Занималня с Passat B3 1990, GT Look, Hella Lippstadt, Borbet

Разкажете, споделете, похвалете се със своя Volkswagen - тук всеки може да има тема
Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Re: Моят Б3 1990

Мнениеот nokiangage » Вто 10 май 2011 11:31

Благодаря за мненията, наистина!
Пуснал съм молба в темата Виртуален тунинг просто от интерес и ще споделя после...
Има още една новост касаеща BBS-а ми, но малко по-късно ще имам възможност да споделя :beer

Потребителски аватар
iliankocov
Автомобил: Golf 2 Edition One
Двигател: PF 1990 NZ 1991 KR 1991 BMP 2007

Мнениеот iliankocov » Вто 10 май 2011 13:30

nokiangage написа:Има още една новост касаеща BBS-а ми, но малко по-късно ще имам възможност да споделя :beer

опаа, тук става вече интересно...

Потребителски аватар
lowrider
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lowrider » Чет 12 май 2011 11:52

Три неща:

1во. Според мен тези джанти са еднакви, просто на "задните" им е резната тая част, която стърчи напред.

2ро. Не се занимавай със заварки, можеш да си купиш такава джанта на парче от бмв форума за 20, макс 30лв, толкова ще ти излезе изправяне, заварки и т.н.

3то. Намери ли си 4-та капачка за ББС-а?

Потребителски аватар
nokiangage
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Чет 12 май 2011 13:19

Да почна по ред на въпросите... :beer
1 - Така е и грам идея нямам, но ми харесват по-издадените да бъдат отзад, като на големите батковци 7,5J и 9J :Mr Green Fun
2 - И тук съм съгласен с теб, но да видя първо тези в какво състояние са и ще го мисля тогава...
3 - Още не за съжаление :banghead: , на моята улица спира една Ловешка Г2-ка, ще видя кога ще му драсна няколко реда под чистачката, ако иска да продаде една-две да се обади, че и той горкия с 3 от 4... :Mr Green Fun ама не съм сигурен как ще реагира човека...

И новото за BBS-а са плоски капачки, благодарение на колегата blinder :bowdown :bowdown :bowdown, който ми ги изряза и прати и то 9 броя, въпреки, че не можахме да се видим да почерпя!!! Материала е супер, идентичен цвят като боята на джантите и само чакам да се пооправи времето, да ги сложа да видя как стоят, че последните 3 дена ще ни спука от дъжд тук...Ето и две снимки набързо, но ще се постарая да ги снимам на хубава светлина и вече на колата :bishop

Изображение
Изображение

Потребителски аватар
lowrider
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lowrider » Чет 12 май 2011 14:19

Оказа се, че гайката на 14" не е точно като тази на 15" ами има някои различия, та ако ми писне да се занимавам, ще имам една излишна 14" капачка.
А относно правите капачки ми се върти една друга идея в главата, но ще пробвам първо и после ще пиша.

Потребителски аватар
nokiangage
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Пет 13 май 2011 9:18

lowrider написа:А относно правите капачки ми се върти една друга идея в главата, но ще пробвам първо и после ще пиша.

Да не забравиш да споделиш идеята ти, че ми е интересно, аз ще те подсетя де... :Mr Green Fun

А иначе ето как ще седят новите капачки, на мен ми харесва - сега остава да намеря сигурен начин за закрепяне... :beer

Изображение

Потребителски аватар
lowrider
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lowrider » Пет 13 май 2011 11:41

Айде ще си кажа, ама да не се смеете. Така на снимката изглежда празно, идеята ми е, начертаваш си на компа кръг с размерите на капачката и вътре в него му правиш оригиналната шарка (от оригиналната капачка) в средата оставящ място за кръгла емблема на фау ве или ббс например. Принтираш го на самозалепващо фолио и лепиш върху тия капачки, които ти ги е дал колегата, въпреки че няма да има релеф, ще изглежда доста по-добре според мен... Ще се заиграя като имам време...

Потребителски аватар
iliankocov

Мнениеот iliankocov » Пет 13 май 2011 12:36

lowrider написа:Айде ще си кажа, ама да не се смеете. Така на снимката изглежда празно, идеята ми е, начертаваш си на компа кръг с размерите на капачката и вътре в него му правиш оригиналната шарка (от оригиналната капачка) в средата оставящ място за кръгла емблема на фау ве или ббс например. Принтираш го на самозалепващо фолио и лепиш върху тия капачки, които ти ги е дал колегата, въпреки че няма да има релеф, ще изглежда доста по-добре според мен... Ще се заиграя като имам време...

:bowdown Даже ако Асен иска мога да се пробвам. Наистина идеята е много добра!

