Здравейте.
Колата е пасат Б4 95-та на газ.Като запаля и подам почва да припуква и иска да гасне.. имам чувството че идва от гърнето.. преди половин година пак имаше този проблем.Бях спрял и въртях и неможех да запаля .. вартях вартях и накрая гърнето гръмна .. цъфна като майска роза .. дали и това ще го сполети същата съдба? .. и от какво може да бъде проблема?

Припукване Б4
-
- Автомобил: Passat 4
- Двигател: AGG
Re: Припукване Б4
Това на бензин ли става всичкото?
Газ имаш ли?
Газ имаш ли?
- z1ggygo
- Автомобил:
- Двигател:
газ/бензин но я карам само на газ.. чат пат паля на бензин ?.. се едно се насабират газове в гарнето.. и предишното което гръмна гръмна доста силно дори бях на бензиностанция и хората се насабраха да видят какво стана .. гледаха малко ..
мисълта ми е дали знаете от какво може да се получава?

мисълта ми е дали знаете от какво може да се получава?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Припукването в изпускателната система се получава от неправилно изгаряне. Провери си капачката на делкото и палеца. Можеш да си погледнеш и свещите, също и предварението.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ми гърми от газовото кво да става
Колегаите правилно са те насочили: Виж и кабелите на свещите че 1 път сменях 3 пъти свещи на по 5 хил км преди да сменя кабелите и да спре това пукане

Колегаите правилно са те насочили: Виж и кабелите на свещите че 1 път сменях 3 пъти свещи на по 5 хил км преди да сменя кабелите и да спре това пукане

- z1ggygo
- Автомобил:
- Двигател:
ВЪПРОС? Може ли проблема да е от ГАЗ-та (смисъл да е някаква ялова) ? 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, не ти е виновна газта - т.е. не е "ялова"!
Ти сигурно си въртял делкото, или не ти е зацепен ремъка както трябва и за това ти гърми. Виж си кабели, капачка, свещи и палец, пък тогава гледай центровката...

-
- Автомобил: Passat 4
- Двигател: AGG
Абсолютно съм съгласен с колегите.
Капачка и палец нови на Беру примерно, около 20лв. общо.
Кабелите на тъмно като в г.з, ги гледай дали хвърлят искри.
За делкото някой друг да каже.
Ремъкът кога е сменян? Ако преди си е била добре, значи е малко вероятно да е от него. Макар, че хипотетично ако прескочи едно зъбче има такива симптоми.
Свещите едни Бриск са ти около 16-18лв. общо и си вършат перфектна работа.
Капачка и палец нови на Беру примерно, около 20лв. общо.
Кабелите на тъмно като в г.з, ги гледай дали хвърлят искри.
За делкото някой друг да каже.
Ремъкът кога е сменян? Ако преди си е била добре, значи е малко вероятно да е от него. Макар, че хипотетично ако прескочи едно зъбче има такива симптоми.
Свещите едни Бриск са ти около 16-18лв. общо и си вършат перфектна работа.
- z1ggygo
- Автомобил:
- Двигател:
направи ми го вчера 15:00 .. и като се прибирах в 24:00 все едно нищо не е имало.. ? Ремаците и 3те + ролката са сменени преди 300КМ макс в сервиз.. но нали ви казвам преди година се случи пак и старото гърне направо изгърмя :]
значи ще проверя всички неща които сте написали за всеки случай.. въпреки, че сега неправи проблем...
значи ще проверя всички неща които сте написали за всеки случай.. въпреки, че сега неправи проблем...
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Ако палиш с газ до дупка е напълно възможно да прави така,без да и има нищо на колата.Получава се,защото тогава мотора засмуква много газ,която не се запалва веднага ,защото при рязкото подаване на газ,комп-а отмества предварението на майната си...тогава газта се събира в гърнето и се взривява
Ако всичко е ок с газовата,трябва да можеш да си плаиш без подаване на газ от педала.

Ако всичко е ок с газовата,трябва да можеш да си плаиш без подаване на газ от педала.

- z1ggygo
- Автомобил:
- Двигател:
zfa159 написа:Ако палиш с газ до дупка е напълно възможно да прави така,без да и има нищо на колата.Получава се,защото тогава мотора засмуква много газ,която не се запалва веднага ,защото при рязкото подаване на газ,комп-а отмества предварението на майната си...тогава газта се събира в гърнето и се взривява![]()
по принцип си пали без да пипам педала.. но аз го чуквам съвсем леко.. не го форсирам ..
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, гърмежи по газовата на този двигател са голяма рядкост. Аз на моя какви ли не издевателства съм пробвал и абсолютно нищо не се получава. На висока предавка и ниски обороти, натискане педала на газта до долу в продължение на минути. Давенета, резки натискания и пускания, паления с натиснат педал и т.н. Просто двигателя си работи. Относно тези периодични гърмежи, да не би при включването на контакт, да отваря и газовия клапан и без значение дали си запалил или не - газта да върви. Или пък газовия клапан да е закачен на релето на бензиновата помпа и при включване на контакт да отваря за няколко секунди ...и така при многобройни неуспешни опити за запалване да се събира достатъчно газ, че да гръмне.