airbag crash sensor на Б5

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
plkochev
Автомобил:
Двигател:

airbag crash sensor на Б5

Мнениеот plkochev » Съб 15 май 2010 18:45

При намокряне на airbag crash sensor под седалката изгаря ли или трябва да се изсуши? Колко струва ако трябва да си купя нов или втора употреба?

Потребителски аватар
niki79
Автомобил: passat b6
Двигател: BMP

Re: airbag crash sensor на Б5

Мнениеот niki79 » Съб 15 май 2010 19:07

пробвай първо да го изсушиш и като го сложиш да ти занулят грешката,ако не стане тогава търси нов,аз сменях преди три години беше около 280лв.в момента незнам дали е такава цената,ако има някой по запознат да каже :wink:

Потребителски аватар
garsona
Автомобил: Passat B5TDI Honda Accord6 vtec
Двигател: ATJ F18B2

Мнениеот garsona » Нед 16 май 2010 0:06

Моя аър-бег като катастрофирах даже не се отвори , нито на пасажера, така че не се впрягай и надявай , дават им 8 г. период на годност ,след това божия работа , всичко останало е касмет и наливане на пари за ... глупости , слагайте си коланите - при мене ми помогнаха много , и не се занимавайте с глупости , все пака това е България , и караме коли по на 13-4 години :D !

Петър Петров
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Петър Петров » Нед 16 май 2010 0:47

Ако не стане с подсушаване или на старо или нов - последно срещах 200 лева цена, ама все пак това е направено да те опази, ти си знаеш :)
garsona написа:Моя аър-бег като катастрофирах даже не се отвори , нито на пасажера, така че не се впрягай и надявай , дават им 8 г. период на годност ,след това божия работа , всичко останало е касмет и наливане на пари за ... глупости , слагайте си коланите - при мене ми помогнаха много , и не се занимавайте с глупости , все пака това е България , и караме коли по на 13-4 години :D !

Според теб да даваш пари за здравето и живота е "наливане на пари" - това значи, че ти не се цениш като човек, живота ти е "глупост" и държавата ти е виновна за това?!?!?!?!?!? Ми тогава за какво въобще пишеш тука, а!

Потребителски аватар
Zerga3GT
Автомобил: Golf A3
Двигател: ABU 94
Контакти:

Мнениеот Zerga3GT » Нед 16 май 2010 7:23

garsona написа:Моя аър-бег като катастрофирах даже не се отвори , нито на пасажера, така че не се впрягай и надявай , дават им 8 г. период на годност ,след това божия работа , всичко останало е касмет и наливане на пари за ... глупости , слагайте си коланите - при мене ми помогнаха много , и не се занимавайте с глупости , все пака това е България , и караме коли по на 13-4 години :D !

Ами тия дето карат коли по на 25 30 години :wink:
Аз моя Е-Бег ги изхвърлих(не мога да имам вяра на 16 годишна бомба

Потребителски аватар
plkochev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот plkochev » Нед 16 май 2010 9:22

Дразни ме лампата на таблото че свети постоянно, как да направя че да не свети?И ако си взема втора употреба ще стане или трябва да се препрограмира компа с новия номер на сензора?

Потребителски аватар
garsona

Мнениеот garsona » Нед 16 май 2010 10:52

Ем пука ми много за живота ми , но все пак както казват и други колеги , не можеш да имаш доверие на аър бега , след като е изминал проекто живота му , дадох пример с мене защото точно когато ми трябваше не се отвори та :banghead: !
ПС

А също да ви питам като се е намокрило нещо примерно краш-сензора както пита колегата , ква е гаранцията че това нещо ще се задейства , да ти кажа ли каква - Никаква , дори и с друго втора рака винаги има какво да се прецака и даде фира така че не си мислете че като имате бег-ове винаги биха се отворили , най-малкото защото не знаете наистина дали има бег , или е само сапротивление !

Потребителски аватар
plkochev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот plkochev » Нед 16 май 2010 11:10

:banghead:

Последна промяна от plkochev на Нед 16 май 2010 15:18, променено общо 1 път.

ajir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ajir » Нед 16 май 2010 13:37

Никога не бих правил компромис със системите за безопасност ,познавам хора с джанти за 2000 лева и силно износени почти до счупване дискове на спирачките. Когато свети лампата значи системата отквива проблем а това значи че тя въпреки годините действа.А като се замисли човек за какви глупости дава пари.

Петър Петров
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Петър Петров » Пон 17 май 2010 23:58

garsona написа:Ем пука ми много за живота ми , но все пак както казват и други колеги , не можеш да имаш доверие на аър бега , след като е изминал проекто живота му , дадох пример с мене защото точно когато ми трябваше не се отвори та :banghead: !
ПС

А също да ви питам като се е намокрило нещо примерно краш-сензора както пита колегата , ква е гаранцията че това нещо ще се задейства , да ти кажа ли каква - Никаква , дори и с друго втора рака винаги има какво да се прецака и даде фира така че не си мислете че като имате бег-ове винаги биха се отворили , най-малкото защото не знаете наистина дали има бег , или е само сапротивление !

По твоята логика треа да изскубеме сичката жица и бомби, крушките дето сигнализират - вън от таблото и си карай безопасния Москвич...

nikolaiserdiuk

Мнениеот nikolaiserdiuk » Чет 08 юли 2010 12:46

Имам същия проблем, сензора за страничния airbag замина от вода, от autotrade-vw.com ми отговориха: Модел автомобил: VW Passat
Двигател: AWX
Въпрос: Трябва ми краш-сензор за левия страничен airbag, този който се намира под седалка на шофьора. Искам да знам цена на самата част и цена на работа за нейна смяна.

Здравейте,
Цената на краш сензора е 247.91лв
Смяна –35 лв

Не е много евтино, но интересно е друго, сензори от морга от Голф 4 не стават, казва че е непознат тип сензор, макар модела е същия, т.е. номера на сензора е същия който е върху дефектирал сензор.

Потребителски аватар
plkochev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот plkochev » Пет 09 юли 2010 18:51

:banana Добре че моя след сушене в къщи една седмица се оправи и засега работи :drunk

Потребителски аватар
garsona

Мнениеот garsona » Съб 10 юли 2010 11:43

Петър Петров написа:По твоята логика треа да изскубеме сичката жица и бомби, крушките дето сигнализират - вън от таблото и си карай безопасния Москвич...

Не по моята логика искам да ви кажа , че караме кочини по над 10 години на които постоянно се разваля нещо тъй като проекто-живота им от германеца е 2 пъти изтекал , така че тез дето казват че не правили компромиси с тва и онова явно че имат излишни пари да наливат , шото както казвате че като не светела лампата и системата била изправна , по таз логика моите еър-бегова трябваше да се отворят , ама не се отвориха и в момента пак нямам всетеща лампа на таблото въпреки че на ВАГ-КОМ дава слабо напрежение или нещо подобно на бега !

Върни се в “Passat”