б3 помпи на съединител
- jivko_ov
- Автомобил:
- Двигател:
б3 помпи на съединител
Здравейте,често се случва педала на съединителя да остава в долно положение,смених долна помпа(втора употреба),но без резултат,обезвъздушена е добре,може и да е от горната,но няма течове,какво да правя,помагайте!
Re: Помпи на съединител б3
Смени с нова долна помпа. Нови са 20-25лв.
Втора ръка няма гаранция да е добро там е въпрос на късмет.
- Freak_in_VW
- Автомобил: Sharan
- Двигател: Ady
velinsl написа:Смени с нова долна помпа. Нови са 20-25лв.
25??? Къде???Щото на мене преди два дни ми искаха 90.
-
- Автомобил: Passat+T4
- Двигател: ABS+AAB
jivko_ov написа:Здравейте,често се случва педала на съединителя да остава в долно положение,смених долна помпа(втора употреба),но без резултат,обезвъздушена е добре,може и да е от горната,но няма течове,какво да правя,помагайте!
ако долната помпа не тече си мисля ,че по всички правила на физиката ще се наложи да си смениш горната помпа.Горната помпа първо изпуска и много след това почва да тече
- jivko_ov
- Автомобил:
- Двигател:
keymaker написа:jivko_ov написа:Здравейте,често се случва педала на съединителя да остава в долно положение,смених долна помпа(втора употреба),но без резултат,обезвъздушена е добре,може и да е от горната,но няма течове,какво да правя,помагайте!
ако долната помпа не тече си мисля ,че по всички правила на физиката ще се наложи да си смениш горната помпа.Горната помпа първо изпуска и много след това почва да тече
Благодаря,и аз съм на това мнение,ще трябва да се сменя!
Така е,по 90 са,че и повече.
-
- Автомобил:
- Двигател:
не мога да разбера защо трябва да тече? ако гумичките са си заминали педала ще ти остава долу без да има и капка теч. най- вероятно е тази помпа, която се задейства директно от педала т.т горната.
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
lacezarasia написа:не мога да разбера защо трябва да тече? ако гумичките са си заминали педала ще ти остава долу без да има и капка теч. най- вероятно е тази помпа, която се задейства директно от педала т.т горната.
Точно така е , 1000% причината е в горната . Коя е тази сила (освен на търговеца на помпи

- jivko_ov
- Автомобил:
- Двигател:
milmar написа:lacezarasia написа:не мога да разбера защо трябва да тече? ако гумичките са си заминали педала ще ти остава долу без да има и капка теч. най- вероятно е тази помпа, която се задейства директно от педала т.т горната.
Точно така е , 1000% причината е в горната . Коя е тази сила (освен на търговеца на помпи) която да ви накара при пропадане на педала , без загуба на течност да смените долната помпа не знам
. Няма как да е повредена долната , да пропада педала , а да няма загуба , няма как това да се случи , не и според познатите закони на физиката и хидравликата
. Купи си нова горна помапа , не се занимавай с гумички , загуба на време и нерви , минах по този път ...
Съжалявам,че не се посъветвах първо с Вас!Така ми казаха "майсторите",най-често сменяли долна помпа.Техник съм по професия,затова доста се замислих и писах във форума.Даже ми споменаха за смяна на съединител.
- Пайо01
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
В горната помпа има пружина,която мисля че е шчупена 

- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Пайо01 написа:В горната помпа има пружина,която мисля че е шчупена
Че има пружина в помпата - има , но причината педала да остава натиснат

Ако обаче помпата изпуска и педала мине средата - отива сам до стелката и толкова

Freak_in_VW написа:velinsl написа:Смени с нова долна помпа. Нови са 20-25лв.
25??? Къде???Щото на мене преди два дни ми искаха 90.
Грешка! Извинявам се!
Беше с някаква търгоска отстъпка 47-48лв. Чисто нова.
-
- Автомобил:
- Двигател:
milmar написа:Пайо01 написа:В горната помпа има пружина,която мисля че е шчупена
Че има пружина в помпата - има , но причината педала да остава натиснати да трябва в движение да ръчкаш с крак за да го изкараш е от една страна че гумичката в помпата изпуска (течността не тече от никъде , а се връща в резервоарчето) , а от друга страна - има една друга "глупава" и много здрава
пружина наречена "механично серво" . Тази пружина е над педала (извън помпата
) и е малко на "кантар" . До средна степен натиснат педал (това е все едно празния ход на съединителя) тази пружина се свива и пречи на движението , но при понататъшно движение тя започва да се разпуска (разтяга) и така помага при натискането .
Ако обаче помпата изпуска и педала мине средата - отива сам до стелката и толкова.
Съгласен. аз залагам на гумички, но не те съветвам да ги сменяш, вземи си нова помпа, ако може немска
-
- Автомобил:
- Двигател:
колега чакаме резултата.
- jivko_ov
- Автомобил:
- Двигател:
lacezarasia написа:колега чакаме резултата.
Оказа се,че не само гумичките са износени,а и че прижината е счупена на 3 парчета,незнам какво е ставало!Освен това имаше големи язви по цилиндъра.Смених я,но старата ще се опитам да ремонтирам.Има начин,мисля,че ще стане.
-
- Автомобил:
- Двигател:
със сигурност може. не зная обаче дали си заслужава. успех!