Пасат B5.5 Бутон за вратата, Микроключета

Жици и кабели, релета и моторчета, OBD, OBD II, VAG Com и други
mirimontana
Автомобил:
Двигател:

Re: Бутон за вратата на Пасата B5.5

Мнениеот mirimontana » Пет 30 апр 2010 23:32

Двата бутона на ключалката са най вероятно за сигнал на комфортмодула за да ти затваря стъклата. Другите два са на палеца, които също са за сигнал на модула за да включи или изкючи фабричната аларма ако има такава(при мен има)както и да му каже да злючи и останалите врати и т.н.Немците са малко такива :screwy че монтират всичко независимо че няма да се ползва.Аз например имам дисплей на таблото който по принцип е за индикация на скоростите при автоматични скорости,както и отзад е закачена букса с кабели а колата е с ръчни скорости.:) Цял живот карам автомобили както лични така и служебни от VAGrup и съм забелязал че при всички е така ел.инст. е универсализирана до известна степен както и други механични елементи. ;)

mirimontana
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mirimontana » Чет 13 май 2010 22:59

Така наложими се да ремонтирам ткава повреда вече:)
Справих се чудесно за 2(като се има предвид че ми е за първи път)часа.Следвах указанията които бяха посочени в един линк посочен тук в темата на англииски.При мен нямаше нищо капсуловано всичко е на винтове и се разглобява като се има предвид че бравата е френска.Трудно ми беше намирането на накрайника за гедоре който е еврейска звезда само че с 12 шлици,а не с 6 както обикновено.Проблема беше в спойките и се оказа че било чето срещан проблем или се късат кабелчетата до буксата микретата ги видях на живо доста са надеждни мисля че ще изкарат повече от колата външното беше яко клеясало , но си бачкаше безотказно обаче три спойки бяха откъртени незнам от какъв зор се получава но.... Проблем срещнах при сглобяването и затварянето на корпуса на центракното при отварянето всички лостове се разместват и трябва да намериш правилните им позиции за да затвориш и да работи.Човек без техническа мисъл ще му е доста тегаво.

allfena
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот allfena » Нед 13 юни 2010 21:29

само да попитам за тези клучета рових из сайта но не намерих работещ линк, къде мога да поръчам такива микро ключета

lozan
Автомобил: VW Passat Variant 4 motion
Двигател:

Мнениеот lozan » Сря 23 юни 2010 5:08

allfena написа:само да попитам за тези клучета рових из сайта но не намерих работещ линк, къде мога да поръчам такива микро ключета

Здравей колега. Ето сайтове, където можеш да погледнеш:

bgfarnell.com
http://www.tme.eu/bg - раздел микроключета, производител Saia - Burgess

:beer

Потребителски аватар
PagocmuH
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот PagocmuH » Сря 30 юни 2010 20:46

Колеги и аз имам подобен проблем,но не знам точно кое и какво се базика в колата ми.

Пример: светва ми лапичката за горивото със звуков сигнал но звуковия сигнал спира веднага.

Отварям вратата при вклучени фарове,аха да почне зумера да бръмчи и спира.

Светва ми лапичката за течноста за чистачките и почва звуковия сигнал и пак спира.

По някога звуковия сигнал е както трябва и е ОК, по някога хич го няма или почва и моментално спира.

Дайте съвет,че е много изнервящо :horror:

allfena
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот allfena » Сря 30 юни 2010 22:20

Принципно когато нямаш гориво в резервоара ти святка лампичката с_колонката и издава звуков сигнал ведъж.
Ако и течността в чистачките също е намаляла пак изписква или ако ти светят и двете лампички два_пъти ще ти изписка.
Пък_относно това, че не пискат може нещо отзад където е зумера да се е откачило и по дупките да се отхлабва и да не работи. Няма нищо свързано с ключетата !!!

принципно когато нямаш гориво в резервоара ти святка лампичката сколонката и издава звуков сиглан ведъж
ако и течноста в чистачките също е нямаляла пак изписква или ако ти светят и двете лампички фвапати ще ти изписка.
пъкотносто за това че не пискат можи нещо от заде кадето е зумера да се е откачило и по дупките да се итхлабва и да не работи няма нищо свързано с клучетата !!!

