Голф 4 1.9 ТДИ 110к.с. на 160 губи мощност
- feikot
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN AVG
Re: Голф 4 1.9 ТДИ 110к.с. на 160 губи мощност
Е те ако взимат по 150-200 лв. за монтаж-демонтаж на турбината... ебаси изедниците.Свали си турбината сам,занеси си я сам и си я монтирай сам.Трябва ти шестограм 5 номер и гедоре.Това е .
- ventotdi
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: ALH 1998
Аз не можах да стопля ... как сервизджията казал ,че турбината не пренадувала ,а колата влиза в авариен режим заради турбото и да се очаква скоро време турбо смъртник ???
- BuRnInGSouL
- Автомобил:
- Двигател:
feikot написа:Е те ако взимат по 150-200 лв. за монтаж-демонтаж на турбината... ебаси изедниците.Свали си турбината сам,занеси си я сам и си я монтирай сам.Трябва ти шестограм 5 номер и гедоре.Това е .
Колега точно 50 лв ми взеха за сваляне и качване и около 100-150 лв (не помня точно) за чистене диагностики преди и след и 1 година гарнация на турбината

- feikot
Ти ако си мислиш,че работата по чистенето е повече от 30 мин...
feikot на 160 и дотам, повече не иска влиза в авариен режим и трябва да я изгася и запаля отново, за да почне да си върви нормално! А относно свалянето на турбото, какъвто съм несръчен ще взема да прецакам нещо, затова предпочитам да дам 50-100лв, освен ако някой колега не се навие и за по-малко да я свали де.
ventotdi - нямам идея как, но затова и пиша тук за съвети
BuRnInGSouL може ли да дадеш кординати за човека от Мало Конаре?
На останалите колеги благодаря за отговорите! Форумчето е страхотно, определено ще ми спестите доста пари

ventotdi - нямам идея как, но затова и пиша тук за съвети
BuRnInGSouL може ли да дадеш кординати за човека от Мало Конаре?
На останалите колеги благодаря за отговорите! Форумчето е страхотно, определено ще ми спестите доста пари

колега от какво излезе твоя проблем че и аз сам така?
Още не съм проверил, колега, нямам време. Другата седмица ще я закарам да я проверят и ще споделя щом причината излезне на яве 

-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
Ебаси майстора. Или нещо не си разбрал, или тоя те е броил за дойна крава.
Ако пренадува (по описание на това прилича) си за чистене на турбото. Правилно са ти казали, че и сам можеш да го направиш, ама си е цапане и играчка. Читав майстор за час ще го свали и за още толкова ще го качи. Чистенето ти и то е там някъде (заедно с реглажа).
Няма кой да ти даде гаранция за чистене на турбото ти. Не ти го сменят, а ти го почистват и монтират същото. Гаранция може да ти даде ако го смени с друго. А ако се счупи винаги може да се оправдае със стружки по маслената магистрала...
Ако пренадува (по описание на това прилича) си за чистене на турбото. Правилно са ти казали, че и сам можеш да го направиш, ама си е цапане и играчка. Читав майстор за час ще го свали и за още толкова ще го качи. Чистенето ти и то е там някъде (заедно с реглажа).
Няма кой да ти даде гаранция за чистене на турбото ти. Не ти го сменят, а ти го почистват и монтират същото. Гаранция може да ти даде ако го смени с друго. А ако се счупи винаги може да се оправдае със стружки по маслената магистрала...
- yarek
- Двигател: AJM 2000
Имам подобни симптоми, чакам на развитието.
-
За всички с подобни симптоми - толкова ли е трудно да проверите дали ви задържа геометрията на турбото? Да го карате докато то пренадува хем ще ви завиши разхода, хем ще скъси значително живота на турбото.
Относно разхода, на компютъра показва 5,5, но като пресметнах на калкулатор ми излезна около 7, а за чистенето ми е ясно, че няма гаранция. Направи ми впечатление също така, отскоро почна да го прави, като превключвам на по-висока предавка турбото някакси подхваща колата изведнъж, не е плавно, симптом ли е това за
или?

-
Ако имаш чип е съвсем нормално да са толкова големи разликите. В България се оказа, че никой не можел да направи софтуер за този мотор и да показва вярно разхода.
Вече е почти никой
. Щото май аз бях първият дето го направи.
Вече е почти никой

- feikot
Ехееее,ми айде сложи ми един чип на мен,а ?
Брезел не се ли справя ?
Брезел не се ли справя ?
-
Брезел не ги прави да показват верният разход. Иначе се справя
.
Има един лимитър в ЕКУ-то за 51мг. Докато той не се отключи няма как да вкарваш реални милиграми. Покажи ми чип на някой български тунер дето да показва стойности над 51мг за мотор с роторна помпа
. Да не споменавам, че и на PD моторите където за разхода нещата са лесно постижими повечето не го правят правилно.
Чипове не слагам. Има няколко изключения, но не ми е това целта. Софтуер пиша основно за приятели и го правя без пари. А и всичко интересно което съм открил по моето ЕКУ го има пуснато в нета свободно. Та ако си зарибен за няколко месеца ще можеш сам да си направиш софтуера.

Има един лимитър в ЕКУ-то за 51мг. Докато той не се отключи няма как да вкарваш реални милиграми. Покажи ми чип на някой български тунер дето да показва стойности над 51мг за мотор с роторна помпа

Чипове не слагам. Има няколко изключения, но не ми е това целта. Софтуер пиша основно за приятели и го правя без пари. А и всичко интересно което съм открил по моето ЕКУ го има пуснато в нета свободно. Та ако си зарибен за няколко месеца ще можеш сам да си направиш софтуера.
Доколкото съм запознат с историята на колата чип не е слаган. Понеделник ще я карам на диагностика и ще пиша като разбера какво е станало 

Върни се в “Дизелови агрегати”