Алергия?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Алергия?

Мнениеот icoico » Вто 01 мар 2011 11:30

One написа:
icoico написа: ..разводняваме темата,това което исках да кажа е, че пухчетата от тополите не са причината за алергична реакция.

както аз казах, но бях изтрит - защо ли ?

алергиите и други по-тежки болести не са били познати на човека преди въвеждането на масовите ваксинации миналия век !

А човекът си измирал спокойно с милиони бройки от най-банален грип,туберкулоза и други подобни "екстри".То и хемороидите са били непознати доколкото съм осведомен mhihi Замислете се малко...ние страдаме от куп заболявания,непознати във времената,когато човекът е измирал по законите на естествения подбор преди да успее да предаде "дефектните" си гени на следващото поколение,и средната възраст е била тридесетина години,което от доста време насам не се случва благодарение на медицината...и сега кво-да изтребим лекарите и да се върнем обратно по дърветата ли?
...Е признавам-това пък беше съвсем офф-топик :oops:

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Вто 01 мар 2011 11:50

На всички ни е ясно, че вирусите (компютърните и човешките) са създадени от човека, естествено с цел печалба.
На всички също ни е ясно, че фармацевтичните компании имат далавера да лекуват симптомите, а не самото заболяване.
Ама не е тва целта на тая тема... Ако някой си е излекувал алергията моля да сподели при кой доктор е отишъл, съответно каква е била алергията и т.н., а не да чоплим за световната конспирация...

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Вто 01 мар 2011 12:11

One написа:
joker написа:...и бягайте далеч от хомеопатията особено при лечението на алергичните заболявания.

мнение на типичен "бг лекар", за огромно съжаление 99% не са нещо повече от дистрибутори на скъпоструващи, но за сметка на това неефективни и изключително вредни в дългосрочен план "лекарства"

ето как "лекуват" "лекарите" в бг
в-к 24 часа
Баща: Лекарите пиеха кафе, докато детето ми умираше
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=799392

Ти се образоваш от вестниците,аз от научните издания...и от опита натрупан през 25 годишния си стаж...А науката започва там където очевидното придобива цифров израз!!!....
И аз съм от оня 1% дето не са дистрибутори....

Потребителски аватар
fantomasss
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fantomasss » Вто 01 мар 2011 12:36

Бая си разчесахте клавиатурите, ама така и не стана ясно автора на темата ходил ли е на алерголог и какво е излязло от цялата работа.

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Вто 01 мар 2011 12:40

joker написа:
Ти се образоваш от вестниците,аз от научните издания...и от опита натрупан през 25 годишния си стаж...А науката започва там където очевидното придобива цифров израз!!!....
И аз съм от оня 1% дето не са дистрибутори....

и нима твърдиш, че хомеопатията не е наука, че не разполага с цифри и факти ?

....в голяма грешка си и относно как се образовам !!!
нещо, в което аз лично не съм се убедил, защото съм опитал сам, и не съм проверил обстойно от различни източници и във времето - и на принципа око да види ръка да пипне - НЕ ВЯРВАМ !!!
няма по скептичен човек от мен към рекламни прикакзи, лозунги и прочие неща
но не съм кон с капаци или направо сляп и да не търся, да се интересувам и да опитвам всичко що е ново и "алтернативно" !!!
много неща съм отхвърлил, но за хомеопатията съм КАТЕГОРИЧЕН - това е силата, това част от бъдещето за Лекуването на хората (ако успее да се пребори с парите и влиянието на фармацията)! казвам част, защото хирургията, спешната медициан и прочие ня могат да бъдат заместени на този етап, но като лечение на хронични, т.нар "неизлечими" и след-оперативни процеси - хомеопатията е недостижимо по-ефективна от всякакви "медикаменти". Говоря от натрупан личен опит като "потърпевш" в рамките на приблизително 20 години, както и обменен такъв с десетки "чудеса на медицината" :)!!!

а на автора не темата му казах, ако ще да ме чуе - търси друг начин алерголог няма да те излекува !

