При запалване повторно ми светва лампата за маслото
- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
venc_i написа:иначе се натрупвали мръсотии по магистралите

какви мръсотии колега

Имам човек с автоцентър за масла, та от него знам, че промиването на двигателя с разни промивни масла е отречено като идея, така че лично аз не рискувам.
- Ronin
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
И при мен е така,лампата пресвятка за секунда но не всеки път,с малко по гъсто масло (пак полусентетика ) това не се случва,но мисля че проблема е в клапана на филтъра,като пресветне лампата на маслото пречукват и клапаните за секунда две и след това всичко е ок. клапана не задържа маслото горе и то се източва от маслените магистрали в картера....по принцип след като двигателя е работил маслото е още по-рядко отколкото при студен двигател така че вискозитета в случая не е толкова от значение отколкото клапана на филтъра....
- buller
- Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
- Двигател: 1_8T AWT
wili98 написа:цъ.. трябва да гасне в момента в който системата вдигне повече от 0.3 бара... т.е. почти моментално.. даже стартера ще го направи това налягане
Тогава къде да се търси проблема

- deyan_petrov
- Автомобил:
- Двигател:
- deyan_petrov
- Автомобил:
- Двигател:
датчика за маслото работи под налягане когато маслото е по рехаво нормално е да му свети лампата за повдигачите споко всички сме така тва е слабо местенцеmusura написа:deyan_petrov написа:просто си сложете по гъсто масло двигателите неса нови все пак
точно с по-гъсто масло ще изгасва лампата на маслото по-късно
ако двигателя е ОК няма никакъв проблем да се кара с полусинтетика и синтетика, а ако "гори" масло и по-гъстото няма да го излекува
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”