Колега vas_gt не прави тази грешка да пръскаш вътре с каквото и да е !
И аз бях писъл по този въпрос виж
viewtopic.php?f=24&t=199058

Почистване на турбо
- vas_gt
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Почистване на турбо
Колеги на какво се дължи това зацапване на геометрията на турбото?
- vas_gt
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги каква е последователността на сваляне от колата и разглобяване на турбината? Благодаря.
- dancing_niki
- Скиора
- Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
- Двигател: CASA
Аз лично бих ги свалил: вакуума, маслото ако има достъп до него и после цялата турбина от фланеца. Предполагам трика с маслената магистрала може и при свалено турбо да се свали, но... не съм поглеждал коло е дълъг, маркуч ли е какво е. Затова по-добре разкачи всичко и накрая да ти остане само фланеца на изходящия колектор.
-
- Автомобил:
- Двигател:
GolfyIV написа:vas_gt написа:Колега един майстор пипна едно лостче което влиза в турбото и ми каза че се движи съвсем малко, лостчето влиза във вакум с маркуче. Каза ми че е зацапана геометрията и трябва да се свали турбото и да се почисти.
Никога не раздвижвай геометрията на ръка!!!
Ако може да кажеш и защо?То е ясно ,че ефекта ще е временен ,но какви последствия може да се очакват от манипулацията.

-
- Автомобил:
- Двигател:
значи колега и аз имах същия проблем.Иди на майстор който разбира да ти свали сички въздушни пътища,като започне от колекторните тръби да махне нагара към 100 лв,геометрията на турбото към 120 лв,220 лв работа но ще видиш разликата как ще се отпуши колата за да свалиш турбото има бая играчка то е под колекторните тръби зад двигателя
- achodemo
- Автомобил: GOLF IV
- Двигател: AHF ASZ
Играчка е вярно ,но ако не са ти вързани ръцете и имаш условия ,където да го направиш си спестяваш парите одма !
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги,наравете 150-200 км. на магистрала като се стремите да карате колкото се може по-дълго време с пълна газ на пета предавка и ако не започне да се движи добре лостчето на актуатора, тогава скачайте на сваляне на турбината.
- sukito
- Автомобил: Golf mk4
- Двигател: AHF 2000
mili 75 написа:Колеги,наравете 150-200 км. на магистрала като се стремите да карате колкото се може по-дълго време с пълна газ на пета предавка и ако не започне да се движи добре лостчето на актуатора, тогава скачайте на сваляне на турбината.
Аз мисля, че и това е временно решение. Поне при мен се получава така!
- vaskog
- Автомобил: VW Golf IV
- Двигател: ASV
Направо си е временно решение - няма особено голям смисъл майката му е само чистене 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Ако е хваната на време, че почва да се задънва не е временно решение, повечко изпреварвания трябват, а на магистралата трябва да не се пада под 120. Мойта изкара почти година без да е виждала магистрала докато почне пак да се движи трудно геометрията.
-
- Автомобил:
- Двигател:
И аз съм на мнението на Зиното, колата трябва да се следи и когато започне да се движи трудно актуатора да се дръпне една магистрала и всичко си идва на мястото.Сега като говоря за магистралата не казвам да се закове на 120 и да се кара така постоянно, важното е на пета да се правят ускорения с пълна газ, после да се отпуска и пак пълна газ, много подходящи за това са баирите, защото можеш да натискаш да дупка и да държиш дълго време.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Това с баирите и на 4-та става, на ВАГ-КОМ в режим измервания на 11 канал се вижда перфектно всичко, обаче това раздвижване не е достатъчно да се почисти хубаво от нагарите и след няколко дни пак почва да задържа. Затова трябва яко газ на магистрала поне 80 километра без падане под 120. За жалост са ни малко магистралите, ето покрай мен няма изобщо и скоро май ще си правя разходка щото иначе трябва да разглобявам.
Върни се в “Дизелови агрегати”