Въпрос за амортисьори? Варна рециклиране?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Orlio
Автомобил:
Двигател:

Въпрос за амортисьори? Варна рециклиране?

Мнениеот Orlio » Пон 29 мар 2010 17:10

Значи ще сменям предните 2 амортисьора обаче колата дойде от Италия със спортно окачване(което не е за БГ както се досещате :cry: )сини са с червени пружини...въпроса ми е мога ли да си сменя сега предните с нормални и да запазя пружините....а по нататак да сменя и задните(защото може би ще се вдигне колата само отпред отначало)
Също така ми препорачаха 2 марки Монро или Билщайн...горе долу кви пари са те за Г3 1.8 АБС...

Последна промяна от Orlio на Пет 02 апр 2010 9:35, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
ahhi
Автомобил:
Двигател:

Re: Въпрос за амортесьори?

Мнениеот ahhi » Пон 29 мар 2010 17:16

а защо не оставиш амортисьорчетата и да смениш пружините от ГТ или ГЛ,лично според мен е много по-добра комбинация и няма да е ниска колата,ако смениш само аморт. пак ще си е ниска и ще вози като каруца(по-гадно от сега),хем даже ще им видиш сметката по-бързо на аморт., ако сменяш,сменяй всичко аморт+пружини,само пружини или не брай нищо.. ,иначе можеш само от пред да смениш , но ще се вирне , събери пари и за задни и тогава действай според мен,ама ти си знаеш :) :beer

Потребителски аватар
Orlio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Orlio » Пон 29 мар 2010 17:31

то на мен ми е ясно,че най-добре да се сменят всичките ама нема манги....а предния вече хварли маслото по нащи супер пътища

Потребителски аватар
kingpin_83
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kingpin_83 » Пон 29 мар 2010 19:40

Orlio написа:то на мен ми е ясно,че най-добре да се сменят всичките ама нема манги....а предния вече хварли маслото по нащи супер пътища

Рециклирай амортисьорите.Иначе ако ги смениш само предните може да се вирне предницата на горе
и ще заприличаш на москвич.

Потребителски аватар
Orlio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Orlio » Вто 30 мар 2010 17:53

kingpin_83 написа:
Orlio написа:то на мен ми е ясно,че най-добре да се сменят всичките ама нема манги....а предния вече хварли маслото по нащи супер пътища

Рециклирай амортисьорите.Иначе ако ги смениш само предните може да се вирне предницата на горе
и ще заприличаш на москвич.

хмммм това не бях се замислил като идея....какви пари струват тези услуги и горе долу колко пара...и има ли ефект...също мислех и втора ръка...ама точно спортни едва ли ще намеря

Потребителски аватар
kingpin_83
Автомобил:
Двигател:

Re: Въпрос за амортисьори?

Мнениеот kingpin_83 » Вто 30 мар 2010 19:44

На мен ми взеха 150 лв за двата предни със сваляне и качване от колата.Станаха по добре отколкото като бяха нови,освен това можеш да кажеш на майстора горе долу колко твърди да ти ги направи, по твой вкус.
Рециклираха ми едни конита защото имах като твоя проблем и вече трета година не са мръднали.
Но все пак разпитай при кой майстор да ходиш този моя се занимава поне от 20 години със това но се намира в Пловдив ,не знам в твоя град как е положението.
Според мен това е най удачния вариант.Успех.

Потребителски аватар
Orlio
Автомобил:
Двигател:

Re: Въпрос за амортисьори? Варна рециклиране?

Мнениеот Orlio » Пет 02 апр 2010 9:34

Значи да търся майстор за рециклиране във Варна.Ама той само единия ми прави проблеми,но е хварлил чак масло...дали ще стане за рециклиране при това положение.Някой да знае във Варна къде има майстор?

Потребителски аватар
n-i-k-o
Автомобил: mk2 i passat b3
Двигател: ev 1984 rp 1992

Мнениеот n-i-k-o » Пет 02 апр 2010 9:46

kingpin_83 написа:На мен ми взеха 150 лв за двата предни със сваляне и качване от колата.Станаха по добре отколкото като бяха нови,освен това можеш да кажеш на майстора горе долу колко твърди да ти ги направи, по твой вкус.
Рециклираха ми едни конита защото имах като твоя проблем и вече трета година не са мръднали.
Но все пак разпитай при кой майстор да ходиш този моя се занимава поне от 20 години със това но се намира в Пловдив ,не знам в твоя град как е положението.

каде е тоя майстор в пловдив :?:

Потребителски аватар
kingpin_83
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kingpin_83 » Пет 02 апр 2010 9:50

n-i-k-o написа:
kingpin_83 написа:На мен ми взеха 150 лв за двата предни със сваляне и качване от колата.Станаха по добре отколкото като бяха нови,освен това можеш да кажеш на майстора горе долу колко твърди да ти ги направи, по твой вкус.

Срещу моста на адата където са сервизите питай те ще ти го покажат че е малко на вътре.

Потребителски аватар
n-i-k-o
Автомобил: mk2 i passat b3
Двигател: ev 1984 rp 1992

Мнениеот n-i-k-o » Пет 02 апр 2010 10:25

kingpin_83 написа:
n-i-k-o написа:

Срещу моста на адата където са сервизите питай те ще ти го покажат че е малко на вътре.

:да:

Потребителски аватар
Orlio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Orlio » Съб 03 апр 2010 9:53

Значи да търся майстор за рециклиране във Варна.Ама той само единия ми прави проблеми,но е хварлил чак масло и удря...дали ще стане за рециклиране при това положение.Някой да знае във Варна къде има майстор?

Потребителски аватар
kingpin_83
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kingpin_83 » Съб 03 апр 2010 16:29

Ще стане ако е маслен газови мисля не стават.

Потребителски аватар
Orlio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Orlio » Нед 04 апр 2010 10:17

Ами щом са е омаслил значи е маслен нали?

Потребителски аватар
kaiser666
Автомобил: Bmw E34
Двигател: M20B20

Мнениеот kaiser666 » Нед 04 апр 2010 10:36

Бартеросай окачването с някой колега и не се занимавай с глупости! Ако смениш само предните амортесьори едва ли ще се вдигне колата. А колегата със 150-те лева за рециклиране по добре да беше додал някой лев и да си купи нови!

Потребителски аватар
Orlio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Orlio » Нед 04 апр 2010 11:14

Аз точно това е,че имам пари за 2 нови предни но с тез пружини се замислих и да не стане някой фал така...затова питам тук....а рециклирането е крайна мярка

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”