feikot написа:Аз се видях в описанието "разни дизелджии"

Много се радвам когато някое "светилище" слезе на земята и ни озари с помислите си.
понеже аз пък се видях в светилището...
айде обясни ми какво правиш в тема свързана с бензинов мотор?!
Аман от дизели... заради тоя форум намразих дизелите, казвам ви го напълно сериозно. Такава секта са дизелджиите че... то не бяха разходи, то не беше мощност, то не бяха скорости. Най ми е било забавно като прочета някоя тема в дизел раздела за това как някой колега се оплаква от разход от 10-на/100 в града, смятайки че има проблем и всички тръгват да му обясняват че е нормално и при тях е така, а стане ли време за мерене на пишки- горят по 6-7.
А действително може да падат и на 7, може да качат и на 10, всичко е много относително, така както е и при бензиновите.
Колкото гори толкова- вие си пълните резервоарите, и да се лъже не виждам никаква полза.
Както казах, дайте на направим една сверка- 2.8 бензин вр6, съдейки по мнението във форума лаком, тромав, скъп за обслужване и ремонт. Съпоставяме го с едно тди ( особено помпа дюза), щото нали са бегачки и горят малко- все пак ако искаш повер, при това евтино си вземаш дизел. Мерим с колко точно по-малко гори, после съпоставяме цени на частите- тия за поддръжка и ремонт. Д теглим веднъж чертата, ама с конкретни цифри. Ако се направи нещо смислено, бих участвал с най-голямо удоволствие.
Някой обърнал ли е внимание с каква степен на сгъстяване са бензиновите мотори от последните години, както и колко е поработено по впръскването, газорапределението и т.н. ?! Не стига че са мощни и вървят, но и са икономични.
Една малолитражка ще върви при 100км/ч с 3000об/мин, един по-голям мотор ще падне на 2000 и малко

За да се
поддържат 100км/ч по равен път например, са достатъчни към 20-на к.с. Един мотор, дори и 200коня да е, няма как да нагажира 100коня в поддържането на 100км/ч(щото ще ускорява)- пак ще са тия 20-на коня. Ето защо и разхода е много близък при сходно каране. При даване на газ нещата са други- 200коня ще си горят колкото за 200коня, щом като ги използваш всичките.
Големия мотор е така- имаш си нормална кола с нормален разход като я караш нормално. С тая разлика,от обикновената, че като от време на време ти се доиска, може и много.
Не виждам какво е толкова специалното на 6-те цилиндъра и 193-то коня да се газифицира. Мотор като мотор- от 1литър са изадени 69коня, даже на газ ще се държи много по-добре от един 4цилиндров.
Тоя разход дето се посочва- имайте в предвди че е някакъв осреднен- в смисъл осреднен за извънградско, осреднен за градско и т.н. Убеден съм че реално ще е много под него- при някакво спокойно каране по правилата- с 90-100км/ч ще е с 0.5 до 1 литър отдолу, както и чувствително по-надолу може да слезе в града.
Питам, колко би горял 1.6 или 1.8 безнинов атмосферен на купе на пасат, 4х4 при това?