Въпрос към колегите с чип?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
Тони1
Автомобил:
Двигател:

Re: Въпрос към колегите с чип?

Мнениеот Тони1 » Вто 15 мар 2011 14:26

То не е в това проблема,а в това че понякога и новият замирисва особено с 19-ките mhihi

Потребителски аватар
Dobromirski
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARL 150+ hp
Контакти:

Мнениеот Dobromirski » Вто 15 мар 2011 20:14

Има си ограничители по въртящ момент. Нов съединител да буксува си е тегава работа. Много бързо ще му разкажеш играта така :bishop Тъй като при теб става през ОБД-то , по-добре се обърни към този които ти е писал софта, да ти свали малко ограничителя докато изчезне буксуването :wink:

Потребителски аватар
Тони1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Тони1 » Сря 16 мар 2011 9:26

зимата на 16-ките няма проблеми ,ама като и сложа големите джанти разбираемо почва да и се ебава мамата не само на съединителя :bishop

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Вто 05 апр 2011 15:10

morfei1 написа:Невиждам кое му е ненормално на разхода....

Мен на пробег от 1160к.м колата ми даде среден 5.8л. с двама човек и пълен багажник, 17-ки с 225-45 гуми, като около 800км бях и с включен климатик. Магистрално каране на темпомат със 130км в час.

AFN и AHF сас с поне 0.5л по икономични от моята PD, съчетано и с една 15-ка на 195-65, разхода пада с още 0.5л. Невиждам кое е му е страното на разхода.

Разбира се след като е пипана помпата е хубаво да се засече на ново за да се види дали има разлика.

АБТ да не си мислите че чипват колите си по някакъв извънземен начин? Свалят софтуера едитват го и така.....

Дам. И при мен пробег 1500км, като от тях само 160 в България, другите в Гръцко 6.2л, също със 225/45/17.
ПД 105 коня с чип и изолиран ЕГР софтуерно (иначе набива грешка). Разхода е по колонка, не по борд, като по магистралите в гръцко под 160км/ч не се кара. Климатика винаги е на ауто.

K
Автомобил: Passat B6
Двигател: DSG 4x4 CBBB

Мнениеот K » Вто 05 апр 2011 18:02

Ебре, Андонов. Нали в дизел форума твърдеше, че колата ти харчи 8 извън градско и за тебе било нормално такъв разход. От къде ги изкара сега тия 6/100 :)

Потребителски аватар
Тони1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Тони1 » Вто 05 апр 2011 18:27

гръцката нафта mhihi

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Вто 05 апр 2011 19:34

K написа:Ебре, Андонов. Нали в дизел форума твърдеше, че колата ти харчи 8 извън градско и за тебе било нормално такъв разход. От къде ги изкара сега тия 6/100 :)

Ти май не четеш внимателно. mhihi

Това са км в Гърция. В БГ горя и по 9л извънградско.

п.с. нафтата е все българска. Слагах и малко гръцка но разлика не намерих.

Потребителски аватар
RadoShopa
Автомобил: Vw Passat
Двигател: 1.9 TDI AVF 2003
Контакти:

Мнениеот RadoShopa » Сря 07 сеп 2011 21:32

Малко да живне темицата :lol: Та имам въпрос-задължително условие ли е при слагане на чип,ремап,мод-ване и т.н. да се корми катализатора? :roll:

Потребителски аватар
pacoboy
Автомобил: passat b7 4motion
Двигател: CFGB
Контакти:

Мнениеот pacoboy » Сря 07 сеп 2011 22:11

Чипването няма нищо общо с катализатора колега, той ако ти е добре си го остави, но ако е задръстен махай го за по лесно извеждане на газовете.
Почти всички ще се посъветват да го махнеш де ;) аз моя не ме интересуваше какъв е, направо го махнах 8)
Успех!

