че монтират всичко независимо че няма да се ползва.Аз например имам дисплей на таблото който по принцип е за индикация на скоростите при автоматични скорости,както и отзад е закачена букса с кабели а колата е с ръчни скорости.Пасат B5.5 Бутон за вратата, Микроключета
-
mirimontana
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Бутон за вратата на Пасата B5.5
Двата бутона на ключалката са най вероятно за сигнал на комфортмодула за да ти затваря стъклата. Другите два са на палеца, които също са за сигнал на модула за да включи или изкючи фабричната аларма ако има такава(при мен има)както и да му каже да злючи и останалите врати и т.н.Немците са малко такива
че монтират всичко независимо че няма да се ползва.Аз например имам дисплей на таблото който по принцип е за индикация на скоростите при автоматични скорости,както и отзад е закачена букса с кабели а колата е с ръчни скорости.
Цял живот карам автомобили както лични така и служебни от VAGrup и съм забелязал че при всички е така ел.инст. е универсализирана до известна степен както и други механични елементи. 
че монтират всичко независимо че няма да се ползва.Аз например имам дисплей на таблото който по принцип е за индикация на скоростите при автоматични скорости,както и отзад е закачена букса с кабели а колата е с ръчни скорости.-
mirimontana
- Автомобил:
- Двигател:
Така наложими се да ремонтирам ткава повреда вече:)
Справих се чудесно за 2(като се има предвид че ми е за първи път)часа.Следвах указанията които бяха посочени в един линк посочен тук в темата на англииски.При мен нямаше нищо капсуловано всичко е на винтове и се разглобява като се има предвид че бравата е френска.Трудно ми беше намирането на накрайника за гедоре който е еврейска звезда само че с 12 шлици,а не с 6 както обикновено.Проблема беше в спойките и се оказа че било чето срещан проблем или се късат кабелчетата до буксата микретата ги видях на живо доста са надеждни мисля че ще изкарат повече от колата външното беше яко клеясало , но си бачкаше безотказно обаче три спойки бяха откъртени незнам от какъв зор се получава но.... Проблем срещнах при сглобяването и затварянето на корпуса на центракното при отварянето всички лостове се разместват и трябва да намериш правилните им позиции за да затвориш и да работи.Човек без техническа мисъл ще му е доста тегаво.
Справих се чудесно за 2(като се има предвид че ми е за първи път)часа.Следвах указанията които бяха посочени в един линк посочен тук в темата на англииски.При мен нямаше нищо капсуловано всичко е на винтове и се разглобява като се има предвид че бравата е френска.Трудно ми беше намирането на накрайника за гедоре който е еврейска звезда само че с 12 шлици,а не с 6 както обикновено.Проблема беше в спойките и се оказа че било чето срещан проблем или се късат кабелчетата до буксата микретата ги видях на живо доста са надеждни мисля че ще изкарат повече от колата външното беше яко клеясало , но си бачкаше безотказно обаче три спойки бяха откъртени незнам от какъв зор се получава но.... Проблем срещнах при сглобяването и затварянето на корпуса на центракното при отварянето всички лостове се разместват и трябва да намериш правилните им позиции за да затвориш и да работи.Човек без техническа мисъл ще му е доста тегаво.
-
allfena
- Автомобил:
- Двигател:
само да попитам за тези клучета рових из сайта но не намерих работещ линк, къде мога да поръчам такива микро ключета
-
lozan
- Автомобил: VW Passat Variant 4 motion
- Двигател:
allfena написа:само да попитам за тези клучета рових из сайта но не намерих работещ линк, къде мога да поръчам такива микро ключета
Здравей колега. Ето сайтове, където можеш да погледнеш:
bgfarnell.com
http://www.tme.eu/bg - раздел микроключета, производител Saia - Burgess

- PagocmuH
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колеги и аз имам подобен проблем,но не знам точно кое и какво се базика в колата ми.
Пример: светва ми лапичката за горивото със звуков сигнал но звуковия сигнал спира веднага.
Отварям вратата при вклучени фарове,аха да почне зумера да бръмчи и спира.
Светва ми лапичката за течноста за чистачките и почва звуковия сигнал и пак спира.
По някога звуковия сигнал е както трябва и е ОК, по някога хич го няма или почва и моментално спира.
Дайте съвет,че е много изнервящо
Пример: светва ми лапичката за горивото със звуков сигнал но звуковия сигнал спира веднага.
Отварям вратата при вклучени фарове,аха да почне зумера да бръмчи и спира.
Светва ми лапичката за течноста за чистачките и почва звуковия сигнал и пак спира.
По някога звуковия сигнал е както трябва и е ОК, по някога хич го няма или почва и моментално спира.
