golf 3 AAZ проблем с включване на първа и втора скорост

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
H2O
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с включване на първа и втора скорост - AAZ

Мнениеот H2O » Пон 17 май 2010 19:14

Значи проблема ми е оправен :D Износени втулки по скоростния механизъм.В сервиза смениха тези които са в двигателния отсек и скоростите се включват като нови.Е не толкова добре както BMW-то :lol: ...Продават се в АутоПлюс,поне там ги намерих и струват само 12лв.За ремонта ми взе 5 лв.За 10 мин.се сменят.В ремонтния комплект са много втулки и тампончета,но се сменят само 2-3.

Последна промяна от H2O на Пон 17 май 2010 22:35, променено общо 1 път.

tarikat89
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tarikat89 » Пон 17 май 2010 19:35

H2O написа:Значи проблема ми е оправен :D Износени втулки по скоростния механизъм.В сервиза смениха тези които са в двигателния отсек и скоростите се включват като нови.Е не колкото добре както BMW-то :lol: ...Продават се в АутоПлюс,поне там ги намерих и струват само 12лв.За ремонта ми взе 5 лв.За 10 мин.се сменят.В ремонтния комплект са много втулки и тампончета,но се сменят само 2-3.

и аз ги сменях тези тампончета.. и защо само 2-3 сте сменили? или не им се занимаваше на майсторите с другите :D

Потребителски аватар
H2O
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот H2O » Пон 17 май 2010 20:37

Смениха само тях,защото имаха голям луфт.Трябва да ги рамърда с ръка за да мръднат и включат на скорост.Ако сменят всички,трябва да се разкачи целия скоростен механизъм и става голяма сватба.

Потребителски аватар
Kuncavia
A.C.A.B.
Автомобил: Golf MK1 Cabrio
Двигател: 1600 cc
Контакти:

Мнениеот Kuncavia » Пон 17 май 2010 22:44

Маслото се сменя на 60 000, сменил съм го преди 10, и ми заяжда на 1-ва и 2-ра, а кат включа задна издава звук, се едно не съм натиснал съединителя, ебати печките и решение още ли няма :drunk

H20 къде е този сервиз, ако е в София да намина и аз?

Потребителски аватар
didodi
Автомобил: Amarok DOUBLE cab
Двигател: CSHA 2014
Контакти:

Мнениеот didodi » Сря 19 май 2010 19:37

Сменят се всички ябълки с нови, то си има ремонтен комплект, и после задължително се смазват с WD-40 :idea:

Потребителски аватар
Kung_Fu_Panda
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kung_Fu_Panda » Пон 07 юни 2010 14:00

Kuncavia написа:Маслото се сменя на 60 000, сменил съм го преди 10, и ми заяжда на 1-ва и 2-ра, а кат включа задна издава звук, се едно не съм натиснал съединителя, ебати печките и решение още ли няма :drunk

на тоя мотор за който става въпрос в темата, смяна на маслото на скоростите е само препоръчителна, не е задължителна, и то не на 60 а на 180 000

Потребителски аватар
Kung_Fu_Panda
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kung_Fu_Panda » Пон 07 юни 2010 14:02

didodi написа:Сменят се всички ябълки с нови, то си има ремонтен комплект, и после задължително се смазват с WD-40 :idea:

с вд40 нищо не се смазва, то е за разяждане не за смазване
ламелите вилката с противотежестта на скоростната кутия се смазват с машинно масло, не с вд40 нито с грес
както и всички останали не-натоварени вилкови ябълкови и колянови механизми по скоростните лостови системи

Ivelin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ivelin » Вто 08 юни 2010 19:33

Kuncavia написа:Маслото се сменя на 60 000, сменил съм го преди 10, и ми заяжда на 1-ва и 2-ра, а кат включа задна издава звук, се едно не съм натиснал съединителя, ебати печките и решение още ли няма :drunk

Мдам и аз го имах същия проблем и до мен излезе съединител. Другите признаци бяха че съединителя отделяше много долу и когато колата загрее ръмжеше повече като вкарвам задната

vasil_5rov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasil_5rov » Пет 02 юли 2010 12:32

H2O написа:Утре ще я остава в сервиза и да гледат.При мен няма 5км или в покой,все тая.Когато намерят причината и я опрявят,ще пиша.Има някаква врътка защото гледам,че самo AAZ-та пишем!