Потребителски аватар
PagocmuH
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот PagocmuH » Чет 01 юли 2010 0:32

allfena написа:Принципно когато нямаш гориво в резервоара ти святка лампичката с_колонката и издава звуков сигнал ведъж.
Ако и течността в чистачките също е намаляла пак изписква или ако ти светят и двете лампички два_пъти ще ти изписка.
Пък_относно това, че не пискат може нещо отзад където е зумера да се е откачило и по дупките да се отхлабва и да не работи. Няма нищо свързано с ключетата !!!

принципно когато нямаш гориво в резервоара ти святка лампичката сколонката и издава звуков сиглан ведъж
ако и течноста в чистачките също е нямаляла пак изписква или ако ти светят и двете лампички фвапати ще ти изписка.
пъкотносто за това че не пискат можи нещо от заде кадето е зумера да се е откачило и по дупките да се итхлабва и да не работи няма нищо свързано с клучетата !!!

Колега знам кое как писука на сигналите чувал съм ги как трябва да са и когато ги съкращава когато си поиска,както и да е.
Каде е това от зад и каде е зумера да му разкажа играта :beat_butt2

allfena
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот allfena » Чет 01 юли 2010 8:53

принципно трябва да е на километража или някъде зад него. На Ауди а4 б4 е на километража от зад като се изкара и разглоби пласмасата се вижда http://img288.imageshack.us/i/picture013yq4.jpg/

Потребителски аватар
LiRiX
Автомобил: SEAT LEON
Двигател: AUS 2001

Мнениеот LiRiX » Сря 28 юли 2010 15:20

Колеги и аз я правих тази процедура днес. Само дето на сеат леон, но бравата е като на пасата.

С рака на сърцето Ви препоръчвам да си изкарате външен бутон, аз днес си играх с микретата, проблема се оказа 8 студени спойки на платката за заключване, по точно до самия куплунг.
Оправихме проблема с още двама приятели, но си беше адска мъка... та на края всичко сглобихме и не ми се отваря вратата отвътре, утре пак ремонт :banghead: :banghead: :banghead: :banghead:

п.с. ако ще го правите по трудния начин си снимайте машинката преди да я разглобите, че после става голяма какафония.

Потребителски аватар
snoopcar
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.9 AFN

Мнениеот snoopcar » Съб 11 сеп 2010 22:10

От скоро и аз съм собственик на пасат б5 1.9 афн седан,като цяло прочетох темата,но все пак да споделя.Днес ми монтираха аларма и естествено стана ясно,че шофьорската врата не се отключва/заключва от дистанционното а само от ключа.При мен обаче зумера и прлафона са си ок,работят си.Та от изчетеното тук стигнах до извода,че проблемът е или в 2-те микроключета на платката в бравата или студени спойки.Може ли да е нещо в комфорт модула?Без да се разглобява бравата мога ли да разбера дали е от микроключетата,и кои по точно?

Потребителски аватар
shapkovbg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shapkovbg » Чет 23 сеп 2010 20:35

здравейте аз имам следния проблем след заключване на колата алармата започва да пищи до колкото разбрах за алармата са двете микрета които съм заградил на снимката,след отваряне бравата на пасажера видях че липсват това нормално ли е,и другия ми въпрос е с ваг com може ли да се рабере коя брава прави мизериите?колата е пасат б5,5 авф.

