Проблем !!! колата спира да ускорява ?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
Booster
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем !!! колата спира да ускорява ?

Мнениеот Booster » Пон 28 мар 2011 18:36

Ясно , и за да съм сигурен и не се набутам да изложа малко симптоми : Както казах от време навреме , не е постоянно , смисъл примерно карам известно време , добре върви.Спирам , тръгвам , давам газ , мотора се изфорсирва , смисъл звука от оборотите ,обаче като каже , че няма да върви и не върви.Карам и една служебна Астра 1.7 чист дизел , еми тя ускорява повече когато мойта откаже.На диагностика излизат грешки : дебитомер и налягане в смукателния колектор , за клапана ли се отнася тази грешка за налягането ?
Едит: Двигателя е същия като на колегата с темата (1Z)

Потребителски аватар
Mir0o_vd
Автомобил: VW Golf GTI
Двигател: ABF

Мнениеот Mir0o_vd » Вто 29 мар 2011 9:35

При мен ми казваха дебитомер та дебитомер,взех един раборещ N75 (благодаря на колегата policevidin :drunk ) сложих един малак тест и разбрах че е от клапана.Купих го за 60лв нов. името е същото като на този дето го свалих не го помня как беше.

Потребителски аватар
boreto1977
Автомобил: passat 3BG T4 Caravelle syncro
Двигател: AVF 2003 ACV 2001

Мнениеот boreto1977 » Вто 29 мар 2011 18:52

оригиналният N75 е PIERBURG :012:

Потребителски аватар
Mir0o_vd
Автомобил: VW Golf GTI
Двигател: ABF

Мнениеот Mir0o_vd » Сря 30 мар 2011 10:39

boreto1977 написа:оригиналният N75 е PIERBURG :012:

Да такъв бе стария затова такъв купих

Потребителски аватар
venkYYY
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот venkYYY » Нед 03 апр 2011 18:32

Колеги и аз имам подобен проблем ..

Проблема е следния - Като взехме колата тя беше с катализатор, хич не вървеше, разхода беше по-висок от написаното навсякъде в интернет и т.н. .. свалихме катализатора, започна да работи по-добре колата, следователно свали разхода и започна повече да върви. НО когато я карам извънградско и поддържам скорост около 80-90 и в баир като върна от 5-та на 4-та или само при натискане на газ-та сякаш изключва турбото и колата забива муцуна .. като я изгася за 5-10 минути се оправя и започва да работи нормално, та се чудя от какво може да е проблема? Някой ако е имал същия или подобен проблем моля да ми каже, ще му бъда много благодарен! :)

П.С. - Двигателя е 1.9 TDI 110 к.с.
2 п.с.- Дали е възможно при мен същата "джаджа" да е за смяна ?

red.devilll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот red.devilll » Нед 03 апр 2011 21:08

venkYYY написа:Колеги и аз имам подобен проблем ..

Проблема е следния - Като взехме колата тя беше с катализатор, хич не вървеше, разхода беше по-висок от написаното навсякъде в интернет и т.н. .. свалихме катализатора, започна да работи по-добре колата, следователно свали разхода и започна повече да върви. НО когато я карам извънградско и поддържам скорост около 80-90 и в баир като върна от 5-та на 4-та или само при натискане на газ-та сякаш изключва турбото и колата забива муцуна .. като я изгася за 5-10 минути се оправя и започва да работи нормално, та се чудя от какво може да е проблема? Някой ако е имал същия или подобен проблем моля да ми каже, ще му бъда много благодарен! :)

П.С. - Двигателя е 1.9 TDI 110 к.с.
2 п.с.- Дали е възможно при мен същата "джаджа" да е за смяна ?

Или същата джаджа или спукан маркуч на вакума или зацапана геометрия,което си мисля,че е най-вероятно.Виждам Монтана-Варна,я по-добре отскочи до Ifidik за да ти е мирна главата и мисля,че ще останеш много доволен :beer

Потребителски аватар
venkYYY
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот venkYYY » Нед 03 апр 2011 22:13

Колата не е при мен във Варна .. :( Иначе много благодаря за отговора надявам се да я оправим и след това и едно чипче ще и дойде много добре :)

Върни се в “Дизелови агрегати”