Дайте съвет,че е много изнервящо

-
allfena
- Автомобил:
- Двигател:
Принципно когато нямаш гориво в резервоара ти святка лампичката с_колонката и издава звуков сигнал ведъж.
Ако и течността в чистачките също е намаляла пак изписква или ако ти светят и двете лампички два_пъти ще ти изписка.
Пък_относно това, че не пискат може нещо отзад където е зумера да се е откачило и по дупките да се отхлабва и да не работи. Няма нищо свързано с ключетата !!!
принципно когато нямаш гориво в резервоара ти святка лампичката сколонката и издава звуков сиглан ведъж
ако и течноста в чистачките също е нямаляла пак изписква или ако ти светят и двете лампички фвапати ще ти изписка.
пъкотносто за това че не пискат можи нещо от заде кадето е зумера да се е откачило и по дупките да се итхлабва и да не работи няма нищо свързано с клучетата !!!
Ако и течността в чистачките също е намаляла пак изписква или ако ти светят и двете лампички два_пъти ще ти изписка.
Пък_относно това, че не пискат може нещо отзад където е зумера да се е откачило и по дупките да се отхлабва и да не работи. Няма нищо свързано с ключетата !!!
принципно когато нямаш гориво в резервоара ти святка лампичката сколонката и издава звуков сиглан ведъж
ако и течноста в чистачките също е нямаляла пак изписква или ако ти светят и двете лампички фвапати ще ти изписка.
пъкотносто за това че не пискат можи нещо от заде кадето е зумера да се е откачило и по дупките да се итхлабва и да не работи няма нищо свързано с клучетата !!!
- PagocmuH
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
allfena написа:Принципно когато нямаш гориво в резервоара ти святка лампичката с_колонката и издава звуков сигнал ведъж.
Колега знам кое как писука на сигналите чувал съм ги как трябва да са и когато ги съкращава когато си поиска,както и да е.
Каде е това от зад и каде е зумера да му разкажа играта

-
allfena
- Автомобил:
- Двигател:
принципно трябва да е на километража или някъде зад него. На Ауди а4 б4 е на километража от зад като се изкара и разглоби пласмасата се вижда http://img288.imageshack.us/i/picture013yq4.jpg/
- LiRiX
- Автомобил: SEAT LEON
- Двигател: AUS 2001
Колеги и аз я правих тази процедура днес. Само дето на сеат леон, но бравата е като на пасата.
С рака на сърцето Ви препоръчвам да си изкарате външен бутон, аз днес си играх с микретата, проблема се оказа 8 студени спойки на платката за заключване, по точно до самия куплунг.
Оправихме проблема с още двама приятели, но си беше адска мъка... та на края всичко сглобихме и не ми се отваря вратата отвътре, утре пак ремонт
п.с. ако ще го правите по трудния начин си снимайте машинката преди да я разглобите, че после става голяма какафония.
С рака на сърцето Ви препоръчвам да си изкарате външен бутон, аз днес си играх с микретата, проблема се оказа 8 студени спойки на платката за заключване, по точно до самия куплунг.
Оправихме проблема с още двама приятели, но си беше адска мъка... та на края всичко сглобихме и не ми се отваря вратата отвътре, утре пак ремонт
п.с. ако ще го правите по трудния начин си снимайте машинката преди да я разглобите, че после става голяма какафония.
- snoopcar
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.9 AFN
От скоро и аз съм собственик на пасат б5 1.9 афн седан,като цяло прочетох темата,но все пак да споделя.Днес ми монтираха аларма и естествено стана ясно,че шофьорската врата не се отключва/заключва от дистанционното а само от ключа.При мен обаче зумера и прлафона са си ок,работят си.Та от изчетеното тук стигнах до извода,че проблемът е или в 2-те микроключета на платката в бравата или студени спойки.Може ли да е нещо в комфорт модула?Без да се разглобява бравата мога ли да разбера дали е от микроключетата,и кои по точно?
- shapkovbg
- Автомобил:
- Двигател:
здравейте аз имам следния проблем след заключване на колата алармата започва да пищи до колкото разбрах за алармата са двете микрета които съм заградил на снимката,след отваряне бравата на пасажера видях че липсват това нормално ли е,и другия ми въпрос е с ваг com може ли да се рабере коя брава прави мизериите?колата е пасат б5,5 авф.
- Milanov
- Автомобил: passat B6
- Двигател: TDI
- Контакти:
Разгледай по темата съм писал, САМО в бравата на шофьора има 5 ключета, защото тя управлява централното, тоест ако ползваш ключът ти и затвориш вратата ръчно тези двата бутона, КАЗВАТ на другите врати да се затворят или отворят.
Виж приложил съм схема.
