Ръчна на Б5
- feikot
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN AVG
Ръчна на Б5
Ръчната спирачка на Б5 кое задейства,спирачния апарат които се задейства от спирачката или нещо друго ?
- kolev123
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Ръчна на Б5
feikot написа:спирачния апарат които се задейства от спирачката
- feikot
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN AVG
На 318is има отделно челюсти за ръчната,за това питам 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Няма отделни челюсти.Буталото на спирачния цилиндър е на винтова резба и жилото на ръчната посредством лостче избутва буталото.За това при смяна на задни накладки за да прибереш буталото трябва да го навиеш по резбата.
Ако бъркам нещо-някой колега да ме поправи
Ако бъркам нещо-някой колега да ме поправи

- madmen
- Автомобил:
- Двигател:
feikot написа:На 318is има отделно челюсти за ръчната,за това питам
е ти нали питаш за Б5.
отговорил ти е колегата по-горе
- draior
- Автомобил: Toyota Corolla Verso 2.2 D4D
- Двигател:
- Контакти:
Да плзвам темата на колегата искам да попитам понеже не ми задържа лоста на ръчната (най вероятно зъба който я държи се е прецакал), някой сблъсквал ли се е с подобен проблем и как се оправя да ме насочите в някаква посока.
Благодаря.
Благодаря.

-
- Автомобил:
- Двигател:
draior написа:Да плзвам темата на колегата искам да попитам понеже не ми задържа лоста на ръчната (най вероятно зъба който я държи се е прецакал), някой сблъсквал ли се е с подобен проблем и как се оправя да ме насочите в някаква посока.
Благодаря.
ако имаш счупен зъб-най лесно е да отпуснеш жилото -ще ти хваща по-нагоре лоста,или да го натегнеш -да ти хваща още в началото -преди счупения зъб.Но при втория случай като ти се износят накладките пак ще стигнеш до супения зъб или-пак натягане

- draior
- Двигател:
- Контакти:
gancho написа:ако имаш счупен зъб-най лесно е да отпуснеш жилото -ще ти хваща по-нагоре лоста,или да го натегнеш -да ти хваща още в началото -преди счупения зъб.Но при втория случай като ти се износят накладките пак ще стигнеш до супения зъб или-пак натягане
Пробема е че въобще никъде не захваща. Та поне да знам какво мога да направя да свалям ли целия лост (и как се сваля) или има друга хватка.
-
- Автомобил:
- Двигател:
draior написа:gancho написа:ако имаш счупен зъб-най лесно е да отпуснеш жилото -ще ти хваща по-нагоре лоста,или да го натегнеш -да ти хваща още в началото -преди счупения зъб.Но при втория случай като ти се износят накладките пак ще стигнеш до супения зъб или-пак натягане
Пробема е че въобще никъде не захваща. Та поне да знам какво мога да направя да свалям ли целия лост (и как се сваля) или има друга хватка.
По-добре ходи на сервиз иначе можеш да си направиш една четалеста подпора на лоста-да го подпреш в горно положение,но не е решение

- draior
- Двигател:
- Контакти:
gancho написа:По-добре ходи на сервиз иначе можеш да си направиш една четалеста подпора на лоста-да го подпреш в горно положение,но не е решение
Аз с със сезал или тел мога да си го вържа за тавана на една кукичка. Ама ми писна да чета глупави коментари.
Като неможеш да дадеш смислен отговор поне не пиши простотии.
draior написа:Да плзвам темата на колегата искам да попитам понеже не ми задържа лоста на ръчната (най вероятно зъба който я държи се е прецакал), някой сблъсквал ли се е с подобен проблем и как се оправя да ме насочите в някаква посока.
Благодаря.
Колега случайно да си намерил решението, че и мен ме сполетя същия проблем.
- draior
- Двигател:
- Контакти:
Не за съжаление
Отвикнах ад ползвам ръчната 

- k_garchev
- Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
- Двигател: AGZ
- Контакти:
draior написа:Не за съжалениеОтвикнах ад ползвам ръчната
Разглоби си ръчната!Не е счупен зъб!Къса се вътре една пружинка,която принуждава зъбчето да захваща!Аз имах същия проблем,но при мен само се беше откачила и си я оправих за 5 минути!
- draior
- Двигател:
- Контакти:
k_garchev написа:draior написа:Не за съжалениеОтвикнах ад ползвам ръчната
Разглоби си ръчната!Не е счупен зъб!Къса се вътре една пружинка,която принуждава зъбчето да захваща!Аз имах същия проблем,но при мен само се беше откачила и си я оправих за 5 минути!
Ако драснеш и с няколко думи как точно става разглобяването ще сме ти много благодарни.
Да не би да се маха цялата пластмаса между седалките? или всичко се прави под колата?