golf 3 AAZ проблем с включване на първа и втора скорост
- H2O
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с включване на първа и втора скорост - AAZ
Значи проблема ми е оправен
Износени втулки по скоростния механизъм.В сервиза смениха тези които са в двигателния отсек и скоростите се включват като нови.Е не толкова добре както BMW-то
...Продават се в АутоПлюс,поне там ги намерих и струват само 12лв.За ремонта ми взе 5 лв.За 10 мин.се сменят.В ремонтния комплект са много втулки и тампончета,но се сменят само 2-3.
Последна промяна от H2O на Пон 17 май 2010 22:35, променено общо 1 път.
-
tarikat89
- Автомобил:
- Двигател:
H2O написа:Значи проблема ми е оправенИзносени втулки по скоростния механизъм.В сервиза смениха тези които са в двигателния отсек и скоростите се включват като нови.Е не колкото добре както BMW-то
...Продават се в АутоПлюс,поне там ги намерих и струват само 12лв.За ремонта ми взе 5 лв.За 10 мин.се сменят.В ремонтния комплект са много втулки и тампончета,но се сменят само 2-3.
и аз ги сменях тези тампончета.. и защо само 2-3 сте сменили? или не им се занимаваше на майсторите с другите
- H2O
- Автомобил:
- Двигател:
Смениха само тях,защото имаха голям луфт.Трябва да ги рамърда с ръка за да мръднат и включат на скорост.Ако сменят всички,трябва да се разкачи целия скоростен механизъм и става голяма сватба.
- Kuncavia
- A.C.A.B.
- Автомобил: Golf MK1 Cabrio
- Двигател: 1600 cc
- Контакти:
Маслото се сменя на 60 000, сменил съм го преди 10, и ми заяжда на 1-ва и 2-ра, а кат включа задна издава звук, се едно не съм натиснал съединителя, ебати печките и решение още ли няма 
H20 къде е този сервиз, ако е в София да намина и аз?

- didodi
- Автомобил: Amarok DOUBLE cab
- Двигател: CSHA 2014
- Контакти:
Сменят се всички ябълки с нови, то си има ремонтен комплект, и после задължително се смазват с WD-40 
- Kung_Fu_Panda
- Автомобил:
- Двигател:
Kuncavia написа:Маслото се сменя на 60 000, сменил съм го преди 10, и ми заяжда на 1-ва и 2-ра, а кат включа задна издава звук, се едно не съм натиснал съединителя, ебати печките и решение още ли няма
на тоя мотор за който става въпрос в темата, смяна на маслото на скоростите е само препоръчителна, не е задължителна, и то не на 60 а на 180 000
- Kung_Fu_Panda
- Автомобил:
- Двигател:
didodi написа:Сменят се всички ябълки с нови, то си има ремонтен комплект, и после задължително се смазват с WD-40
с вд40 нищо не се смазва, то е за разяждане не за смазване
ламелите вилката с противотежестта на скоростната кутия се смазват с машинно масло, не с вд40 нито с грес
както и всички останали не-натоварени вилкови ябълкови и колянови механизми по скоростните лостови системи
-
Ivelin
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Kuncavia написа:Маслото се сменя на 60 000, сменил съм го преди 10, и ми заяжда на 1-ва и 2-ра, а кат включа задна издава звук, се едно не съм натиснал съединителя, ебати печките и решение още ли няма
Мдам и аз го имах същия проблем и до мен излезе съединител. Другите признаци бяха че съединителя отделяше много долу и когато колата загрее ръмжеше повече като вкарвам задната
-
vasil_5rov
- Автомобил:
- Двигател:
H2O написа:Утре ще я остава в сервиза и да гледат.При мен няма 5км или в покой,все тая.Когато намерят причината и я опрявят,ще пиша.Има някаква врътка защото гледам,че самo AAZ-та пишем!
Кажи какво е излезнало, и гледаи да ти е добър майстора!

- buller
- Автомобил: Audi_Q5 FY
- Двигател: DJYA 2020
vasil_5rov написа:Кажи какво е излезнало, и гледаи да ти е добър майстора!![]()
![]()
Прочети цялата тема и ще ти стане ясно какво е решението:
H2O написа:Значи проблема ми е оправенИзносени втулки по скоростния механизъм.В сервиза смениха тези които са в двигателния отсек и скоростите се включват като нови.Е не толкова добре както BMW-то
някой може ли да ги снима тези втулки че да хвана да ги сменя?
- Kuncavia
- A.C.A.B.
- Автомобил: Golf MK1 Cabrio
- Двигател: 1600 cc
- Контакти:
Ivelin написа:Kuncavia написа:Маслото се сменя на 60 000, сменил съм го преди 10, и ми заяжда на 1-ва и 2-ра, а кат включа задна издава звук, се едно не съм натиснал съединителя, ебати печките и решение още ли няма :drunk
Мдам и аз го имах същия проблем и до мен излезе съединител. Другите признаци бяха че съединителя отделяше много долу и когато колата загрее ръмжеше повече като вкарвам задната
Чак сега виждам отговори от 2010-та и при мен се оказа съединител

-
Водния дух
- Автомобил:
- Двигател:
kostenurkite написа:От няколко седмици се появи заяждане в хода на скоростния лост по посока за включване на 1ва и 2ра скорост успявам да включа но от 2-3 опит, имах съмнения дали не е нещо по връзките преди скоростната кутия но след като разкачих връзките от лоста на скоростната кутия и проверих хода със скоростния лост всичко си вървеше гладко, когато бутах лоста на скоростната кутия по посока навътре в нея(което е хода към 1ва и 2ра) се усещаше заяждане и лоста влизаше до край само ако леко го поклатя наляво надясно... помогнете със съвети ако някой е срещал този проблем или поне нещо на догатки... автомобила е golf 3 1.9 TD AAZ
Колеги аз също го имам този проблем,само че става въпрос за 5-та скорост.Аз съм сменил всички механизми и втулки по-лостовата система.проблема ми е в този лост които излиза от скоростната кутия.Когато го разклатя тогава си намира 5-тата скорост.Само,че при мен проблема се явява когато този лост трябва да излезе.При мен също този лост има някакъв луфт.Не мога да намеря схема на устройството вътре и незнам как да го разглобя.Дали вътре има някакви втулки или лагери незнам.Най-отпред има една голяма гайка.Дали нея трябва първо да развия?Моля ако някои има снимка или схема да я публикува,благодаря ви,за да не стане

-
Водния дух
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги никои ли не е разглобявал този механизъм

Re: golf 3 AAZ проблем с включване на първа и втора скорост
Колеги и аз имам проблем с този механизъм. Има луфт от към механизма. По етка вътре има кече и иглен лагер. Проблема ми е, че не влиза на първа скорост.
Ако някой е разглобил може ли да каже дали се намират консумативи и дали проблема може да е от там.
Ако някой е разглобил може ли да каже дали се намират консумативи и дали проблема може да е от там.
Върни се в “Дизелови агрегати”