Малко опълнение към темата, колегите който са решили да правят профилактика да имат впредвид, че ремонтните комплекти който продават и частност семеринг(гумичката която е м/у буталцето и цилиндъра) трябва трябва на място да се измери за кой размер на буталцето е. Също така при Girling 36 под болта има една гумичка с кръгъл профил която я нямаше в ремонтния комплект който купих аз. Мислех си, че при мен бобчето го няма, но се оказа, че е там(направих си ново 22.5мм. дължина).
п.п. Колеги т.к. буталцето е на резба, развиването му означава ли натягане? логика: Буталцето има определен ход и при износване на диска хода се увеличава, значи с малко развиване се компенсира това износване(имам в предвид с нови накладки). А колко е дебелината на чисто нов диск, 8мм. при мен, нормално ли е или е за смяна?
п.п. грешката е моя, оправих размера и разбрах, че нови са 10 мм.а допустимото износване е 8 мм.
Почистване на задни дискови спирачни апарати Golf 2
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
-
grishitu
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Почистване на задни дискови спирачни апарати Golf 2
Последна промяна от grishitu на Пет 10 сеп 2010 15:58, променено общо 1 път.
- aradovanov
- Автомобил:
- Двигател:
Как 18мм задния диск е точно 10мм нов. Допустимо износване 2мм.
- Piro_vw
- Автомобил: VW Passat B5
- Двигател: 1.9 TDI AFN
Колеги някой занимавал ли се е с предни апарати за 256 диск,дайте някой съвет за почистване и смяна на гумичките,ако може и снимки какво има вътре
- tisho_psg
- Автомобил:
- Двигател:
препоръчайте някаква марка ремонтен комплект за заден спирачен апарат Лукас на Голф 3 ГТИ на "средна цена" и от къде да взема?
От Порше искат близо 50 лв което ми се струва неоправдано скъпо (качеството ще е отлично) от друго магазинче ми предложиха някаква супер неизвестна (за мен)марка за 10-15лв.,но тя ме съмнява откъм качество?
От Порше искат близо 50 лв което ми се струва неоправдано скъпо (качеството ще е отлично) от друго магазинче ми предложиха някаква супер неизвестна (за мен)марка за 10-15лв.,но тя ме съмнява откъм качество?
- aradovanov
- Автомобил:
- Двигател:
Топран 13лв за страна - АутоХит Ст. Загора.
- Dare_16V_9A
- Автомобил: VW Golf MK2
- Двигател: AFN1996 1991
Колеги дойде и моят ред да обслужа апаратите!Понеже от едната страна бях със Girling 36 а от другата страна съм със 38 и затова закупих от един колега един апарат на 38 така и от двете страни да съм с еднакви апарати!Поръчах ремонтния комплект от един познат,който ги поръча от Ауто+ и ми направи отстъпка иначе там са 15,80лв.на страна!
Ето го:
Няма да обяснявам,защото има точни обяснения на цялата процедура!Само снимков материал,ако някой го интересува нещо нека пита с радост ще помагам
Пускам линк защото не ми дава да кача повече от 5 снимки защо така незнам
Ето: http://dare16v.snimka.bg/automobiles/girling.544964
Ето го:
Няма да обяснявам,защото има точни обяснения на цялата процедура!Само снимков материал,ако някой го интересува нещо нека пита с радост ще помагам

- policevidin
- Автомобил: VW Golf 3 Modificated
- Двигател: 1.9TDI 1z+ 1996
Dare_16V_9A написа:Колеги дойде и моят ред да обслужа апаратите!Понеже от едната страна бях със Girling 36 а от другата страна съм със 38 и затова закупих от един колега един апарат на 38 така и от двете страни да съм с еднакви апарати!Поръчах ремонтния комплект от един познат,който ги поръча от Ауто+ и ми направи отстъпка иначе там са 15,80лв.на страна!
Ето го:
Колега пусни и някоя снимка на капака на кутийката че там е написан номера на модела гумички, а без него е много трудно.