Потребителски аватар
nokiangage
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Пет 13 май 2011 12:51

lowrider написа:Айде ще си кажа, ама да не се смеете. Така на снимката изглежда празно, идеята ми е, начертаваш си на компа кръг с размерите на капачката и вътре в него му правиш оригиналната шарка (от оригиналната капачка) в средата оставящ място за кръгла емблема на фау ве или ббс например. Принтираш го на самозалепващо фолио и лепиш върху тия капачки, които ти ги е дал колегата, въпреки че няма да има релеф, ще изглежда доста по-добре според мен... Ще се заиграя като имам време...

Наистина е добра идеята :да: , остава да видим как може да се направи и по-точно кой... :Mr Green Fun

iliankocov написа::bowdown Даже ако Асен иска мога да се пробвам. Наистина идеята е много добра!

Ако няма да ти е проблем ще се радвам много, че нещо съм вързан в ръцете и май няма да мога да се справя...Ако искаш мога да ти дам оригиналната/ите капачка/и ако ще е от някаква помощ... :beer

Потребителски аватар
iliankocov

Мнениеот iliankocov » Пет 13 май 2011 14:34

nokiangage написа:

Наистина е добра идеята :да: , остава да видим как може да се направи и по-точно кой... :Mr Green Fun

iliankocov написа::bowdown Даже ако Асен иска мога да се пробвам. Наистина идеята е много добра!

Ако няма да ти е проблем ще се радвам много, че нещо съм вързан в ръцете и май няма да мога да се справя...Ако искаш мога да ти дам оригиналната/ите капачка/и ако ще е от някаква помощ... :beer

може да ми дадеш като за мостра една оригинална и една правена... пък ще видя какво мога да измисля :beer

Потребителски аватар
nokiangage
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Пон 16 май 2011 9:47

iliankocov написа:може да ми дадеш като за мостра една оригинална и една правена... пък ще видя какво мога да измисля :beer

Довечера :да:

Другото ново е, че смених маслото: та по някакви спомени(за съжаление не си бях записал на колко КМ беше сменено предишното масло) и от месец и нещо все - "Тази седмица ще го сменя" но все нещо излизаше и не можех... :Mr Green Fun
Та ходих при познати и ми сипаха YACCO 10W40 vx500 в две туби по 2Л на стойност 61 лева :shock ...Първоначално се бъзнах, че са ме прецакали с високата цена на непознато масло за мен (то, не, че аз съм някакъв фактор де :Mr Green Fun и после видях, че цената е близо до пазарната), но определено колата утихна, повдигачите не напомнят за съществуването си вече и е готин прозрачен меден цвят, вместо черната магия... :banana
Не съм убеден, но и миналият път маслото май е било такова - 17,000 км изкара в най-лошия случай, в най-добрия - 13,000 - едно от двете е и наистина ама грам не го беше пипнало, но повдигачите се обаждаха при студено палене за по 1-2 мин и после утихваха...Така, че да се надявам и с това масло да нямам проблеми и следваща смяна - след 10,000 км :beat_butt2 ! Смених и маслен(OP526) и въздушен филтър(AP005) Filtron - то май Пасат-а друга марка не е виждал като се замисля... :Mr Green Fun

Изображение

Изображение

Старото масло:
Изображение

Новата лепенка: :bowdown
Изображение

Гледах във форума има положителни отзиви за тази марка масло, според Вас 100% полу-синтетика удачен избор ли е за тази кола?

Последна промяна от nokiangage на Сря 25 май 2011 15:56, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
ivchoforever
Автомобил: Passat B3 1992
Двигател: 2.0 115 ADY

Мнениеот ivchoforever » Пон 16 май 2011 13:01

За този мотор хубаво масло е Мotul 4100 15W50 аз съм с такова от 1 година и нещо и нямам никакви проблеми,малко е тегаво на стартера зимата,ама с читав акумулатор няма грижи mhihi

Потребителски аватар
bobsan135
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobsan135 » Пон 16 май 2011 13:20

Много радва пасатчето колега давай само така :beer

Потребителски аватар
iliankocov

Мнениеот iliankocov » Сря 18 май 2011 11:24

старата лепенка ако я пазиш може да я прибавиш към сервизната книжка... Все пак ще е някъв + :012:

Потребителски аватар
nokiangage
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Сря 18 май 2011 11:36

iliankocov написа:старата лепенка ако я пазиш може да я прибавиш към сервизната книжка... Все пак ще е някъв + :012:

Добра идея, но за съжаление не ми поставиха :banghead: - то затова и не помня точно на колко е била предишната смяна...Но отсега нататък ще ги лепя на пластмасата над радиатора, където е залепена сегашната...да си има :beer

ПС. Довечера ще има ли среща или направо унас? Че има да обсъждаме джантите, капачките за другите, калъфа за акумулатора, абе бая работа :drinking:

Върни се в “Моят Volkswagen”