ivanbl написа:emo-gar написа:Remus написа:някой може ли да каже къде се намира тая клапа на парното ?
колеги нещо не схванах... тази планка с дупките ли е клапата? и дупките ли са запушени с дунапрен фабрично? и ако са били с дунапрен фабрично за кво ги запушвате плътно... знам 4е ще си отговоря на въпросите кат си разглобя мойто... ама кат си работи защо да го барам... просто ми стана интересно...
да тази подцинкованата ламарина е клапата!
точно в този вид са и другите клапи на парното на "решетка", после се облицоват фабрично с слой дунапрен, от който след 15 г упореба нищо не остава на мястото.
решението е всичко долу и да се облицоват клапите, след това събираш обратно и става супер

облицовкана няма значение може ламаринка да се занити, може с топлоустоичиво тиксо (сиво едно такова) или такова като алуминиево(много драво лепи) , може и с парчи плат

аз лично го направих от един стар вълнен балтон, лепен с лепило + отворчета по каищата който заших с хирургичен конец. като си има в предвид как е било оригинално, си мисля да дам на мойта дорабитка гаранция поне 20г

имам снимки но сега не мога да ги кача,за което съжалявам