Почистване на задни дискови спирачни апарати Golf 2

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
grishitu
Автомобил:
Двигател:

Re: Почистване на задни дискови спирачни апарати Golf 2

Мнениеот grishitu » Сря 08 сеп 2010 10:15

Малко опълнение към темата, колегите който са решили да правят профилактика да имат впредвид, че ремонтните комплекти който продават и частност семеринг(гумичката която е м/у буталцето и цилиндъра) трябва трябва на място да се измери за кой размер на буталцето е. Също така при Girling 36 под болта има една гумичка с кръгъл профил която я нямаше в ремонтния комплект който купих аз. Мислех си, че при мен бобчето го няма, но се оказа, че е там(направих си ново 22.5мм. дължина).

п.п. Колеги т.к. буталцето е на резба, развиването му означава ли натягане? логика: Буталцето има определен ход и при износване на диска хода се увеличава, значи с малко развиване се компенсира това износване(имам в предвид с нови накладки). А колко е дебелината на чисто нов диск, 8мм. при мен, нормално ли е или е за смяна?

п.п. грешката е моя, оправих размера и разбрах, че нови са 10 мм.а допустимото износване е 8 мм.

Последна промяна от grishitu на Пет 10 сеп 2010 15:58, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
aradovanov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aradovanov » Чет 09 сеп 2010 19:40

Как 18мм задния диск е точно 10мм нов. Допустимо износване 2мм.

Потребителски аватар
Piro_vw
Автомобил: VW Passat B5
Двигател: 1.9 TDI AFN

Мнениеот Piro_vw » Пон 13 сеп 2010 21:56

Колеги някой занимавал ли се е с предни апарати за 256 диск,дайте някой съвет за почистване и смяна на гумичките,ако може и снимки какво има вътре

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Вто 14 сеп 2010 19:34

препоръчайте някаква марка ремонтен комплект за заден спирачен апарат Лукас на Голф 3 ГТИ на "средна цена" и от къде да взема?
От Порше искат близо 50 лв което ми се струва неоправдано скъпо (качеството ще е отлично) от друго магазинче ми предложиха някаква супер неизвестна (за мен)марка за 10-15лв.,но тя ме съмнява откъм качество?

Потребителски аватар
aradovanov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aradovanov » Вто 14 сеп 2010 19:43

Топран 13лв за страна - АутоХит Ст. Загора.

Потребителски аватар
Dare_16V_9A
Автомобил: VW Golf MK2
Двигател: AFN1996 1991

Мнениеот Dare_16V_9A » Чет 28 окт 2010 20:38

Колеги дойде и моят ред да обслужа апаратите!Понеже от едната страна бях със Girling 36 а от другата страна съм със 38 и затова закупих от един колега един апарат на 38 така и от двете страни да съм с еднакви апарати!Поръчах ремонтния комплект от един познат,който ги поръча от Ауто+ и ми направи отстъпка иначе там са 15,80лв.на страна!

Ето го:
1.JPG

Няма да обяснявам,защото има точни обяснения на цялата процедура!Само снимков материал,ако някой го интересува нещо нека пита с радост ще помагам :да:

Пускам линк защото не ми дава да кача повече от 5 снимки защо така незнам :banghead:

Ето: http://dare16v.snimka.bg/automobiles/girling.544964

Потребителски аватар
policevidin
Автомобил: VW Golf 3 Modificated
Двигател: 1.9TDI 1z+ 1996

Мнениеот policevidin » Пон 01 ное 2010 9:36

Dare_16V_9A написа:Колеги дойде и моят ред да обслужа апаратите!Понеже от едната страна бях със Girling 36 а от другата страна съм със 38 и затова закупих от един колега един апарат на 38 така и от двете страни да съм с еднакви апарати!Поръчах ремонтния комплект от един познат,който ги поръча от Ауто+ и ми направи отстъпка иначе там са 15,80лв.на страна!

