Каква е консумацията на това Пасатче?

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
GTI 16V ABF
Автомобил: VW Corrado
Двигател: 2.8 VR6 - AAA

Re: Каква е консумацията на това Пасатче?

Мнениеот GTI 16V ABF » Вто 19 юли 2011 16:47

Колегата трябва да съжалява защо е пуснал темата тъй като качествен одговор не е получи сигурно няма и да получи такъв scare някои ако има нещо смислено да пише неака го напише а не да пълни темата със излишаци :| а относно пасата тъй като не съм много добре запознат със конкретния мотор мога само да обсъдя със едно елементарно мнение и то е просто ако човек има пари да подържа безпроблемно този мотор и цялосно пасата нека да го вземе обаче ако му гледа разхдите и му е сложно да го подържа или да му сложи газ :screwy газ на 2.8 193 коня това си направо богохулство (поне за мен).колега направи си сам сметката дали си способен да го подържаш този не елементарен двигател :beer

dido.sofiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dido.sofiq » Вто 19 юли 2011 16:50

Колеги нищо лично към никого ... карам колата в пикови часове... падами се 4есто да минавам в натоварени часове.Конкретно средно колата гори до 12 градско. Просто ви казвам , че това съм засякъл и бензин на газ с кубатура Х гори по-малко в пари от дизел с кубатура Х.

gancho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gancho » Вто 19 юли 2011 16:52

ЭКСПЛУАТАЦИОННЫЕ ПОКАЗАТЕЛИ
Максимальная скорость 232 (227) км/ч
Время разгона (0-100 км/ч) 8 (10.1) c
Расход топлива в городе 15.4 (16.5) л/100км
Расход топлива на шоссе 8.1 (8) л/100км

Горното е от каталог(знаете-идеален вариант),с повече не мога да помогна :beer

Последна промяна от gancho на Вто 19 юли 2011 16:55, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 19 юли 2011 16:54

dido.sofiq написа:Колеги нищо лично към никого ... карам колата в пикови часове... падами се 4есто да минавам в натоварени часове.Конкретно средно колата гори до 12 градско. Просто ви казвам , че това съм засякъл и бензин на газ с кубатура Х гори по-малко в пари от дизел с кубатура Х.

Колега и аз нищо лично. Ама в началото взе да го смяташ 10/100, сега казваш 12. На второто съм склонен да ти повярвам :beer Дето се казва - да си дойдем на думата. mhihi

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Вто 19 юли 2011 16:56

gancho написа:ЭКСПЛУАТАЦИОННЫЕ ПОКАЗАТЕЛИ
Максимальная скорость 232 (227) км/ч
Время разгона (0-100 км/ч) 8 (10.1) c
Расход топлива в городе 15.4 (16.5) л/100км
Расход топлива на шоссе 8.1 (8) л/100км

Всеки пише, никой не чете. mhihi
Това го има на първа страница.

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Вто 19 юли 2011 17:18

Чукча писател....

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Вто 19 юли 2011 17:46

feikot написа:Аз се видях в описанието "разни дизелджии" :063: Много се радвам когато някое "светилище" слезе на земята и ни озари с помислите си.

понеже аз пък се видях в светилището...

айде обясни ми какво правиш в тема свързана с бензинов мотор?!
Аман от дизели... заради тоя форум намразих дизелите, казвам ви го напълно сериозно. Такава секта са дизелджиите че... то не бяха разходи, то не беше мощност, то не бяха скорости. Най ми е било забавно като прочета някоя тема в дизел раздела за това как някой колега се оплаква от разход от 10-на/100 в града, смятайки че има проблем и всички тръгват да му обясняват че е нормално и при тях е така, а стане ли време за мерене на пишки- горят по 6-7.
А действително може да падат и на 7, може да качат и на 10, всичко е много относително, така както е и при бензиновите.

Колкото гори толкова- вие си пълните резервоарите, и да се лъже не виждам никаква полза.

Както казах, дайте на направим една сверка- 2.8 бензин вр6, съдейки по мнението във форума лаком, тромав, скъп за обслужване и ремонт. Съпоставяме го с едно тди ( особено помпа дюза), щото нали са бегачки и горят малко- все пак ако искаш повер, при това евтино си вземаш дизел. Мерим с колко точно по-малко гори, после съпоставяме цени на частите- тия за поддръжка и ремонт. Д теглим веднъж чертата, ама с конкретни цифри. Ако се направи нещо смислено, бих участвал с най-голямо удоволствие.

Някой обърнал ли е внимание с каква степен на сгъстяване са бензиновите мотори от последните години, както и колко е поработено по впръскването, газорапределението и т.н. ?! Не стига че са мощни и вървят, но и са икономични.

