Въпрос към колегите с чип?
- Тони1
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Въпрос към колегите с чип?
То не е в това проблема,а в това че понякога и новият замирисва особено с 19-ките 

- Dobromirski
- Автомобил: Seat Leon
- Двигател: ARL 150+ hp
- Контакти:
Има си ограничители по въртящ момент. Нов съединител да буксува си е тегава работа. Много бързо ще му разкажеш играта така
Тъй като при теб става през ОБД-то , по-добре се обърни към този които ти е писал софта, да ти свали малко ограничителя докато изчезне буксуването 

- Тони1
- Автомобил:
- Двигател:
зимата на 16-ките няма проблеми ,ама като и сложа големите джанти разбираемо почва да и се ебава мамата не само на съединителя 

- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
morfei1 написа:Невиждам кое му е ненормално на разхода....
Мен на пробег от 1160к.м колата ми даде среден 5.8л. с двама човек и пълен багажник, 17-ки с 225-45 гуми, като около 800км бях и с включен климатик. Магистрално каране на темпомат със 130км в час.
AFN и AHF сас с поне 0.5л по икономични от моята PD, съчетано и с една 15-ка на 195-65, разхода пада с още 0.5л. Невиждам кое е му е страното на разхода.
Разбира се след като е пипана помпата е хубаво да се засече на ново за да се види дали има разлика.
АБТ да не си мислите че чипват колите си по някакъв извънземен начин? Свалят софтуера едитват го и така.....
Дам. И при мен пробег 1500км, като от тях само 160 в България, другите в Гръцко 6.2л, също със 225/45/17.
ПД 105 коня с чип и изолиран ЕГР софтуерно (иначе набива грешка). Разхода е по колонка, не по борд, като по магистралите в гръцко под 160км/ч не се кара. Климатика винаги е на ауто.
Ебре, Андонов. Нали в дизел форума твърдеше, че колата ти харчи 8 извън градско и за тебе било нормално такъв разход. От къде ги изкара сега тия 6/100 

- Тони1
- Автомобил:
- Двигател:
гръцката нафта 

- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
K написа:Ебре, Андонов. Нали в дизел форума твърдеше, че колата ти харчи 8 извън градско и за тебе било нормално такъв разход. От къде ги изкара сега тия 6/100
Ти май не четеш внимателно.

Това са км в Гърция. В БГ горя и по 9л извънградско.
п.с. нафтата е все българска. Слагах и малко гръцка но разлика не намерих.
- RadoShopa
- Автомобил: Vw Passat
- Двигател: 1.9 TDI AVF 2003
- Контакти:
Малко да живне темицата
Та имам въпрос-задължително условие ли е при слагане на чип,ремап,мод-ване и т.н. да се корми катализатора? 

- pacoboy
- Автомобил: passat b7 4motion
- Двигател: CFGB
- Контакти:
Чипването няма нищо общо с катализатора колега, той ако ти е добре си го остави, но ако е задръстен махай го за по лесно извеждане на газовете.
Почти всички ще се посъветват да го махнеш де
аз моя не ме интересуваше какъв е, направо го махнах
Успех!
Почти всички ще се посъветват да го махнеш де

Успех!
- RadoShopa
- Контакти:
pacoboy написа:Чипването няма нищо общо с катализатора колега, той ако ти е добре си го остави, но ако е задръстен махай го за по лесно извеждане на газовете.
Почти всички ще се посъветват да го махнеш деаз моя не ме интересуваше какъв е, направо го махнах
![]()
Успех!
Хм....да няма ХИЧ нищо общо чип/катализатор сякаш не ми се вярва

- IvailoOo
- Автомобил: Audi A4 B7 Avant
- Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW
И си прав 

- Тони1
- Автомобил:
- Двигател:
Не,че нещо ама визирайте чип,при кого
личен опит,пасат 1.9тди ,нов съединител с маховик докато се нарадвам на настройките и си отиде...,след 1 година и новият маховик има луфт
а и нова скоростна кутия ,все си мисля че това не са чести болести на пасатите 

- HeadshooteR
- Автомобил:
- Двигател:
Тони1 написа:Не,че нещо ама визирайте чип,при коголичен опит,пасат 1.9тди ,нов съединител с маховик докато се нарадвам на настройките и си отиде...,след 1 година и новият маховик има луфт
Не че искам да се заяждам , но спред мен и задкормилното у-во влияе . Защото скоростна кутия не се чупи толкова лесно пък и чипа да ти е виновен ... !?
- RadoShopa
- Контакти:
HeadshooteR написа:Тони1 написа:Не,че нещо ама визирайте чип,при коголичен опит,пасат 1.9тди ,нов съединител с маховик докато се нарадвам на настройките и си отиде...,след 1 година и новият маховик има луфт
Не че искам да се заяждам , но спред мен и задкормилното у-во влияе . Защото скоростна кутия не се чупи толкова лесно пък и чипа да ти е виновен ... !?
Е то не е за заяждане,ми самата истина

- Тони1
- Автомобил:
- Двигател:
Знаех си ,че трябва да пояснявам отгоре за тези ,които не ме знаят,шофирам бързо само извън града,тоест шофирах вече ми е писнало от актове,грозни гледки и преживявания и съм се качил много нависоко и бавно,таа в града рядко съм правил изпълнения знаете деца,особено ако чакате и си представяте какво може да му се случи така,че там хептем .Ако от 6 на 5 и 5 на 4 скапват маховик ок
аз лично не вярвам,ясно че и 19-ките допринасят,(за това имам 7 сменени карета)но преди няколко години бях с 18-ки,даже не помня като правиха настройките дали не бях и с 16...
п.с. мисълта ми беше разпитайте няколко човека дали са доволни от даден тунер и тогава действайте

п.с. мисълта ми беше разпитайте няколко човека дали са доволни от даден тунер и тогава действайте

Върни се в “Дизелови агрегати”