б3 помпи на съединител

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
jivko_ov
Автомобил:
Двигател:

б3 помпи на съединител

Мнениеот jivko_ov » Нед 13 юни 2010 12:37

Здравейте,често се случва педала на съединителя да остава в долно положение,смених долна помпа(втора употреба),но без резултат,обезвъздушена е добре,може и да е от горната,но няма течове,какво да правя,помагайте!

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Re: Помпи на съединител б3

Мнениеот velinsl » Нед 13 юни 2010 21:59

Смени с нова долна помпа. Нови са 20-25лв.
Втора ръка няма гаранция да е добро там е въпрос на късмет.

Потребителски аватар
Freak_in_VW
Автомобил: Sharan
Двигател: Ady

Мнениеот Freak_in_VW » Нед 13 юни 2010 22:41

velinsl написа:Смени с нова долна помпа. Нови са 20-25лв.

25??? Къде???Щото на мене преди два дни ми искаха 90.

keymaker
Автомобил: Passat+T4
Двигател: ABS+AAB

Мнениеот keymaker » Пон 14 юни 2010 6:48

jivko_ov написа:Здравейте,често се случва педала на съединителя да остава в долно положение,смених долна помпа(втора употреба),но без резултат,обезвъздушена е добре,може и да е от горната,но няма течове,какво да правя,помагайте!

ако долната помпа не тече си мисля ,че по всички правила на физиката ще се наложи да си смениш горната помпа.Горната помпа първо изпуска и много след това почва да тече

Потребителски аватар
jivko_ov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jivko_ov » Пон 14 юни 2010 14:21

keymaker написа:
jivko_ov написа:Здравейте,често се случва педала на съединителя да остава в долно положение,смених долна помпа(втора употреба),но без резултат,обезвъздушена е добре,може и да е от горната,но няма течове,какво да правя,помагайте!

ако долната помпа не тече си мисля ,че по всички правила на физиката ще се наложи да си смениш горната помпа.Горната помпа първо изпуска и много след това почва да тече

Благодаря,и аз съм на това мнение,ще трябва да се сменя!
Така е,по 90 са,че и повече.

lacezarasia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lacezarasia » Пон 14 юни 2010 15:50

не мога да разбера защо трябва да тече? ако гумичките са си заминали педала ще ти остава долу без да има и капка теч. най- вероятно е тази помпа, която се задейства директно от педала т.т горната.

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Пон 14 юни 2010 21:53

lacezarasia написа:не мога да разбера защо трябва да тече? ако гумичките са си заминали педала ще ти остава долу без да има и капка теч. най- вероятно е тази помпа, която се задейства директно от педала т.т горната.

Точно така е , 1000% причината е в горната . Коя е тази сила (освен на търговеца на помпи mhihi ) която да ви накара при пропадане на педала , без загуба на течност да смените долната помпа не знам :? . Няма как да е повредена долната , да пропада педала , а да няма загуба , няма как това да се случи , не и според познатите закони на физиката и хидравликата :wink: . Купи си нова горна помапа , не се занимавай с гумички , загуба на време и нерви , минах по този път ...

Потребителски аватар
jivko_ov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jivko_ov » Вто 15 юни 2010 20:29

milmar написа:
lacezarasia написа:не мога да разбера защо трябва да тече? ако гумичките са си заминали педала ще ти остава долу без да има и капка теч. най- вероятно е тази помпа, която се задейства директно от педала т.т горната.

Точно така е , 1000% причината е в горната . Коя е тази сила (освен на търговеца на помпи mhihi ) която да ви накара при пропадане на педала , без загуба на течност да смените долната помпа не знам :? . Няма как да е повредена долната , да пропада педала , а да няма загуба , няма как това да се случи , не и според познатите закони на физиката и хидравликата :wink: . Купи си нова горна помапа , не се занимавай с гумички , загуба на време и нерви , минах по този път ...

Съжалявам,че не се посъветвах първо с Вас!Така ми казаха "майсторите",най-често сменяли долна помпа.Техник съм по професия,затова доста се замислих и писах във форума.Даже ми споменаха за смяна на съединител.

Потребителски аватар
Пайо01
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Пайо01 » Вто 15 юни 2010 21:28

В горната помпа има пружина,която мисля че е шчупена :idea:

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Вто 15 юни 2010 22:07

Пайо01 написа:В горната помпа има пружина,която мисля че е шчупена :idea:

Че има пружина в помпата - има , но причината педала да остава натиснат mhihi и да трябва в движение да ръчкаш с крак за да го изкараш е от една страна че гумичката в помпата изпуска (течността не тече от никъде , а се връща в резервоарчето) , а от друга страна - има една друга "глупава" и много здрава :mrgreen: пружина наречена "механично серво" . Тази пружина е над педала (извън помпата :wink: ) и е малко на "кантар" . До средна степен натиснат педал (това е все едно празния ход на съединителя) тази пружина се свива и пречи на движението , но при понататъшно движение тя започва да се разпуска (разтяга) и така помага при натискането .
Ако обаче помпата изпуска и педала мине средата - отива сам до стелката и толкова :Mr Green Fun .

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Сря 16 юни 2010 0:06

Freak_in_VW написа:
velinsl написа:Смени с нова долна помпа. Нови са 20-25лв.

25??? Къде???Щото на мене преди два дни ми искаха 90.

Грешка! Извинявам се!
Беше с някаква търгоска отстъпка 47-48лв. Чисто нова.

lacezarasia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lacezarasia » Сря 16 юни 2010 13:40

milmar написа:
Пайо01 написа:В горната помпа има пружина,която мисля че е шчупена :idea:

Че има пружина в помпата - има , но причината педала да остава натиснат mhihi и да трябва в движение да ръчкаш с крак за да го изкараш е от една страна че гумичката в помпата изпуска (течността не тече от никъде , а се връща в резервоарчето) , а от друга страна - има една друга "глупава" и много здрава :mrgreen: пружина наречена "механично серво" . Тази пружина е над педала (извън помпата :wink: ) и е малко на "кантар" . До средна степен натиснат педал (това е все едно празния ход на съединителя) тази пружина се свива и пречи на движението , но при понататъшно движение тя започва да се разпуска (разтяга) и така помага при натискането .
Ако обаче помпата изпуска и педала мине средата - отива сам до стелката и толкова :Mr Green Fun .

Съгласен. аз залагам на гумички, но не те съветвам да ги сменяш, вземи си нова помпа, ако може немска

lacezarasia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lacezarasia » Нед 20 юни 2010 22:17

колега чакаме резултата.

Потребителски аватар
jivko_ov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jivko_ov » Вто 22 юни 2010 19:27

lacezarasia написа:колега чакаме резултата.

Оказа се,че не само гумичките са износени,а и че прижината е счупена на 3 парчета,незнам какво е ставало!Освен това имаше големи язви по цилиндъра.Смених я,но старата ще се опитам да ремонтирам.Има начин,мисля,че ще стане.

lacezarasia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lacezarasia » Сря 23 юни 2010 16:02

със сигурност може. не зная обаче дали си заслужава. успех!

Върни се в “Passat”