Монтаж на аларма

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
svilkata
Автомобил:
Двигател:

Монтаж на аларма

Мнениеот svilkata » Чет 29 апр 2010 13:33

Здравейте, реших да си поставя сам алармата и се спрях на една българска СА-03, алармата е интерфейсна, но не ми е ясно за какво (къде) да включа алрамата (син кабел, включва по положителен фронт и изключва по отрицателен или зелен включва по отрицателен фронт и изключва по положителен) и съответно за какво е тая забрана и къде трябва да се включи?

Изображение

Благодаря

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Re: Монтаж на аларма

Мнениеот znainainai » Чет 29 апр 2010 15:19

Сега ако кажеш и на какво ще я монтираш. Как ди ти помогне човек като сам не си помагаш? На совалка ли ще я слагаш на подводница ли? Ако незнаеш има 7 разновидности на голф от 1 до 6 и голф плюс. На боб ли да гледам на кафе ли на кристално кълбо или квото там се сетиш че да измъдря каква ти е колата?

svilkata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот svilkata » Чет 29 апр 2010 15:27

на Голф 3 ама не мисля, че модела е голямо значение, а принципа

Потребителски аватар
egoist_ok
Автомобил: Golf 4 TDI 4 motion
Двигател: ARL 2002

Мнениеот egoist_ok » Чет 29 апр 2010 20:42

svilkata написа:на Голф 3 ама не мисля, че модела е голямо значение, а принципа

Колега един въпрос може ли? С какво дистанционно ще командваш тази аларма? Интерфейсните аларми НЯМАТ достанционно те се командват от сигналите на оригиналното дистанционно.

П.С. Аз от 7 години се занимавам с аларми ама още голф 3 с оригинално дистанционно за централното не съм виждал.

svilkata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот svilkata » Чет 29 апр 2010 21:09

Ако мислех, че е голяма лъжица намаше да пиша, дистанционното е фабрично от ключа, а випросите си ги зададох.
Брагодаря все пак, някой все ще ми отговори!

Последна промяна от svilkata на Чет 29 апр 2010 21:38, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
boreto1977
Автомобил: passat 3BG T4 Caravelle syncro
Двигател: AVF 2003 ACV 2001

Мнениеот boreto1977 » Чет 29 апр 2010 21:19

[quote]П.С. Аз от 7 години се занимавам с аларми ама още голф 3 с оригинално дистанционно за централното не съм виждал./quote]
ами ела да видиш моето-оригинално на ключа :applause:

Потребителски аватар
egoist_ok

Мнениеот egoist_ok » Чет 29 апр 2010 22:41

boreto1977 написа:
П.С. Аз от 7 години се занимавам с аларми ама още голф 3 с оригинално дистанционно за централното не съм виждал./quote]

Я снимай.
Аз прерових цялата Аутодата за голф 3 НЯМА такъв ключ. Ти сигурно говориш за някоя италианска аларма на която пише Фолксваген - ауди и дистанционното е в ключа.

Потребителски аватар
m&m16v
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот m&m16v » Чет 29 апр 2010 22:50

egoist_ok написа:
boreto1977 написа:
П.С. Аз от 7 години се занимавам с аларми ама още голф 3 с оригинално дистанционно за централното не съм виждал./quote]

Я снимай.
Аз прерових цялата Аутодата за голф 3 НЯМА такъв ключ. Ти сигурно говориш за някоя италианска аларма на която пише Фолксваген - ауди и дистанционното е в ключа.

:да: :да: :да:

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Чет 29 апр 2010 23:08

Те такова нещо като оригинално дистанционно за голф 3 НЕМА. При пасат има инфра ред дистанционно ама при голф 3 такова животно НЕМА. Освен ако не е нещо поръчково някой да се е заинатил навремето и да си е поръчал къстъм за неговия голф фабрично дистанционно от пасат да му посадят. За да разсеем всякакви съмнения снимай ключа частта със дистанционното :idea:

Потребителски аватар
djshomi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот djshomi » Пет 30 апр 2010 9:31

Колега вържи + и - и сирената и провери какво отива на тези жици .Така като гледам може да са за управление на модиул за централно защото тя няма .Пусния я и виж на вкл дали няма да доидат 12 волта за 1 до 7 секунди и изкл и пак същото ако е така са за централно.Но да знае тази аларма е пълно дърво.