- Dare_16V_9A
- Автомобил: VW Golf MK2
- Двигател: AFN1996 1991
[/quote]
Колега пусни и някоя снимка на капака на кутийката че там е написан номера на модела гумички, а без него е много трудно.
[/quote]
Ето колега:
[/quote]Ето колега:
-
black`
- Автомобил:
- Двигател:
Всичко много добре ама тая първата гумичка от ляво за къде е като на тия апарати Girling 38 нямам такава? Щото и аз разглобих единия, за да го раздвижвам понеже се запали ръчната. 
- zdravko555
- Автомобил:
- Двигател:
black` написа:Всичко много добре ама тая първата гумичка от ляво за къде е като на тия апарати Girling 38 нямам такава? Щото и аз разглобих единия, за да го раздвижвам понеже се запали ръчната.
не се използва за гирлинга, остава бонус

-
black`
- Автомобил:
- Двигател:
Б.х му м...та. Буталото не можах да го вкарам на ръка в апарата и то след като изтърбуших всичко от апарата и буталото. После чистих, чистих ръба дето е прашника на него и взе да се движи свободно на ръка. Обаче има 2-3 големи резки в задния край и леко като чели пак запира. Но почти не се усеща. Дали ще е проблем или да търся ново бутало? Не искам да си горим половината накладка отново.
Иначе не са текли. Предполагам щом не течат да не барам друго. 
Иначе не са текли. Предполагам щом не течат да не барам друго. - peachbaby
- Автомобил:
- Двигател:
колеги,някой правил ли е профилактика на лукас 38?аз съм с лукас 38 и правих тази процедура преди около 2 години.смених всички маншончета,но пак не ми харесва ръчната.при мен има и друг проблем.месинговата втулка на оста на апарата е наранена(не от мен-така си беше като ги разглобих).как се сменя тази втулка и от каде може да се намери нова-евентуално с какъв размер е?когато правих профилактиката не намерих никаде такава и така си сглобих апаратите.но ме дразни сега този луфт и предполагам от него точно това колело не хваша като хората.другото което е с що годе добра втулка лови,.не така както аз искам ,но пак лови.в нета попаднах на един саит ,в който продават ремонтни комплекти и останах изумен. .тук маи се предлага и месингова втулка,даже има 1 о пръстен в повече,който не знам каде трябва да е.ето линк
http://translate.google.bg/translate?hl ... 3D1&anno=2.ако някой е правил тази процедура на такива апарати и има снимки нека ги сподели.колата е голф 3 1.6 афт 96г.
http://translate.google.bg/translate?hl ... 3D1&anno=2.ако някой е правил тази процедура на такива апарати и има снимки нека ги сподели.колата е голф 3 1.6 афт 96г.-
black`
- Автомобил:
- Двигател:
Колега случайно докато ровех за мойте от къде да поръчам, че не ми се ходи до магазина попаднах на това.
http://auto1.getmyip.com/Auto1NewDesign/TecDoc/ItemDetails.aspx?articleNo=1%20987%20470%20040&brandNo=30
Изглежда това е аналоговия ремонтен комплект на Bosch, но и цената е двойна.
http://auto1.getmyip.com/Auto1NewDesign/TecDoc/ItemDetails.aspx?articleNo=1%20987%20470%20040&brandNo=30
Изглежда това е аналоговия ремонтен комплект на Bosch, но и цената е двойна.

-
black`
- Автомобил:
- Двигател:
Всичко стана добре. Направих си от полипропиленова тръба с някакво плоско желязо инструмент за прибиране на паяка. Реже се тръбичката малко по-къса 1-2 мм. И после със желязото контрирано на апарата се напъва. Иначе няма прибиране. Много е малко мястото за работа. Сега искам да напълня маншона на буталото с някакво масло. Прегоряло двигателно масло става ли или да купя спрей за вериги? Щото блокажа при мене беше от там.
Като нагазим в някоя кал пак може да стане същото ако няма смазване там. 
- policevidin
- Автомобил: VW Golf 3 Modificated
- Двигател: 1.9TDI 1z+ 1996
А някой да е правил профилактика на предни апарати Лукас 54??? Или да има тема подобна на тази???