (диамантиране), но айде де , и те такова чудо не намерих. :banghead: Помагайте.

колега , махни си лаковото покритие с препарат ремовал или боди или някакъв друг, мини ги с паста за полиране така както са грапави и след това запечатай с лак за алуминий . мисля че по този начин ще се запази желания от тебе ефект на лекото набраздяване и ще се премахнат окисите под стария лак. ЛИЧНО МОЕ МНЕНИЕ Е ТОВА.

Мислех си го това но,няма ли да навредя нещо и на самия алуминий?? :shock И Ако знаете,препорачайте ми такава паста.

Потребителски аватар
gomez
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот gomez » Нед 21 фев 2010 22:37

С боди ще прецакаш леко и алуминия.

Потребителски аватар
Vinchenzo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vinchenzo » Нед 21 фев 2010 22:40

gomez написа:С боди ще прецакаш леко и алуминия.

Нищо му няма на алуминия! То едвам лака сваля вие алуминия ще прецака :screwy

Потребителски аватар
koko_GTI
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот koko_GTI » Нед 21 фев 2010 23:10

mircho82 написа:
koko_GTI написа:

Мислех си го това но,няма ли да навредя нещо и на самия алуминий?? :shock И Ако знаете,препорачайте ми такава паста.

ето ти един сайт от който можеш да си поръчаш и пасти и кичета и всичко което е необходимо за полиране:
http://www.unicast-bg.com/tools/polishing.htm

Потребителски аватар
mircho82

Мнениеот mircho82 » Пон 22 фев 2010 0:21

Ухааа,мерси колега. Ей сега ще пада четене и избор на кечета. :bowdown .Понеже незнам коя паста ще е по добра,ще взема да порачам от немската от четирите вида :roll:

Върни се в “Направи си сам!”