Потребителски аватар
egoist_ok

Мнениеот egoist_ok » Пет 30 апр 2010 10:03

djshomi написа:Колега вържи + и - и сирената и провери какво отива на тези жици .Така като гледам може да са за управление на модиул за централно защото тя няма .Пусния я и виж на вкл дали няма да доидат 12 волта за 1 до 7 секунди и изкл и пак същото ако е така са за централно.Но да знае тази аларма е пълно дърво.

Виж сега колега не искам да се заяждам с никой ама нещо което незнаеш как работи недей да караш да си правят екперименти хората. Незнам от къде разбра че това е "дърво". Аз лично вчера монтирах една СА-03 на един автомобил 2008 година и мога да каже че работи перфектно.

http://bsm-bg.com/#/bg/Products/id=3&open=9 тук има описание

Потребителски аватар
Ясер
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ясер » Пет 30 апр 2010 15:14

egoist_ok написа:
svilkata написа:на Голф 3 ама не мисля, че модела е голямо значение, а принципа

Колега един въпрос може ли? С какво дистанционно ще командваш тази аларма? Интерфейсните аларми НЯМАТ достанционно те се командват от сигналите на оригиналното дистанционно.

П.С. Аз от 7 години се занимавам с аларми ама още голф 3 с оригинално дистанционно за централното не съм виждал.

Е как да видиш, като такъв голф с ОРИГИНАЛНО дистанционно централно не съществува.
Виждал съм само допълнителни , предвидени за оригиналното централно и те се намират отзад до компресора. Направено с мъжка и женска букса, за да може от оригиналната букса, която е за самия компресор да се добави и външно управление.

Та до колегата, който каза "Ела и виж мойто" то твойто хубаво, но е сложено допълнително. Просто няма произведен голф 3 с дистанционно централно. Това са модули направени специално за голф 3 или по-точо този тип компресор и монтажа отнема точно 2 минути . Същия компресор се монтира и на Ауди Б3, Б4, Пасат Б3 за други не се сещам.

Потребителски аватар
M-I-T-A-K-A
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот M-I-T-A-K-A » Пет 30 апр 2010 19:51

Аз си купих golf чето от германия и ми го дадоха с едно дистанционно което отключва и заключва вратите(а небило аларма),а като го задържиш даже затваря шибидаха и стъклата и в обретна посока ,при отключване ги разтваря .... не е ли оригинално?Несъм много наясно затова питам!!!
Сега си имам 2 това с което го взех и на аларма монтирана в БГ :shock

Потребителски аватар
djshomi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот djshomi » Пет 30 апр 2010 22:41

Едно отклонение за колегата egoist_ok.
Имаш ли идевя колко е разликата между цената на това дърво с сатурн м6 10 лв едната е 60 другата 50 аиде пак да поспорим коя е по добра от двете за някакви си 10 лв.И със съвета към колегаъта нама да изгори нищо просто може да си отговориш на някои неизвестни.

Потребителски аватар
egoist_ok

Мнениеот egoist_ok » Съб 01 май 2010 12:16

djshomi написа:Едно отклонение за колегата egoist_ok.
Имаш ли идевя колко е разликата между цената на това дърво с сатурн м6 10 лв едната е 60 другата 50 аиде пак да поспорим коя е по добра от двете за някакви си 10 лв.И със съвета към колегаъта нама да изгори нищо просто може да си отговориш на някои неизвестни.

Незнам къде гледаш тези цени за СА-02 или 03, но не е 60 лв.Аз купувам аларми директно от БСМ /производителите/ и знам какви са и цените. Сатурн М6 е с 2 дистанционни а СА-02 или 03 НЯМА дистанционно. Говорим за два различни вида алармени системи. Все едно да сравняваш кола с трактор. Не е само заради 10-те лева - както казваш ти.

П.С. Хора връзвайте си каквото искате и както си искате - аз ви казвам кое как е а вие тръгвате да се заяждате.

П.С.1. Добре колега "djshomi" вземи и напиши едно подробно описание тук в темата как да се свърже интерфейсната аларма СА-02 и да спрем да спорим и кажи кое е толкова "дървеното" в нея.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”