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Вто 01 мар 2011 20:51

...Когато човек чисти лук той усеща сърбеж в носа, на очите му залютява и му потичат сълзи. След това той започва да киха и от носа му потича обилна и водниста секреция.
Виждали ли сме хора, които не са белили лук, а имат подобни оплаквания? Ами да! Поне веднъж сме срещали някой болен от сенна хрема. Той постоянно киха, от носа му тече сякаш от чешма, очите му са зачервени и пълни със сълзи. Не прилича ли на човек, току що обелил една-две глави лук? Е, от обикновения кромид лук се приготвя хомеопатичното лекарство Allium cepa, което е много ефективно при някои случаи на сенна хрема, а именно, когато оплакванията на болния приличат много на оплакванията, които получава някой здрав човек, когато чисти лук...

На това ли му викаме наука с цифри и факти вече :Mr Green Fun Както и да е...аз лично се лекувам с обикновен инат-не обръщам внимание на неудобствата и само в краен случай вземам възможно най-безобидното лекарство-кларитин.Така се получава,че от няколко години насам дразнещите симптоми намаляват прогресивно,като последната пролет ми се размина с 3-4 дни кихане от време на време.Предполагам,че ако през това време бях "лекуван" от хомеопат щях да бъда обявен за доказателство за чудотворната сила на холистичната медицина,не мислиш ли?

Потребителски аватар
joker

Мнениеот joker » Вто 01 мар 2011 22:39

icoico написа:[size=-[b]не обръщам внимание на неудобствата и само в краен случай вземам възможно най-безобидното лекарство-кларитин.Така се получава,че от няколко години насам дразнещите симптоми намаляват прогресивно,като последната пролет ми се размина с 3-4 дни кихане от време на време.Предполагам,че ако през това време бях "лекуван" от хомеопат щях да бъда обявен за доказателство за чудотворната сила на холистичната медицина,не мислиш ли?

Ето един на пръв поглед комичен,но всъщност много мъдър подход!Има един принцип спазван от всеки добър лекар..."primum non nocere"-преди всичко да не се вреди.Колкото по-малко ровичкаме хомеостазта дадена ни от Господ толкова по-малко бели стават.Но пък когато човек трябва да се намеси това трябва да стане решително и с [b]ясното съзнание какво се правиПример:Астматичния пристъп има способността,когато е лек да се самоограничава чрез вътрешни регулаторни механизми.Когато през 70-те години масово навлезли бързо облекчаващите симтомите бета-агонисти(салбутамол,тербуталин и др.)парадоксално смъртността от астма нарастнала....защото тези медикаменти ускоряват сърдечната дейност,засилват нуждата на миокарда от кислород и при свръхдозиране водят до сърдечна смърт.
Та смея да твърдя,че освен мъгляви и мистични заклинания хомеопатията нийде не дава ясни и статистически доказани обяснения на това,което тя мправи....
А алергията наистина не се лекува-тя само се подтиска ,доколкото е възможно...това е най-често наследена способност на организма да реагира със повишена възбудимост на определени стимули от околната среда.....в имунологията всичко е обяснено...Тя е една доста дебела "книжка" и без човек да я познава е меко казано комично да спори на тема алергия....

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Сря 02 мар 2011 9:31

joker написа:
Та смея да твърдя,че освен мъгляви и мистични заклинания хомеопатията нийде не дава ясни и статистически доказани обяснения на това,което тя мправи....

та смея да твърдя, че четейки описанието ти на хомеопатията "мъгляви и мистични заклинания" нямаш НИКАКВА представа за какво изобщо става дума там !!!!

и това не ти дава никакво право да определяш и да яквалифицираш "професеионално" а само като лаик образовал се от жълтите вестници !

аз спирам дотук по темата на колегата!