Потребителски аватар
Milanov
Автомобил: passat B6
Двигател: TDI
Контакти:

Мнениеот Milanov » Чет 23 сеп 2010 21:26

Разгледай по темата съм писал, САМО в бравата на шофьора има 5 ключета, защото тя управлява централното, тоест ако ползваш ключът ти и затвориш вратата ръчно тези двата бутона, КАЗВАТ на другите врати да се затворят или отворят.
Виж приложил съм схема.
Във всички брави има по 3 бутона, като в шофьорската са плюс 2 за който написах по горе, те са ти липсващите в пасажерска врата. От трите бутона, единият е този който е външен /извън бравата/ и управлява плафоните и компа, като им казва, че има отворена врата.
Ако имаш проблем с този бутон, по скоро не се индикира отворена врата и съответно няма аларма.
Не знам как се реши да "разкостиш" бравите, но според мен проблема е в задната врата-багажник, там бравата е съвсем друг вид. Тук го има този проблем, дава на маса и лъже компа, че е отворена вратата и се включва алармата.
В една от темите съм разяснил, както и качил снимки, как се "лекува".
Ако искаш ми пиши.

Потребителски аватар
pavlikianov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pavlikianov » Пон 27 сеп 2010 20:08

Колеги , кажете от къде да се купят микрети че с тези сайтове не се справям ! Моят проблем с алармата е че изведнъж губи звук и не иска да свири при активиране нито да писука при отключ/закл повече докато не и откача куплунга. С Ваг Ком ми излизат две грешки, едната е че няма връзка с сирената а другата е някакъв слаб сигнал от шофьорската врата , ще ги запиша и ще ги пусна , а иначи не ми показва на бордкомпа при отворени предни две врати и багажник както и плафоните не светват. Предполагам че това губене на звуковия сигнал идва от това но докато не ги оправя не мога да съм сигурен. Оригиналната ми сирена се беше намокрила и е изгоряла но я смених и сега откривам този проблем, може пък и сирената като е изгоряла е повредила и нещо по комфорт модула. Някой наред с всичко може ли да каже освен сирената и комфорта в краката има ли нещо друго по алармата?

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Мнениеот dlug » Пон 27 сеп 2010 20:16

Аз лично си напазарувах от този сайт
http://bg.farnell.com/microswitch
Противно на повечето колеги тук, моето ключе, което свалих от бравата беше на BURGESS, не на chery. Избрах си едно по визуална прилика. Да ви кажа имаше мъка при слагането, но все пак накрая се получи, дано да издържи

Потребителски аватар
dmcdjveli
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dmcdjveli » Вто 28 сеп 2010 10:17

Само да оправя линковете към снимките.

Rumen написа:Същия проблем имаше колегата от офиса преди около година, та днес изровихме детайла, който ти прави проблем. Този е точно от лявата (шофьорската) врата. Опитал съм се да го снимам от всички възможни и полезни (носещи някаква информация и представа) страни

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Както виждаш на по-долната снимка микрошката е в долната част, което преполага и по-голямо замърсяване. Най-интересното е че е хваната с топла спойка и не ми се мисли какво ще стане ако тая плстмаса, която с течение на времето старее, се отчупи...

Изображение

А ето тук съм показал микрошката и ексцентрика, който я притиска:

Изображение

Заводски там са сложили смазка/грес, която с течение на времето се беше превърнала в някакъв налеп дето се рони и предполагам че от това настъпва основното замърсяване. Без да се разглобява вратата микрошката може да се достигне с почистващ спрей с поставена сламка (от тези дето се нанизват на пръскалото), но трябва с отверка да се бутне заключващия зъб (все едно вратата е затворена). После със сламката под зъба и струята ще попадне точно по микрошката. Днес ще ходя да търся Contox или нещо от сорта и ще Ви кажа какво съм постигнал. Явно и това им е слабо място на тия Passat-и, щом освен на и на мен и на колегата от офиса се случва и при други. Между другото партидния номер 3B1 837 015A (за лявата врата) е абсолютно един и същ и за Шкода октавия 2001-2003. Проверих в моя ETOS едно към едно, едни и същи партидни номера. Въпроса е дали цената в Еуратек е по различна от тази на SakarAuto/Unitrade след като детайла в крайна сметка е един и същ.
И още нещо - детайла не е чак толкова монолитен - има си болчета и пласмасови щипки и съм сигурен че ако се подхванем ще го разглобим, сглобим, па може и да проработи :lol:

Само да оправя линковете към снимките.

Върни се в “Автоелектроника и автодиагностика”