Аз лично климатроника никога няма да го заменя за климатик.За 3 години съм имал един единствен проблем с едно моторче само, което е доста ненужно и не съм го и ремонтирал,въпреки,че с това се занимавам (Пасат-а ми е почти на 20 години вече и вече от 3 години или 80 000км е мой

). При климатика редовно се чупят панелите с жилата за управление на клапите,редовно се разтопяват копчетата за вентилаторите,така че и двете си имат предимства и недостатъци. В частта си фреон и т.н. са абсолютно 1:1 ,но разликата в комфортността при пътуване и то особено на дълъг път, си я има и който има кола с климатик и такава с климатроник,м ного добре разбира за какво точно говоря. Само че аз си продадох стария Пасат и си купих такъв с климатроник, за да не се занимавам с безсмислен труд, като според мен като човек, който с това се занимава, е най-добрия вариант. Повечето хора си представят,че измъкват панела с врътките, слагат този с бутончетата и дисплея и всичко е цветя и рози, но в реалния живот нещата никак не изглеждат така и трябва да се сменят доста неща, за да стане като истинско. Определено не е невъзможно обаче.