за шум на двигателя

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
ivo Bocev
Автомобил:
Двигател:

Re: за шум на двигателя

Мнениеот ivo Bocev » Сря 05 яну 2011 18:06

Вчера сменях масло до сега бях с MOBIL 1 15W40 карах с него 14000км.Никъкъв шум нямаше сложих и Q8 10W40 и още днес се разтрака досвидяха ми 20лв. и сега ме е яд.Казвам ефтин понеже се продават на бройка за по около 30лв.Не е нужно да се сменят всички

Последна промяна от ivo Bocev на Сря 05 яну 2011 18:23, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Сря 05 яну 2011 18:21

delpi написа:
jijane написа:Е мойта като трака вече 30 000 км. да не би да се е окотила. Да тропат там повдигачите и хич да не ти пука, може да пробваш със смяна на маслото, но ме съмнява да се оправи. Варианта е нови, ама както знаеме сме в България и не се знае какви боклуци ще ти продадат в магазина.

Абсолютно подкрепям колегата с това мнение!!!
И аз съм така, горе долу толкова километри я карам аз, преди това в Италия пак така си е карана кой знае колко км... тракат си като я запаля докато е студена, като загрее(и се напълнят хубаво) почти не се чуват.
Мисля, че имаше в някоя от другите теми един колега се оплакваше, че ги е сменил и въпреки това тракането не е изчезнало.

Аз съм човека :D И продължава да си трака !15в40 никога не слагам повече!Послушах Колеги тука и сложих Мотул 15в50.Тракаше още по яко миналата зима.Сега съм с GM 10w40 и мотора е доста по тих.Ама аз не разбрах за какъв мотор става дума!??Ako e ABU като моя забрави да спре. :beer Иначе върви като самолет !

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Сря 05 яну 2011 18:28

delpi написа:
IceHeart написа:Това е решението, минавам на 15х40 масло, все пак са стари автомобили!

Мисълта ми е, с 15W40 не е ли възможно да ти се усили още малко шума?

Да се увеличи, с колко да се увеличи незнам!? Сега съм с 10х40, когато взех колата беше с Q8 oilS, 15x40 и нямаше проблем като този, но не казвам че ще се оправи от маслото, просто да е по малко чаткането! Но явно ще се сменят повдигачи, но не се знае кога!

Иначе и при 1,4 и 1,6 съм забелязвал това чаткане, като часовник! Но ако колата върви не би трябвало да има проблем!
Според мен няма да има проблем зимата, когато загрее колата трябва всичко да е ток! :да:

п,п Не се вталясвайте толкова на тия Морги, дето караме, буфкаш добавка и си сфиркаш!

riis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот riis » Сря 05 яну 2011 18:41

А какви добавки слагате, някой слагал ли е и за какво е тя?

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Сря 05 яну 2011 19:04

riis написа:А какви добавки слагате, някой слагал ли е и за какво е тя?

Слагал съм добавки ,какви ли не!!Няма да изчезне !Ако върви добре не го пипаи излишно.Моят върви много добре и за 10 000 не пипа маслото.Вече не ми пука ,че си тракал.Мене даже са ме питали дали е дизел! :

ПП.Виж има една добавка на Лики Моли за повдигачи от нея не съм слагал,може и да спре.Ама не смятам и да сложа.

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Сря 05 яну 2011 19:07

rokera671 написа:
riis написа:А какви добавки слагате, някой слагал ли е и за какво е тя?
:

ПП.Виж има една добавка на Лики Моли за повдигачи от нея не съм слагал,може и да спре.Ама не смятам и да сложа.

Точно от нея слагах 10 лева струва, ( но зависи на каква цена я намериш) слага се когато смениш маслото, и оставаш да поработи двигателя 10 минути и ръгаш цялата добавка, изфорсирваш до 2000 уборота задържаш малко и почваш да си караш, докато се разбърка добавката чаткането почти го няма, но след като смениш маслото, филма е същия! Ставаш донор на добавката mhihi

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Сря 05 яну 2011 19:33

Да ,то нали пише ,че трябва бда се слага постоянно! :D :beer Отказах се от тия филми.По добре даи няколко лева за хубаво масло.Ама пак няма да спре да чатка ако е АБУ.

Потребителски аватар
delpi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот delpi » Сря 05 яну 2011 21:01

ivo Bocev написа:...Не е нужно да се сменят всички

Колега, няма как да се разбере кой или кои повдигач/и точно трака, затова се сменят всички.

Потребителски аватар
delpi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот delpi » Сря 05 яну 2011 21:08

rokera671 написа:Да ,то нали пише ,че трябва бда се слага постоянно! :D :beer Отказах се от тия филми.По добре даи няколко лева за хубаво масло.Ама пак няма да спре да чатка ако е АБУ.

Ами моя мотор е AHW. Ако знам, че с някое по-скъпо масло ще се намали шума, без да се замислям, ще слагам от него, но кое ли е то?

Потребителски аватар
ivo Bocev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo Bocev » Сря 05 яну 2011 21:21

Много лесно се познава кой не повдигач не работи аз работя в завод който произвежда хидравлични инструменти.

Потребителски аватар
delpi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот delpi » Сря 05 яну 2011 21:45

ivo Bocev написа:Много лесно се познава кой не повдигач не работи аз работя в завод който произвежда хидравлични инструменти.

Ами колега мисля, че можеш да бъдеш полезен на много от майсторите не само в този форум а въобще :)

Потребителски аватар
krisssbg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот krisssbg » Чет 06 яну 2011 19:39

добавка-МОТО ГАРД и спира да трака -при мен спря :drunk :D

dango4444
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dango4444 » Чет 20 яну 2011 10:40

здравейте колеги аз съм също с едно характерно тракане и всички майстори казват че е явно клапани а един почти ме убеди че ако налея масло с магнезий ( имало само френско такова ) било много вероятно да се загуби . Някой наливал ли е такова и какво би ме посъветвал . Предврително благодаря !

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”