Една малолитражка ще върви при 100км/ч с 3000об/мин, един по-голям мотор ще падне на 2000 и малко :!: За да се поддържат 100км/ч по равен път например, са достатъчни към 20-на к.с. Един мотор, дори и 200коня да е, няма как да нагажира 100коня в поддържането на 100км/ч(щото ще ускорява)- пак ще са тия 20-на коня. Ето защо и разхода е много близък при сходно каране. При даване на газ нещата са други- 200коня ще си горят колкото за 200коня, щом като ги използваш всичките.

Големия мотор е така- имаш си нормална кола с нормален разход като я караш нормално. С тая разлика,от обикновената, че като от време на време ти се доиска, може и много.

Не виждам какво е толкова специалното на 6-те цилиндъра и 193-то коня да се газифицира. Мотор като мотор- от 1литър са изадени 69коня, даже на газ ще се държи много по-добре от един 4цилиндров.

Тоя разход дето се посочва- имайте в предвди че е някакъв осреднен- в смисъл осреднен за извънградско, осреднен за градско и т.н. Убеден съм че реално ще е много под него- при някакво спокойно каране по правилата- с 90-100км/ч ще е с 0.5 до 1 литър отдолу, както и чувствително по-надолу може да слезе в града.
Питам, колко би горял 1.6 или 1.8 безнинов атмосферен на купе на пасат, 4х4 при това?

Потребителски аватар
feikot

Мнениеот feikot » Вто 19 юли 2011 18:05

Никой не те е карал да си купуваш дизел.Не виждам,причина поради,която ти да ми вкараваш в коловоз къде да пиша и къде не.Също и причина къде да не го правя.Искаш да ми отнемеш правото на глас ли ? Ти подтисник ли си ? Расист ли си ?Не знам дали усещаш,но нарушаваш човешките ми права дадени ми от конституцията.А ти какво правиш при пасат Б5,като твоя е с 40 години по-дърт ?Айде да си имаме уважението.

Разбрах ти мисълта,прав си за което,но без агресия,биха се вслушали повече хора в теб :да: Напълно колегиално ти го казвам.Изблиците на ярост подпомагат хората да се отдръпнат и да не т еприемат на сериозно.

Прав си,че си знаеш магаретата под капака и са си там и когато им кажеш дий,почват да дърпат,не да гадаеш на черпак,дали ще изпревариш ГАЗ-ката пред теб.Това е същото като да имаш дизел с чип ;).Нека всичко мирно да е.

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Вто 19 юли 2011 18:19

feikot написа:...Не виждам,причина поради,която ти да ми вкараваш в коловоз къде да пиша и къде не.Също и причина къде да не го правя.Искаш да ми отнемеш правото на глас ли ? Ти подтисник ли си ? Расист ли си ?Не знам дали усещаш,но нарушаваш човешките ми права дадени ми от конституцията...

Ти добре ли си?! :shock :shock :shock

Потребителски аватар
feikot

Мнениеот feikot » Вто 19 юли 2011 19:05

Показвам ти,как с една непремерена приказка,може някой недоброжелател,да ти свали и джапанките :) Чисто от юристическа гледна точка.Иначе аз съм си обикновен човек съм си :да:

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Мнениеот dlug » Вто 19 юли 2011 20:42

Аз пък седя, четя, пуля се и си мисля...вие нормални ли сте?????????????
Човека зададе конкретен въпрос с тази тема и колко отговора получи????
Не че не бях сигурен (както съм и написал по-горе) че ще дойдем до мерене на пишки (то ако трябва да съм точен май идва мерене на безобразно колеми курове) ама наистина не мислех че ще се стигне чак до тук...
P.S. извинете ме за изразът, но мисля че дори и това е слабо казано, за това не съм го и цензурирал :twisted:

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Вто 19 юли 2011 21:00

dlug написа:Аз пък седя, четя, пуля се и си мисля...вие нормални ли сте?????????????
Не че не бях сигурен (както съм и написал по-горе) че ще дойдем до мерене на пишки (то ако трябва да съм точен май идва мерене на безобразно колеми курове)

:screwy beware of mods
Колега, изразявай се по заобиколния начин, ако ти е възможно. :idea3 Или ползвай това... 18+
А и дами четат... mhihi mhihi mhihi

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Мнениеот dlug » Вто 19 юли 2011 21:38

dlug написа:P.S. извинете ме за изразът, но мисля че дори и това е слабо казано, за това не съм го и цензурирал :twisted:

Мисля че е достатъчно ясно защо не съм се изказал заобиколно.

tosheto2011
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tosheto2011 » Вто 19 юли 2011 23:13

А на този Пасат 4х4 постоянно ли е зацепено и вдига консумацията или се включва в определени моменти? Не ми е много ясен въпроса с 4х4 за леките коли ако може някой да го разясни?

http://bomiauto.cars.bg/u413780

Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Сря 20 юли 2011 8:32

Весела темичка се е заформила. :lol:
И отново "вечното дерби" бензин-дизел - ес южуал. :D

Ако колегата има пари за гориво и поддръжка и колата си заслужава и го кефи - нека си я купи.
Кеф цена няма. :beer

Върни се в “Passat”