Пасат В5.5 въпрос за аларма

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
simo7
Автомобил: Джета
Двигател: 2012г

Пасат В5.5 въпрос за аларма

Мнениеот simo7 » Сря 11 авг 2010 20:23

Имам Пасат В5.5 1.9TDI.Въпроса ми е за алармата.Трябва ли да издава някакъв звук или не, и има ли настройки за това.Сега я клатя колата,бутам и нито звук нито нищо.Ще си сложа крика ще развия джантите и нито звук и картина нищо.Оригиналната аларма е. :( :roll: :?

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Re: Въпрос за аларма.

Мнениеот radotom » Сря 11 авг 2010 20:34

И колата е вкарана от Италия, нали? :lol: :lol:
Там така е по закон - алармата да не вдига 'аларма' и да не пречи на хората да спят ;)

Потребителски аватар
Milanov
Автомобил: passat B6
Двигател: TDI
Контакти:

Мнениеот Milanov » Сря 11 авг 2010 21:00

Няма шокови датчици, само ако отвориш врата, ще свирне клаксона, с две думи немска тъпотия.

Потребителски аватар
Maste-pro
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Maste-pro » Сря 11 авг 2010 21:11

Влез в колата, заключи се с дистанционното и ако не тръгни, тогава почвай да и търсиш кусурите. Аз си сложих допълнителна аларма и ядове няма. Само дето трябва да отключа и с двете дистанционни иначе се сливат и почва да пищи оригиналната като барнеш вратата. Както ти казаха колегите, в ЕС е забранено и затова са такива алармите, ако някой влезна в колата с взлом тогава ще тръгне.

Потребителски аватар
vw_golf_4_tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vw_golf_4_tdi » Сря 11 авг 2010 21:12

Maste-pro написа:Влез в колата, заключи се с дистанционното и ако не тръгни, тогава почвай да и търсиш кусурите. Аз си сложих допълнителна аларма и ядове няма. Само дето трябва да отключа и с двете дистанционни иначе се сливат и почва да пищи оригиналната като барнеш вратата. Както ти казаха колегите, в ЕС е забранено и затова са такива алармите, ако някой влезна в колата с взлом тогава ще тръгне.

не е нужно да са 2 дистанционни. аз си бях сложил допълнителна аларма на предния голф към централното и я управлявах от оригиналния ключ на VW

Потребителски аватар
Maste-pro
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Maste-pro » Сря 11 авг 2010 21:52

Би ли обеснил как го стори? Ваг-ком а, у нещо ? :roll:

sashot
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sashot » Чет 12 авг 2010 7:08

Milanov написа:Няма шокови датчици, само ако отвориш врата, ще свирне клаксона, с две думи немска тъпотия.

Така е, за шоковите датчици, но може да има обемни, които да индицират движение в купето. При задействана аларма, отварянето на врата е невъзможно, без сериозна интервенция върху машинката на ЦЗ във вратата.

Чрез ВАГ-КОМ може да се настройва наличие на звуков сигнал при поставяне на колата под охрана с алармата и при снемане от охрана.

За проверка на работоспособността на алармата (фабричната). При наличие на обемни датчици : сядате в колата и включвате алармата. След около минута помръдвате достатъчно интензивно. Обемните датчици регистрират движението и алармата се задейства.
При липса на обемни датчици: сядате в колата и включвате алармата. След около минута дърпате лоста за отваряне на капака. Датчикът за отворен капак индицира нарушение на охраняваната зона и алармата се задейства.
Не правете опити да проверите работи ли алармата чрез отвараяне на вратите. При включена аларма е задействано двойното им блокиране и ако всичко по машинките е нормално, те не могат да се отворят.

По принцип фабричната аларма използва за звукова индикация клаксона, но има комплектации на автомобила, в които фабрично са вградени отделни сирени.

