Направи си сам: Темпомат (само за ТДИ)

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
ABSOLUT
Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
Контакти:

Re: Направи си сам: Темпомат (само за ТДИ)

Мнениеот ABSOLUT » Пет 30 апр 2010 11:58

Trimontcium написа:Дайте някакъв ориентир къде да търся буксата... Хванах се за главата от тези снопове... освен да следя къде излиза 14-ти бушон???

Ето още една снимка колега, това е от моя Пасат В4
Айде успех с намирането

Изображение

Потребителски аватар
Trimontcium
Автомобил: А6
Двигател: AWT

Мнениеот Trimontcium » Пет 30 апр 2010 13:14

Мерси колега !

bobbyggx
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobbyggx » Пон 03 май 2010 18:58

Здравейте, колеги, виждам, че е изписано много по темата, но аз така и не мога да открия решение на моят проблем с темпомата. Купих си ръчка от морга от Ауди А6 2002г., взех кабелите и буксите, макар и крайните букси да са различни от тези на моята инсталация.

Колата ми е А6 С5 1.9TDi AFN мотор 1998г.

Всичко е наредено и на в 6та група отчита всички копчета.

Прикачам една снимка от VAG-COMa, на нея има описано, кой бит с кое от копчетата на ръчката се променя.

Когато тръгна в движение, в 1вото поле ми показва моментната скорост на колата, а във второто поле винаги първият бит е 1, и в това се съмнявам, че може от него да идва проблема.

Когато цъкна ON бутона на ръчката в полето Cruise Present? 0.0 се променя на 1.0 (това не съм сигурен, дали трябва да е така), а когато натисна спирачката става на 17.0.

Под "минус" на картинката имам предвид, когато плъзгам плъзгача надясно, а "плюс" - наляво.
Ръчката ми е OldStyle според тази картинка: Изображение

П.П. Само захранващия кабел не е вързан според схемата (трябва да отиде в кафява букса T10v Pin7 според схемата, но не знам къде точно се намира пише "A pillar, right), та той е вързан към +12V, които работят след дване на контакт.

Потребителски аватар
mafiacartel
Автомобил: VW Golf 2 GTI G65
Двигател: PG

Мнениеот mafiacartel » Сря 05 май 2010 11:16

Имам едно запитване към Вас колеги. На мотор "2.0/115-AGG" има ли опция за темпомат и може ли тя да се активира през "Vag-Com"?

Благодаря за вниманието !

g.enchev

Мнениеот g.enchev » Сря 05 май 2010 13:32

mafiacartel написа:Имам едно запитване към Вас колеги. На мотор "2.0/115-AGG" има ли опция за темпомат и може ли тя да се активира през "Vag-Com"?

Може, но на съвсем друг принцип. В твоя случай не си с е-гас педал. Много голяма и сложна интервенция би било ако започнеш да си го монтираш. Още по-трудно ще бъде намирането му

Потребителски аватар
mafiacartel

Мнениеот mafiacartel » Сря 05 май 2010 14:22

g.enchev написа:
mafiacartel написа:Имам едно запитване към Вас колеги. На мотор "2.0/115-AGG" има ли опция за темпомат и може ли тя да се активира през "Vag-Com"?

Може, но на съвсем друг принцип. В твоя случай не си с е-гас педал. Много голяма и сложна интервенция би било ако започнеш да си го монтираш. Още по-трудно ще бъде намирането му

А има ли го въобще като опция за бензинов автомобил и каква е причината за тази сложност?

g.enchev

Мнениеот g.enchev » Сря 05 май 2010 14:34

Разбира се че го има, но е рядкост ( при по-старите )

Ето един комплект
http://www.yatego.com/cum-cartec/p,47fb ... --benziner

Ето и упътването
http://eleanor.tool-base.de/tuning/gra.htm

bobbyggx
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobbyggx » Сря 05 май 2010 21:48

След умуване реших, че проблема идва от това, че ECU-то мисли, че съединителя е постоянно натиснат. Във Ваг-Ком няма никакви грешки обаче, но в полето Brake Pedal е винаги 1 0 0, а в полето Cruise Control (CL/BR/RE/AC/ON/ON) 1 0 0 0 1 1 (като последните две единици са когато е включен темпомата от прекъсвача), първия бит индикира натиснат съединител, както и първия бит на Brake Pedal колоната.

Някакви идеи колеги, или някой друг с AFN, който да може да изкара стойностите от 006 група?

Потребителски аватар
mafiacartel

Мнениеот mafiacartel » Сря 05 май 2010 21:57

g.enchev написа:Разбира се че го има, но е рядкост ( при по-старите )

Ето един комплект
http://www.yatego.com/cum-cartec/p,47fb ... --benziner

Ето и упътването
http://eleanor.tool-base.de/tuning/gra.htm

Благодаря за информацията. Остана да реша дали колата ми ще има тази екстра тъй като и цената е малко стряскаща :)

g.enchev

Мнениеот g.enchev » Сря 05 май 2010 22:29

bobbyggx написа:След умуване реших, че проблема идва от това, че ECU-то мисли, че съединителя е постоянно натиснат. Във Ваг-Ком няма никакви грешки обаче, но в полето Brake Pedal е винаги 1 0 0, а в полето Cruise Control (CL/BR/RE/AC/ON/ON) 1 0 0 0 1 1 (като последните две единици са когато е включен темпомата от прекъсвача), първия бит индикира натиснат съединител, както и първия бит на Brake Pedal колоната.

Някакви идеи колеги, или някой друг с AFN, който да може да изкара стойностите от 006 група?

Да беше казал малко по-рано. Тъкмо правих логове и ми свърши батерията на лаптопа... Ако до утре никой не ти е изпратил ми напомни на ЛС :да:

или това ако ти свърши работа
http://www.snimka.bg/?big%3bpid=4756860%3bold=1

bobbyggx
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobbyggx » Сря 05 май 2010 22:35

Благодаря за снимката :idea: Но ако при това положение, на колегата темпомата работи, то тогава моя проблем става неясен и необясним, защо аджеба не иска да тръгне този темпомат, при положение, че всичко е вързано отчита го коректно, но не иска да фиксира скоростта :evil:

bobbyggx
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobbyggx » Чет 06 май 2010 20:07

Темпомата проработи :drunk
Проблема беше в машинката на съединителя и по-точно това, че буксата беше изключена :beat_butt2

Потребителски аватар
mafiacartel

Мнениеот mafiacartel » Чет 06 май 2010 22:13

bobbyggx написа:Темпомата проработи :drunk
Проблема беше в машинката на съединителя и по-точно това, че буксата беше изключена :beat_butt2

Хаха ти като мен ,монтирвам новия двигател с инсталацията всичко ок и накрая неиска да запали поради причината че буксата на компа която е на бущониерата беше откачена :):):):)

Потребителски аватар
Trimontcium
Автомобил: А6
Двигател: AWT

Мнениеот Trimontcium » Сря 12 май 2010 15:26

Направих всичко, но не работи и на cruise presence стои 0.0 не е 1.0 ??? идеи Съединителя ми стой малко надолу и не притиска бутона....

Потребителски аватар
mafiacartel

Мнениеот mafiacartel » Сря 12 май 2010 23:02

Trimontcium написа:Направих всичко, но не работи и на cruise presence стои 0.0 не е 1.0 ??? идеи Съединителя ми стой малко надолу и не притиска бутона....

Стига си ревал ами се радвай че проработи :)

Върни се в “Направи си сам!”