Кажи какво е излезнало, и гледаи да ти е добър майстора! :banghead: :banghead: :banghead:

Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Мнениеот buller » Съб 03 юли 2010 8:43

vasil_5rov написа:Кажи какво е излезнало, и гледаи да ти е добър майстора! :banghead: :banghead: :banghead:

Прочети цялата тема и ще ти стане ясно какво е решението:
H2O написа:Значи проблема ми е оправен :D Износени втулки по скоростния механизъм.В сервиза смениха тези които са в двигателния отсек и скоростите се включват като нови.Е не толкова добре както BMW-то :lol: ...Продават се в АутоПлюс,поне там ги намерих и струват само 12лв.За ремонта ми взе 5 лв.За 10 мин.се сменят.В ремонтния комплект са много втулки и тампончета,но се сменят само 2-3.

rady66
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rady66 » Сря 30 яну 2013 14:57

някой може ли да ги снима тези втулки че да хвана да ги сменя?

Потребителски аватар
Kuncavia
A.C.A.B.
Автомобил: Golf MK1 Cabrio
Двигател: 1600 cc
Контакти:

Мнениеот Kuncavia » Сря 30 яну 2013 15:34

Ivelin написа:

Мдам и аз го имах същия проблем и до мен излезе съединител. Другите признаци бяха че съединителя отделяше много долу и когато колата загрее ръмжеше повече като вкарвам задната

Чак сега виждам отговори от 2010-та и при мен се оказа съединител :mhihi

Водния дух
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Водния дух » Сря 30 яну 2013 21:29

kostenurkite написа:От няколко седмици се появи заяждане в хода на скоростния лост по посока за включване на 1ва и 2ра скорост успявам да включа но от 2-3 опит, имах съмнения дали не е нещо по връзките преди скоростната кутия но след като разкачих връзките от лоста на скоростната кутия и проверих хода със скоростния лост всичко си вървеше гладко, когато бутах лоста на скоростната кутия по посока навътре в нея(което е хода към 1ва и 2ра) се усещаше заяждане и лоста влизаше до край само ако леко го поклатя наляво надясно... помогнете със съвети ако някой е срещал този проблем или поне нещо на догатки... автомобила е golf 3 1.9 TD AAZ

Колеги аз също го имам този проблем,само че става въпрос за 5-та скорост.Аз съм сменил всички механизми и втулки по-лостовата система.проблема ми е в този лост които излиза от скоростната кутия.Когато го разклатя тогава си намира 5-тата скорост.Само,че при мен проблема се явява когато този лост трябва да излезе.При мен също този лост има някакъв луфт.Не мога да намеря схема на устройството вътре и незнам как да го разглобя.Дали вътре има някакви втулки или лагери незнам.Най-отпред има една голяма гайка.Дали нея трябва първо да развия?Моля ако някои има снимка или схема да я публикува,благодаря ви,за да не стане :smackbum

Водния дух
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Водния дух » Сря 30 яну 2013 21:43

Колеги никои ли не е разглобявал този механизъм :banghead :aaaaa
Прикачени файлове
pic 122.jpg
Ето намерих снимка на този механизъм,но незнам как да го разглобя без да направя някоя беля,например да не падне някоя пружина вътре в кутията
pic 123.jpg
Ето и друга снимка

Потребителски аватар
X_ZONE
Автомобил:
Двигател:

Re: golf 3 AAZ проблем с включване на първа и втора скорост

Мнениеот X_ZONE » Съб 30 мар 2013 21:35

Колеги и аз имам проблем с този механизъм. Има луфт от към механизма. По етка вътре има кече и иглен лагер. Проблема ми е, че не влиза на първа скорост.
Ако някой е разглобил може ли да каже дали се намират консумативи и дали проблема може да е от там.

Върни се в “Дизелови агрегати”