Ето го:
1.JPG

Няма да обяснявам,защото има точни обяснения на цялата процедура!Само снимков материал,ако някой го интересува нещо нека пита с радост ще помагам :да:

Пускам линк защото не ми дава да кача повече от 5 снимки защо така незнам :banghead:

Ето: http://dare16v.snimka.bg/automobiles/girling.544964

Колега пусни и някоя снимка на капака на кутийката че там е написан номера на модела гумички, а без него е много трудно. :beer

Потребителски аватар
Dare_16V_9A
Автомобил: VW Golf MK2
Двигател: AFN1996 1991

Мнениеот Dare_16V_9A » Пон 01 ное 2010 20:30

[/quote]
Колега пусни и някоя снимка на капака на кутийката че там е написан номера на модела гумички, а без него е много трудно. :beer[/quote]

Ето колега:
01112010550..JPG

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Съб 12 фев 2011 17:37

Всичко много добре ама тая първата гумичка от ляво за къде е като на тия апарати Girling 38 нямам такава? Щото и аз разглобих единия, за да го раздвижвам понеже се запали ръчната. :x

Потребителски аватар
zdravko555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko555 » Съб 12 фев 2011 18:59

black` написа:Всичко много добре ама тая първата гумичка от ляво за къде е като на тия апарати Girling 38 нямам такава? Щото и аз разглобих единия, за да го раздвижвам понеже се запали ръчната. :x

не се използва за гирлинга, остава бонус :да:

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Нед 13 фев 2011 14:15

Б.х му м...та. Буталото не можах да го вкарам на ръка в апарата и то след като изтърбуших всичко от апарата и буталото. После чистих, чистих ръба дето е прашника на него и взе да се движи свободно на ръка. Обаче има 2-3 големи резки в задния край и леко като чели пак запира. Но почти не се усеща. Дали ще е проблем или да търся ново бутало? Не искам да си горим половината накладка отново. scare Иначе не са текли. Предполагам щом не течат да не барам друго. :roll:

Потребителски аватар
peachbaby
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот peachbaby » Пон 14 фев 2011 11:37

колеги,някой правил ли е профилактика на лукас 38?аз съм с лукас 38 и правих тази процедура преди около 2 години.смених всички маншончета,но пак не ми харесва ръчната.при мен има и друг проблем.месинговата втулка на оста на апарата е наранена(не от мен-така си беше като ги разглобих).как се сменя тази втулка и от каде може да се намери нова-евентуално с какъв размер е?когато правих профилактиката не намерих никаде такава и така си сглобих апаратите.но ме дразни сега този луфт и предполагам от него точно това колело не хваша като хората.другото което е с що годе добра втулка лови,.не така както аз искам ,но пак лови.в нета попаднах на един саит ,в който продават ремонтни комплекти и останах изумен.
F1987470040 (Large).jpg
.тук маи се предлага и месингова втулка,даже има 1 о пръстен в повече,който не знам каде трябва да е.ето линк :link http://translate.google.bg/translate?hl ... 3D1&anno=2.ако някой е правил тази процедура на такива апарати и има снимки нека ги сподели.колата е голф 3 1.6 афт 96г.

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Пон 14 фев 2011 15:50

Колега случайно докато ровех за мойте от къде да поръчам, че не ми се ходи до магазина попаднах на това.
http://auto1.getmyip.com/Auto1NewDesign/TecDoc/ItemDetails.aspx?articleNo=1%20987%20470%20040&brandNo=30
Изглежда това е аналоговия ремонтен комплект на Bosch, но и цената е двойна. scare

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Чет 17 фев 2011 22:07

Всичко стана добре. Направих си от полипропиленова тръба с някакво плоско желязо инструмент за прибиране на паяка. Реже се тръбичката малко по-къса 1-2 мм. И после със желязото контрирано на апарата се напъва. Иначе няма прибиране. Много е малко мястото за работа. Сега искам да напълня маншона на буталото с някакво масло. Прегоряло двигателно масло става ли или да купя спрей за вериги? Щото блокажа при мене беше от там. :roll: Като нагазим в някоя кал пак може да стане същото ако няма смазване там. :)

Потребителски аватар
policevidin
Автомобил: VW Golf 3 Modificated
Двигател: 1.9TDI 1z+ 1996

Мнениеот policevidin » Чет 17 фев 2011 22:48

А някой да е правил профилактика на предни апарати Лукас 54??? Или да има тема подобна на тази???

Върни се в “Направи си сам!”