Във всички брави има по 3 бутона, като в шофьорската са плюс 2 за който написах по горе, те са ти липсващите в пасажерска врата. От трите бутона, единият е този който е външен /извън бравата/ и управлява плафоните и компа, като им казва, че има отворена врата.
Ако имаш проблем с този бутон, по скоро не се индикира отворена врата и съответно няма аларма.
Не знам как се реши да "разкостиш" бравите, но според мен проблема е в задната врата-багажник, там бравата е съвсем друг вид. Тук го има този проблем, дава на маса и лъже компа, че е отворена вратата и се включва алармата.
В една от темите съм разяснил, както и качил снимки, как се "лекува".
Ако искаш ми пиши.
Виж приложил съм схема.
Във всички брави има по 3 бутона, като в шофьорската са плюс 2 за който написах по горе, те са ти липсващите в пасажерска врата. От трите бутона, единият е този който е външен /извън бравата/ и управлява плафоните и компа, като им казва, че има отворена врата.
Ако имаш проблем с този бутон, по скоро не се индикира отворена врата и съответно няма аларма.
Не знам как се реши да "разкостиш" бравите, но според мен проблема е в задната врата-багажник, там бравата е съвсем друг вид. Тук го има този проблем, дава на маса и лъже компа, че е отворена вратата и се включва алармата.
В една от темите съм разяснил, както и качил снимки, как се "лекува".
Ако искаш ми пиши.
- pavlikianov
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги , кажете от къде да се купят микрети че с тези сайтове не се справям ! Моят проблем с алармата е че изведнъж губи звук и не иска да свири при активиране нито да писука при отключ/закл повече докато не и откача куплунга. С Ваг Ком ми излизат две грешки, едната е че няма връзка с сирената а другата е някакъв слаб сигнал от шофьорската врата , ще ги запиша и ще ги пусна , а иначи не ми показва на бордкомпа при отворени предни две врати и багажник както и плафоните не светват. Предполагам че това губене на звуковия сигнал идва от това но докато не ги оправя не мога да съм сигурен. Оригиналната ми сирена се беше намокрила и е изгоряла но я смених и сега откривам този проблем, може пък и сирената като е изгоряла е повредила и нещо по комфорт модула. Някой наред с всичко може ли да каже освен сирената и комфорта в краката има ли нещо друго по алармата?
- dlug
- Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
- Двигател: AVB
Аз лично си напазарувах от този сайт
http://bg.farnell.com/microswitch
Противно на повечето колеги тук, моето ключе, което свалих от бравата беше на BURGESS, не на chery. Избрах си едно по визуална прилика. Да ви кажа имаше мъка при слагането, но все пак накрая се получи, дано да издържи
http://bg.farnell.com/microswitch
Противно на повечето колеги тук, моето ключе, което свалих от бравата беше на BURGESS, не на chery. Избрах си едно по визуална прилика. Да ви кажа имаше мъка при слагането, но все пак накрая се получи, дано да издържи
- dmcdjveli
- Автомобил:
- Двигател:
Само да оправя линковете към снимките.
Rumen написа:Същия проблем имаше колегата от офиса преди около година, та днес изровихме детайла, който ти прави проблем. Този е точно от лявата (шофьорската) врата. Опитал съм се да го снимам от всички възможни и полезни (носещи някаква информация и представа) страни
Както виждаш на по-долната снимка микрошката е в долната част, което преполага и по-голямо замърсяване. Най-интересното е че е хваната с топла спойка и не ми се мисли какво ще стане ако тая плстмаса, която с течение на времето старее, се отчупи...
А ето тук съм показал микрошката и ексцентрика, който я притиска:
Заводски там са сложили смазка/грес, която с течение на времето се беше превърнала в някакъв налеп дето се рони и предполагам че от това настъпва основното замърсяване. Без да се разглобява вратата микрошката може да се достигне с почистващ спрей с поставена сламка (от тези дето се нанизват на пръскалото), но трябва с отверка да се бутне заключващия зъб (все едно вратата е затворена). После със сламката под зъба и струята ще попадне точно по микрошката. Днес ще ходя да търся Contox или нещо от сорта и ще Ви кажа какво съм постигнал. Явно и това им е слабо място на тия Passat-и, щом освен на и на мен и на колегата от офиса се случва и при други. Между другото партидния номер 3B1 837 015A (за лявата врата) е абсолютно един и същ и за Шкода октавия 2001-2003. Проверих в моя ETOS едно към едно, едни и същи партидни номера. Въпроса е дали цената в Еуратек е по различна от тази на SakarAuto/Unitrade след като детайла в крайна сметка е един и същ.
И още нещо - детайла не е чак толкова монолитен - има си болчета и пласмасови щипки и съм сигурен че ако се подхванем ще го разглобим, сглобим, па може и да проработи
Върни се в “Автоелектроника и автодиагностика”