Припукване Б4

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
z1ggygo
Автомобил:
Двигател:

Припукване Б4

Мнениеот z1ggygo » Съб 30 апр 2011 15:22

Здравейте.
Колата е пасат Б4 95-та на газ.Като запаля и подам почва да припуква и иска да гасне.. имам чувството че идва от гърнето.. преди половин година пак имаше този проблем.Бях спрял и въртях и неможех да запаля .. вартях вартях и накрая гърнето гръмна .. цъфна като майска роза .. дали и това ще го сполети същата съдба? .. и от какво може да бъде проблема?

Гергин
Автомобил: Passat 4
Двигател: AGG

Re: Припукване Б4

Мнениеот Гергин » Съб 30 апр 2011 16:30

Това на бензин ли става всичкото?
Газ имаш ли?

Потребителски аватар
z1ggygo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот z1ggygo » Съб 30 апр 2011 16:38

газ/бензин но я карам само на газ.. чат пат паля на бензин ?.. се едно се насабират газове в гарнето.. и предишното което гръмна гръмна доста силно дори бях на бензиностанция и хората се насабраха да видят какво стана .. гледаха малко .. :shock scare
мисълта ми е дали знаете от какво може да се получава?

nepreklonniq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nepreklonniq » Съб 30 апр 2011 17:01

Припукването в изпускателната система се получава от неправилно изгаряне. Провери си капачката на делкото и палеца. Можеш да си погледнеш и свещите, също и предварението.

Ivelin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ivelin » Съб 30 апр 2011 18:46

Ми гърми от газовото кво да става :)
Колегаите правилно са те насочили: Виж и кабелите на свещите че 1 път сменях 3 пъти свещи на по 5 хил км преди да сменя кабелите и да спре това пукане :-D

Потребителски аватар
z1ggygo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот z1ggygo » Съб 30 апр 2011 18:47

ВЪПРОС? Може ли проблема да е от ГАЗ-та (смисъл да е някаква ялова) ? :banghead:

nepreklonniq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nepreklonniq » Съб 30 апр 2011 19:18

Колега, не ти е виновна газта - т.е. не е "ялова"! :lol: Ти сигурно си въртял делкото, или не ти е зацепен ремъка както трябва и за това ти гърми. Виж си кабели, капачка, свещи и палец, пък тогава гледай центровката...

Гергин
Автомобил: Passat 4
Двигател: AGG

Мнениеот Гергин » Съб 30 апр 2011 20:00

Абсолютно съм съгласен с колегите.
Капачка и палец нови на Беру примерно, около 20лв. общо.
Кабелите на тъмно като в г.з, ги гледай дали хвърлят искри.
За делкото някой друг да каже.
Ремъкът кога е сменян? Ако преди си е била добре, значи е малко вероятно да е от него. Макар, че хипотетично ако прескочи едно зъбче има такива симптоми.
Свещите едни Бриск са ти около 16-18лв. общо и си вършат перфектна работа.

Потребителски аватар
z1ggygo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот z1ggygo » Нед 01 май 2011 8:40

направи ми го вчера 15:00 .. и като се прибирах в 24:00 все едно нищо не е имало.. ? Ремаците и 3те + ролката са сменени преди 300КМ макс в сервиз.. но нали ви казвам преди година се случи пак и старото гърне направо изгърмя :]

значи ще проверя всички неща които сте написали за всеки случай.. въпреки, че сега неправи проблем...

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Нед 01 май 2011 14:13

Ако палиш с газ до дупка е напълно възможно да прави така,без да и има нищо на колата.Получава се,защото тогава мотора засмуква много газ,която не се запалва веднага ,защото при рязкото подаване на газ,комп-а отмества предварението на майната си...тогава газта се събира в гърнето и се взривява mhihi
Ако всичко е ок с газовата,трябва да можеш да си плаиш без подаване на газ от педала.
:beer

Потребителски аватар
z1ggygo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот z1ggygo » Пон 02 май 2011 9:23

zfa159 написа:Ако палиш с газ до дупка е напълно възможно да прави така,без да и има нищо на колата.Получава се,защото тогава мотора засмуква много газ,която не се запалва веднага ,защото при рязкото подаване на газ,комп-а отмества предварението на майната си...тогава газта се събира в гърнето и се взривява mhihi
Ако всичко е ок с газовата,трябва да можеш да си плаиш без подаване на газ от педала.
:beer

по принцип си пали без да пипам педала.. но аз го чуквам съвсем леко.. не го форсирам ..

bachest
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bachest » Пон 02 май 2011 19:48

Колега, гърмежи по газовата на този двигател са голяма рядкост. Аз на моя какви ли не издевателства съм пробвал и абсолютно нищо не се получава. На висока предавка и ниски обороти, натискане педала на газта до долу в продължение на минути. Давенета, резки натискания и пускания, паления с натиснат педал и т.н. Просто двигателя си работи. Относно тези периодични гърмежи, да не би при включването на контакт, да отваря и газовия клапан и без значение дали си запалил или не - газта да върви. Или пък газовия клапан да е закачен на релето на бензиновата помпа и при включване на контакт да отваря за няколко секунди ...и така при многобройни неуспешни опити за запалване да се събира достатъчно газ, че да гръмне.

Върни се в “Passat”