Потребителски аватар
RadoShopa
Контакти:

Мнениеот RadoShopa » Чет 08 сеп 2011 7:55

pacoboy написа:Чипването няма нищо общо с катализатора колега, той ако ти е добре си го остави, но ако е задръстен махай го за по лесно извеждане на газовете.
Почти всички ще се посъветват да го махнеш де ;) аз моя не ме интересуваше какъв е, направо го махнах 8)
Успех!

Хм....да няма ХИЧ нищо общо чип/катализатор сякаш не ми се вярва :roll: Съотношението на гориво/въздух става повече,съответно изгорелите газове се увеличават,нали за това припушват повечко пипаните коли...?Позапушен (примерно) катализатор при нормално положение ще е едно,а при ремап ще е друго,нали така?Може и да греша,поправете ме,но логически според мен са така нещата :wink:

Потребителски аватар
IvailoOo
Автомобил: Audi A4 B7 Avant
Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW

Мнениеот IvailoOo » Чет 08 сеп 2011 9:13

И си прав :wink:

Потребителски аватар
Тони1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Тони1 » Чет 08 сеп 2011 10:06

Не,че нещо ама визирайте чип,при кого :Mr Green Fun личен опит,пасат 1.9тди ,нов съединител с маховик докато се нарадвам на настройките и си отиде...,след 1 година и новият маховик има луфт :Mr Green Fun а и нова скоростна кутия ,все си мисля че това не са чести болести на пасатите mhihi

Потребителски аватар
HeadshooteR
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот HeadshooteR » Чет 08 сеп 2011 10:27

Тони1 написа:Не,че нещо ама визирайте чип,при кого :Mr Green Fun личен опит,пасат 1.9тди ,нов съединител с маховик докато се нарадвам на настройките и си отиде...,след 1 година и новият маховик има луфт :Mr Green Fun а и нова скоростна кутия ,все си мисля че това не са чести болести на пасатите mhihi

Не че искам да се заяждам , но спред мен и задкормилното у-во влияе . Защото скоростна кутия не се чупи толкова лесно пък и чипа да ти е виновен ... !?

Потребителски аватар
RadoShopa
Контакти:

Мнениеот RadoShopa » Чет 08 сеп 2011 10:34

HeadshooteR написа:
Тони1 написа:Не,че нещо ама визирайте чип,при кого :Mr Green Fun личен опит,пасат 1.9тди ,нов съединител с маховик докато се нарадвам на настройките и си отиде...,след 1 година и новият маховик има луфт :Mr Green Fun а и нова скоростна кутия ,все си мисля че това не са чести болести на пасатите mhihi

Не че искам да се заяждам , но спред мен и задкормилното у-во влияе . Защото скоростна кутия не се чупи толкова лесно пък и чипа да ти е виновен ... !?

Е то не е за заяждане,ми самата истина :D Тони1 сам написа-"докато се нарадвам на настройките" или с други думи-яко газене на газта,било по баира,било по магистралата или в дефилето....а и с тия големи джанти бате... :? 8) Предполагам де,може пък и да си гали само колицата,а тя просто да няма късмет със скоростите и съединителите :beer

Потребителски аватар
Тони1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Тони1 » Чет 08 сеп 2011 10:50

Знаех си ,че трябва да пояснявам отгоре за тези ,които не ме знаят,шофирам бързо само извън града,тоест шофирах вече ми е писнало от актове,грозни гледки и преживявания и съм се качил много нависоко и бавно,таа в града рядко съм правил изпълнения знаете деца,особено ако чакате и си представяте какво може да му се случи така,че там хептем .Ако от 6 на 5 и 5 на 4 скапват маховик ок :D аз лично не вярвам,ясно че и 19-ките допринасят,(за това имам 7 сменени карета)но преди няколко години бях с 18-ки,даже не помня като правиха настройките дали не бях и с 16...
п.с. мисълта ми беше разпитайте няколко човека дали са доволни от даден тунер и тогава действайте :wink:

Върни се в “Дизелови агрегати”