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Сря 02 мар 2011 9:48

1. Алергията представлява намалена способност на имунната система да се защитава от дадени външни влияния. Това не е болест.
2. Не познава човек, който се е излекувал от алергия. Само има подобрение (вкл и себе си, състоянието ми преди годин ии сега след мног ои различни терапии).
3. Алергиите изискват продължителна терапия, за да се подобрят нещата, и под продължителна разбирам години.
4. Хомеопатичните лекарства са много добър заместител н аантибиотиците и пр лекалства, защото са безвредни (поне така казват). Най-общо представляват, да го наречем информация за даден олекарство. Организмът отчита, че пие дадено лекарство и се подчинява на действието му, но същевременно не се влияе от отрицателните ефекти на лекарството. Знам, че звучи като описание на летяща чиния, но лекар ми го е обяснил така нещата, за да мога да го разбера. Ако някой може да намери по-професионалон обяснение нека го постне.
Но едно е ясно - хомеопатията не е шарлатания или глупост. Аз самият винаги ползвам хомеопатични лекарства, преди да започна антибиотик при заболявания (говоря за честите - настинка, грип, ангини по някога). В повечето случаи ме отървават от него.

Всичко ,което казвам говоря едниствено от личен опит. Имам алергии практически цял живот и съм минал по много пътища за лечение, затова и съм донякъде компетентен. Моля мнението ми да не бъд еприемано като едва ли не предписание кой какво дапави, както стана с миналото. Споделям само опит.

Потребителски аватар
joker

Мнениеот joker » Сря 02 мар 2011 11:14

С хомеопатия започват да се занимават лекари неуспели да постигнат ниво в своята специалност(това го казва и One!).Нелекарите пък са пародия просто зашото нямат познания по анатомия,физиология и биохимия-букварите на медицината)Няма ИСТИНСКИ лекар,достигнал ниво в своята квалификация(не финанси!...КВАЛИФИКАЦИЯ!),който да гледа сериозно на хомеопатията...виж,който мечтае за допълнително финанси и желае да ги получава лесно и бързо-става хомеопат.Аз консултирам куп пациенти на месец без да мисля за и без да получавам някаква финансова изгода-финасовата изгода ми е от квалификацията за която ивестирах 20 години и за която ДЪРЖАВАТА ми плаща достатъчно!,Но аз не познавам екстрасенс,врачка и хомеопат,които приемат и обслужват без пари :lol: :lol: :lol: ...
Хайде със здраве....и всеки да си го търси там, където счита ,че ще го получи...

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Сря 02 мар 2011 11:32

И така резултатите:

Пъпките, които съм си мислел, че са от алергия въобще не са от такава. Бил съм се натровил яко! Единствената оправия е било да не ги докосвам (благодарение на ментоловия спирт). Алергия нямам ама никаква. Казаха ми да отида през пролетта за повторен тест. Също казаха, че тези малките червени хапчета (не можах да ги намеря, а и не запомних името им аген!! :( ) са опасни. Много хора са колабирали от тях включително една приятелка. Аз май съм издържал най-много.. другите са били полуумрели от 6 хапчета, а аз съм издържал цели 8 mhihi

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Сря 02 мар 2011 11:52

joker написа:С хомеопатия започват да се занимават лекари неуспели да постигнат ниво в своята специалност

joker
айде спри се де
мнение след мнение показваш, че въобще не познаваш тематиката с/у която плюеш

и как го каза хомеопатите работели за пари, а ти безплатно приемаш пациентите -верно ли ???

или с моите пари от здравната каса ти плащат ??????

щот аз при лекари, стъпвам само по служебно задължение за "годищен профилактичен преглед"
демек с моите пари какво става ???

един път плащам на лекари дето категорично няма да ми помогнат и втори път на хомеопат з да съм жив и здрав !!!

в белите държави знаеш ли как е, знаеш ли, че във Великобритания, Франция, Германия Австрия и др хомеопатията е поставена на равно с другата медицина и пациента решава т.нар здравно осигуряване на кого плаща !!!! Там нещо са по зле и по ненаясно с нещата ли, а ????

