Здравейте, колеги,
Откакто съм купил Пасата, се чудя, как може да се остави акумулатора, сервото, компютъра и филтъра за купето да бъдат заливани от вода всеки път, когато вали.
Има ли на това място някаква кора, която покрива тези части? Аз съм виждал няколко Пасата, като моя, но при всички беше, както при мен - няма кора.

Има ли кора над акумулатора на Б5?
- vladobg78
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Има ли кора над акумулатора на Б5?
Няма кора. Гледал съм доста такива пасати и всички са без кори. Доста недомислено според мен а и отводнителните канали не са направени добре. Аз обмислям да си измайсторя нещо като капак, но не знам как все още.
-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Само дето това не е В-5.
- ulipet
- Автомобил: VW PASSAT B7
- Двигател: CFF
знам,от долу е същото като на В5, ако се потърси по обстойно по сайтовете ще се намери и на В5
- PagocmuH
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
И аз искам да сложа такава на моята кола,но за целта ще търся по моргите дали изобщо ще стане.
И ако искат както винаги майка си и баща си за тая пластмаса,ше си карам без нея.

И ако искат както винаги майка си и баща си за тая пластмаса,ше си карам без нея.

- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
На Б5 няма, има на Б5.5. Преди време бях чел в руски форум, с линк към немски, където обясняваха какво и как се прави (и кое колко струва) за да се сложи. Обаче нещо се загубиха линковете 

Може да се сложи без да се прави почти нищо.
Мисля, че отрязах съвсем малко от горните две ъгълчета, които влизат под краищата на стъклото.
Мога и да я снимам ако иска някой, но изглежда точно така както и на Б5,5.
Мисля, че отрязах съвсем малко от горните две ъгълчета, които влизат под краищата на стъклото.
Мога и да я снимам ако иска някой, но изглежда точно така както и на Б5,5.
- Peteff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
и аз съм си сложил такава кора от б5.5 . има за преправяне доста въпреки че на пръв поглед изглежда че със съвсем леко преправяне ще стане.освен в краищата където влиза под стъклото трябва да се изреже и около казанчето за спирачната течност и на др. места където опира в нещоп.а самата форма на кората не е точно такава като формата на мястото където ще ляга . явно има малка разлика в размерите на отделението над което е кората при б5 и б5.5. ето една снимка да видите горе доло за какво става реч. кората я бях сложил след като се бях наводнил яко от листата и калта които се събират под акумулатора,около еку-то и около филтъра на купето. сега поне нямам листа и няма от какво да се запушват отводнителните отвори. колкото и да я мъчих да я напасна не стана перфектно и ме дразни, но съм се примирил че е добре от към работата която върши.
само тази снимка намерих.ако много искате мога да я снимам по отблизо
само тази снимка намерих.ако много искате мога да я снимам по отблизо
- vladobg78
- Автомобил:
- Двигател:
колеги а откъде намирате кора за 5,5. купувате ли ги (и ако да колко кинта?)или от морги. то вместо да се занимава човек сам да майстори кора, по-добре да вземе такава.
Не знам peteff защо при тебе така не става кората, но както казах по-горе при мене си пасна перфектно, само за ъгълчетата от двете страни под стъклото споменах, че съвсем леко изрязване направих.
Моя Passat също е 2000г. само че е бензин 1,8Т (което няма значение според мен).
Разликата, която виждам при твоята кора обаче е, че отвора около казанчето при теб е квадратен, а при мен си е кръгъл и си ляга перфектно.
Аз моята кора я взех от морга за 20-тина лева мисля, че беше.
Моя Passat също е 2000г. само че е бензин 1,8Т (което няма значение според мен).
Разликата, която виждам при твоята кора обаче е, че отвора около казанчето при теб е квадратен, а при мен си е кръгъл и си ляга перфектно.
Аз моята кора я взех от морга за 20-тина лева мисля, че беше.
Последна промяна от ipget на Вто 08 юни 2010 14:35, променено общо 1 път.
- vladobg78
- Автомобил:
- Двигател:
ее идеално, ако е 20 лева си струва. като ми остане време ще обиколя моргите да видя дали мога да докопам някоя корица 

- Peteff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ами моята ме съмнява че е от кола с десен волан . иначе и аз от морга я бях взел ако не се лъжа за 30 лева
- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
от ауди А6 става без преправяне