не мога да завъртя ключа

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
polo 97 1,4
Автомобил:
Двигател:

не мога да завъртя ключа

Мнениеот polo 97 1,4 » Съб 13 мар 2010 17:32

Здравейте колеги,

Имам следния проблем. Днес не успях да завъртя ключа, за да заплая полото . Завъртя си само до положение полуканткт и до там. Светнаха всички лампи както е нормално, но ключа не можеше да се завърти. След няколко опита успях да го завъртя и запли. Полото е 1,4 инжекция с газ. Ако сте имали подобен проблем моля помогнете!

Потребителски аватар
Th3_Storm
Автомобил:
Двигател:

Re: не мога да завъртя ключа

Мнениеот Th3_Storm » Съб 13 мар 2010 19:15

Аз имах същия проблем колега само че не запалих.Мисля че имаш проблем с стартера поне на мен от там ми беше проблема.Успех :beer

Потребителски аватар
Peteff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Peteff » Съб 13 мар 2010 19:21

колегата сякаш неможе да завърти ключа повече , а не че не му върти стартера . според мен патронника ти се прецаква . прави го или го сменяй докато е време че да не стане така да не можеш да запалиш като си някъде кадето няма да откриеш ключар .
скоро имах същия проблем на служебния камион . патронника просто се прецака . извикахме ключар . имаше сваляне , ремонт на друго място и монтаж обратно . човека каза че просто му е дошло времето и че на италианските коли и камиони бързо им се скапват патронниците . става въпрос за ивеко , но както и да е :)

Потребителски аватар
Th3_Storm
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Th3_Storm » Съб 13 мар 2010 19:24

Може колега аз просто казвам на мен какво ми се случи и предполагам не казвам че на 100% е от това и се пак :beer :beer

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Съб 13 мар 2010 19:25

Имах същият проблем на Форда!Положението ще стане по лошо след време.Ще палиш все по трудно.Аз съм стоял с часове докато го запаля.Накрая комшията го купи и му смени патронника и се оправи.

PiterPan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот PiterPan » Съб 13 мар 2010 19:29

Пробва ли да размърдаш волана
Като се заключи волана ключа трудно се завърта
Може заради това да е :drunk

Потребителски аватар
Dizel_fen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dizel_fen » Съб 13 мар 2010 20:08

PiterPan написа:Пробва ли да размърдаш волана
Като се заключи волана ключа трудно се завърта
Може заради това да е :drunk

:да: :да: :да:

polo 97 1,4
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот polo 97 1,4 » Нед 14 мар 2010 17:23

Не е заключен волана. Ходих при един майстор и ми каза че пробелема е в имобилайзера, но тъй като нямам кода ме изпрати в сервиз с компютри. Той я отвори до клемореда, но не посмя повече, че след това без кода изобщо нямаше да мога да я запал. Във втроник ще я карам, но ми се искаше да чуя и вашето мнение и знае ли някой колко ще ми излезе този ремонт след като ключа е с имобилайзер!

Потребителски аватар
Zerga3GT
Автомобил: Golf A3
Двигател: ABU 94
Контакти:

Мнениеот Zerga3GT » Нед 14 мар 2010 17:43

Значи момците които са писали горе не знаят за какво става на въпрос но аз ще ти кажа
по принцип когато колата е запалена ключа има защита да не завъртиш по погрещка пак на стартер от годините почва да се базика и някои път дори когато не е запалена колата не дава да завъртиш стартера аз си счупих кюча щото толкова ми беше акъла

оправия няма освен с нов който струва доста а за да запалиш просто връщаш ключа назад и пробваш дали ще завърти но не напъваи щото са баси скапаните ключове друг вариянт няма

Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Мнениеот freestyler911 » Нед 14 мар 2010 18:20

Проблем имахме такъв имахме на два пасата!
Отначало не искаше да се завърти докрай ключа, в последствие въобще не искаше да пали. След разглодяване се оказа клеморед, който се сменя елементарно. Има и един лек пиниз за който в сервиза ще ти наговорят какво ли не за да ти вземат 50-80 лева. Пиниза е следния, не се сваля нито волана, нито патрона, сваля се само пластмасите около него, после се сменя КЛЕМОРЕДА , от него са всичките бъзикни! Клемореда за да се смени , на пръв поглед се вижда че трябва да се свали волана и патрона, и за да се сложи новия клеморед е нужно същото. Не се прави така, чупят се крачетата на стария и новия се връзва през средата със свинска опашка. Така ги правят във всеки сервиз!!!! Гаранция , на две коли работят вече втора година. Едната е пасат дизел 1.9 90 коня, другото е 1.6 101 коня....

Ако е същото на полото, няма какво да се чудите !

polo 97 1,4
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот polo 97 1,4 » Пон 15 мар 2010 9:03

Тъй като ключа ми е с имобилайзер предполга мче ремонта ще е по сложен или в всеки оборудван сервиз ще могат да рачетат този код?

Потребителски аватар
4i4o-dido
Автомобил: POLO 1.6 6N
Двигател: AEA 1995
Контакти:

Мнениеот 4i4o-dido » Пон 15 мар 2010 10:27

Аз оставам с убеждението че проблема ти е механичен/ако е патронника или контактната клема под него/ Ако е имобилайзара ще пали и ще гасне след секунда.
Аз сменях въпросната клема,защото трябваше да напъвам зверски ключа за да завърти стартера.
Иначе при мен се наложи сваляне на волана и измъкване на втулката на кормилния прът защото клемата/струва 8 лв./ е хваната с болт,който после не се слага за да не се демонтира всичко при нова подмяна.
А дали нямаш прблем със запалителната система?

swsterew
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот swsterew » Пон 15 мар 2010 11:03

Колеги,доколкото знам,това е често случващ се проблем при полото.Проблемът е в клемореда.Той е евтин,но според майсторите трудно се сменя.Едно от решенишята-кабелите за стартера се прекъсват и се свързват с допълнителен бутон,изведен под волана.Даваш контакт и палиш с бутона.Цена на бутона-1лв.

Потребителски аватар
Ico_Polo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ico_Polo » Пон 15 мар 2010 18:38

swsterew написа:Колеги,доколкото знам,това е често случващ се проблем при полото.Проблемът е в клемореда.Той е евтин,но според майсторите трудно се сменя.Едно от решенишята-кабелите за стартера се прекъсват и се свързват с допълнителен бутон,изведен под волана.Даваш контакт и палиш с бутона.Цена на бутона-1лв.

Подкрепям изцяло :да: :да: :да:
Голяма газарийка е да имаш голям червен бутон на таблото, и да палиш с него. (мечта от малък mhihi )

polo 97 1,4
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот polo 97 1,4 » Вто 16 мар 2010 19:38

Днес бях на майстор. Оказа се клемерода. Смениха го сега ще видим дали всичко ще бъде ок. Благодаря на всички за помощта!

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”