ей
в тази нашата държава читав лекар НЯМА или ако някой останал и той не знае на кой свят се намира - всичко е зад граница отдавна.
Ден след ден слушаме за лекарски гафове и просттии със смъртен изход

така, че поне от малко срам - мълчете !!!!

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Сря 02 мар 2011 12:00

mania написа:1. Алергията представлява намалена способност на имунната система да се защитава от дадени външни влияния. Това не е болест...
...Но едно е ясно - хомеопатията не е шарлатания или глупост. Аз самият винаги ползвам хомеопатични лекарства, преди да започна антибиотик при заболявания (говоря за честите - настинка, грип, ангини по някога). В повечето случаи ме отървават от него.

Всичко ,което казвам говоря едниствено от личен опит. Имам алергии практически цял живот и съм минал по много пътища за лечение, затова и съм донякъде компетентен. Моля мнението ми да не бъд еприемано като едва ли не предписание кой какво дапави, както стана с миналото. Споделям само опит.

Алергията представлява свръхреакция на имунната система срещу външни фактори,които не представляват заплаха за организма(Също споделям опит :wink: )Ако хомеопатът,който те лекува не ти е обяснил поне това,бих казал бягай далеч докато си още жив...А ако си ползваш антибиотик ей-така като бонбонки при настинка и грип,бъди сигурен,че алергията ще ти бъде един от най-малките здравни проблеми :idea:

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Сря 02 мар 2011 12:54

joker написа:С хомеопатия започват да се занимават лекари неуспели да постигнат ниво в своята специалност(това го казва и One!).Нелекарите пък са пародия просто зашото нямат познания по анатомия,физиология и биохимия-букварите на медицината)Няма ИСТИНСКИ лекар,достигнал ниво в своята квалификация(не финанси!...КВАЛИФИКАЦИЯ!),който да гледа сериозно на хомеопатията...виж,който мечтае за допълнително финанси и желае да ги получава лесно и бързо-става хомеопат.Аз консултирам куп пациенти на месец без да мисля за и без да получавам някаква финансова изгода-финасовата изгода ми е от квалификацията за която ивестирах 20 години и за която ДЪРЖАВАТА ми плаща достатъчно!,Но аз не познавам екстрасенс,врачка и хомеопат,които приемат и обслужват без пари :lol: :lol: :lol: ...
Хайде със здраве....и всеки да си го търси там, където счита ,че ще го получи...

Не мисля, че е коректно да отричаш по този начин и хомеоатията, и хората, които се занимават с нея. Целта на този вид лечение е постигане на резултат с по-малко вредни препарати за организма. Ясно е, че не са толкова ефикасни колкото антибиотик и пр, но действат. Фактът, че многокатно съм се оправял с хомеопатия от сезонни болести сочи, че НА МЕН това ми помага. Смятам, че хомеопатията постига своите цели. Друг е въпросът, че летвата за нея не е вдигната високо ;) Ест, всеки си има право на мнение. :drunk

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Сря 02 мар 2011 13:03

mania написа: .... Ясно е, че не са толкова ефикасни колкото антибиотик и пр, но действат. Фактът, че многокатно съм се оправял с хомеопатия от сезонни болести сочи, че НА МЕН това ми помага. Смятам, че хомеопатията постига своите цели. Друг е въпросът, че летвата за нея не е вдигната високо ;) Ест, всеки си има право на мнение. :drunk

дали.
ами онкоболни изпратени да си умрат вкъщи, след лечение с хомеопатия са напълно излекувани, как звучи ? обаче ФАКТ Е !!!!

летвата за кого е вдигната тогава ???

нейсе

както бчх казал в изтритото ми мнение от всеки хомеопат не става - то е призвание
Това, че някой е попаднал на такъв, който тепърва се учи или некомпетентен е съвсем друга работа типична обаче за бг.
Това съвсем не прави тази наука шарлатанстево или там, каквото си позволява някой да я нарича. Затова в белите държави тя и призната наравно с алопатията !!!

наистина спирам да пиша по темата

Върни се в “ОФФ-Топик - други”