Дано съм бил полезен.

sashot
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sashot » Чет 12 авг 2010 7:11

simo7 написа:Ще си сложа крика ще развия джантите и нито звук и картина нищо. :( :roll: :?

Защитата на джантите в тези коли е реализирана чрез използване на секретни болтове.

Потребителски аватар
Milanov
Автомобил: passat B6
Двигател: TDI
Контакти:

Мнениеот Milanov » Чет 12 авг 2010 7:44

Ако имаш обемни датчици, то те са вградени в плафоните над задните врати.
Може да кача снимка да ги видиш, при мен са там.

Потребителски аватар
SmartShop
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот SmartShop » Чет 12 авг 2010 7:56

Скоро ходих при едно майсторче - имах и аз проблеми с алармата. Човека каза че алармите по принцип след 3-4 години се попрецакват. Искат или донастройка или - нова. Най-добре иди при някой дето монтира аларми и попитай какво да правиш - не би трябвало за съвет да ти вземе пари. Ако си от Пловдив мога да ти препоръчам човек.
ПП: Мойта фабричната аларма не и работеха обемните датчици (на предните колони са закачени). Но си имаше 2 режима на работа: нормален - задейства се дори като ритнеш леко джантата; градски - задейства се само при отворена врата (капак). След време сложих нова българска, дори успяха и обемните датчици да свържат, но след около 3 години обемните датчици спряха да действат, и ел. стъклата я се отварят я не. Мириши ми на нова.

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Чет 12 авг 2010 8:28

Колега SmartShop ако колата ти е Голф 3 такова нещо като фабрична аларма със шоков датчик и обем при такъв голф НЯМА :idea:
То и фабрична аларма със шоков датчик няма. А обемните датчици определено не стоят на предните колонки при заводските аларми обемните датчици са на средните колонки и са двойни предна и задна зона :wink: Това че колата е дошла от италия със аларма не означава че е фабрична :!: :!: :!:

Потребителски аватар
simo7

Мнениеот simo7 » Чет 12 авг 2010 8:48

За джантите го казах образно сложил съм секретни болтове.Пробвал съм както каза някой да вляза вътре и да включа алармата,но при опит да отворя вратата тя не се отваря.И прозореца отворих и включих алармата и се пробвах да отворя вратата неще.Ще пробвам сега номера с капака на двигателя и ще пиша.

Потребителски аватар
simo7

Мнениеот simo7 » Чет 12 авг 2010 14:42

Пробвах номера с капака на двигателя и стана работата ,разпищя се след 1 мин.Иначе не издава звук изобщо като се клати,бута колата.Няма значи настройка на оригиналната аларма.Не е от Италия колата ,а от Германия.

Потребителски аватар
SmartShop
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот SmartShop » Пет 13 авг 2010 7:32

znainainai написа:Колега SmartShop ако колата ти е Голф 3 такова нещо като фабрична аларма със шоков датчик и обем при такъв голф НЯМА :idea:
То и фабрична аларма със шоков датчик няма. А обемните датчици определено не стоят на предните колонки при заводските аларми обемните датчици са на средните колонки и са двойни предна и задна зона :wink: Това че колата е дошла от италия със аларма не означава че е фабрична :!: :!: :!:

Съжалявам, майстора който ми слагаше втората ми каза че е фабрична. Аз не разбирам толкова. А обемните датчици наистина са там където казвам. И колата ми не е от Италия. От Германия съм я взел сам, със сервизна история и паспорт с 2-ма предишни собственици:) Ама може и германците да са слагали алармата - не знам.

Потребителски аватар
kok12
Автомобил: Golf 4
Двигател: ASZ
Контакти:

Мнениеот kok12 » Пет 13 авг 2010 7:56

Фабричната ти е активирано, но без да издава звук, по горе иаше мнения закакво е така. Ако искаш да ти издава звук фабричната при отключване ще ти сигнализира с две свирвания и двойно мигане на мигача, а при заключване по веднъж

Върни се в “Passat”