но вента ми е едностепенен
 макар че едва ли е много трудно да го направя двустепепен
 макар че едва ли е много трудно да го направя двустепепен  ще се тича по моргите то ама няма как.
 ще се тича по моргите то ама няма как.
а да знаеш някакви ориентировъчни цени на тия неща?
minimiro написа:боя се че може и да ти е по-сложен проблема....
писва ти алармата не когато нямаш масло, а като ти падне налягането на маслото горе в главата над 2000rpm под 0.9bar .... а пада щото има хлабини около биелни и основни лагери и от там изтърва....
като се сгрее повечко маслото и стане по-тънко точно тогава се проявява тоз ефект..... като е студена колата маслото е гъсто не избива под лагерите, съответно си държи налягането в норма и зумера си мълчи.....
Най-сигурния начин да провериш нещата е в сервиз, с манометър да ти измерят налагането на маслото, завиват манометъра на местото на датчика на главата, палиш и гледате...
докато е студена ше ти държи 1bar и нагоре
важното е като достигне работна температура (90°С) налягането да не пада под 0.7-0.5bar
Ако е надолу лошу - биелни/основни са за смяна.....
 ...и после носа надолу.....
  ...и после носа надолу..... 
minimiro написа:......
 гаранция.... 2 бара налягане..
 гаранция.... 2 бара налягане..
saveman написа:нищо не схванах от тва обяснение ся скви лагери и чудесии аз имам простия проблем с датчика на радиатора. я кажете колко пари е тва по моргите че да си правя сметката....
 ... и то ку моеше с поглед да се диагностицира... ма тва друга бира....
  ... и то ку моеше с поглед да се диагностицира... ма тва друга бира....
 намерих на магазина такова нещо така и не му разбрах името предполагам че се казва термо ключ. за 11лв си го купих на EPS смених го с ключ номер 32-33 долях около литър антифриз за алуминиеви радиатори. и сега карам и като си дигне 90 градуса перката си върви.
 намерих на магазина такова нещо така и не му разбрах името предполагам че се казва термо ключ. за 11лв си го купих на EPS смених го с ключ номер 32-33 долях около литър антифриз за алуминиеви радиатори. и сега карам и като си дигне 90 градуса перката си върви.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 40 госта