за шум на двигателя
- ivo Bocev
- Автомобил:
- Двигател:
Re: за шум на двигателя
Вчера сменях масло до сега бях с MOBIL 1 15W40 карах с него 14000км.Никъкъв шум нямаше сложих и Q8 10W40 и още днес се разтрака досвидяха ми 20лв. и сега ме е яд.Казвам ефтин понеже се продават на бройка за по около 30лв.Не е нужно да се сменят всички
Последна промяна от ivo Bocev на Сря 05 яну 2011 18:23, променено общо 1 път.
- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
delpi написа:jijane написа:Е мойта като трака вече 30 000 км. да не би да се е окотила. Да тропат там повдигачите и хич да не ти пука, може да пробваш със смяна на маслото, но ме съмнява да се оправи. Варианта е нови, ама както знаеме сме в България и не се знае какви боклуци ще ти продадат в магазина.
Абсолютно подкрепям колегата с това мнение!!!
И аз съм така, горе долу толкова километри я карам аз, преди това в Италия пак така си е карана кой знае колко км... тракат си като я запаля докато е студена, като загрее(и се напълнят хубаво) почти не се чуват.
Мисля, че имаше в някоя от другите теми един колега се оплакваше, че ги е сменил и въпреки това тракането не е изчезнало.
Аз съм човека
Иначе върви като самолет !- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
delpi написа:IceHeart написа:Това е решението, минавам на 15х40 масло, все пак са стари автомобили!
Мисълта ми е, с 15W40 не е ли възможно да ти се усили още малко шума?
Да се увеличи, с колко да се увеличи незнам!? Сега съм с 10х40, когато взех колата беше с Q8 oilS, 15x40 и нямаше проблем като този, но не казвам че ще се оправи от маслото, просто да е по малко чаткането! Но явно ще се сменят повдигачи, но не се знае кога!
Иначе и при 1,4 и 1,6 съм забелязвал това чаткане, като часовник! Но ако колата върви не би трябвало да има проблем!
Според мен няма да има проблем зимата, когато загрее колата трябва всичко да е ток! :да:
п,п Не се вталясвайте толкова на тия Морги, дето караме, буфкаш добавка и си сфиркаш!
- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
riis написа:А какви добавки слагате, някой слагал ли е и за какво е тя?
Слагал съм добавки ,какви ли не!!Няма да изчезне !Ако върви добре не го пипаи излишно.Моят върви много добре и за 10 000 не пипа маслото.Вече не ми пука ,че си тракал.Мене даже са ме питали дали е дизел! :
ПП.Виж има една добавка на Лики Моли за повдигачи от нея не съм слагал,може и да спре.Ама не смятам и да сложа.
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
rokera671 написа::riis написа:А какви добавки слагате, някой слагал ли е и за какво е тя?
ПП.Виж има една добавка на Лики Моли за повдигачи от нея не съм слагал,може и да спре.Ама не смятам и да сложа.
Точно от нея слагах 10 лева струва, ( но зависи на каква цена я намериш) слага се когато смениш маслото, и оставаш да поработи двигателя 10 минути и ръгаш цялата добавка, изфорсирваш до 2000 уборота задържаш малко и почваш да си караш, докато се разбърка добавката чаткането почти го няма, но след като смениш маслото, филма е същия! Ставаш донор на добавката mhihi
- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
Да ,то нали пише ,че трябва бда се слага постоянно!
Отказах се от тия филми.По добре даи няколко лева за хубаво масло.Ама пак няма да спре да чатка ако е АБУ.
Отказах се от тия филми.По добре даи няколко лева за хубаво масло.Ама пак няма да спре да чатка ако е АБУ.Re: за шум на двигателя
ivo Bocev написа:...Не е нужно да се сменят всички
Колега, няма как да се разбере кой или кои повдигач/и точно трака, затова се сменят всички.
rokera671 написа:Да ,то нали пише ,че трябва бда се слага постоянно!![]()
Отказах се от тия филми.По добре даи няколко лева за хубаво масло.Ама пак няма да спре да чатка ако е АБУ.
Ами моя мотор е AHW. Ако знам, че с някое по-скъпо масло ще се намали шума, без да се замислям, ще слагам от него, но кое ли е то?
- ivo Bocev
- Автомобил:
- Двигател:
Много лесно се познава кой не повдигач не работи аз работя в завод който произвежда хидравлични инструменти.
ivo Bocev написа:Много лесно се познава кой не повдигач не работи аз работя в завод който произвежда хидравлични инструменти.
Ами колега мисля, че можеш да бъдеш полезен на много от майсторите не само в този форум а въобще
- krisssbg
- Автомобил:
- Двигател:
добавка-МОТО ГАРД и спира да трака -при мен спря

-
dango4444
- Автомобил:
- Двигател:
здравейте колеги аз съм също с едно характерно тракане и всички майстори казват че е явно клапани а един почти ме убеди че ако налея масло с магнезий ( имало само френско такова ) било много вероятно да се загуби . Някой наливал ли е такова и какво би ме посъветвал . Предврително благодаря !
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”