Оплакване от събора на рожен 2011

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Re: Оплакване от събора на рожен 2011

Мнениеот milmar » Чет 01 сеп 2011 10:14

Абе как със срязан вентил и по джанта , ще тръгнеш и караш не зная колко километра без да усетиш :shock . Ами то така не болтове на джантата ще се развият , ами и целият мост може да ти падне по пътя :wink: .
Иначе слава Богу , че не сте пострадали , каквато и да е била причината за аварията ..

Последна промяна от milmar на Чет 01 сеп 2011 10:16, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
xalerrelax
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xalerrelax » Чет 01 сеп 2011 10:15

И аз смятам , както някои от колегите тук , че не е случайно.
Някой твой "приятел" иска да ти каже нещичко. mhihi

Потребителски аватар
sando-ludia
Автомобил: golf 4
Двигател: 1.8t

Мнениеот sando-ludia » Чет 01 сеп 2011 12:06

абе петко голям философ излезе казах ,че необвинявам никой дай да ти видим твоита кола и после коментираи ебати и разбирача се извади scare scare

Последна промяна от sando-ludia на Чет 01 сеп 2011 12:34, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Чет 01 сеп 2011 12:23

Гумата е била задна и затова колегата не е усетил веднага.Отделно ако гумата му е от типа рън флат ,е нормално да усети вибрациите след време.Защото от снимката гледам е доста "тънка".А и колегата по спомен има много аудио в багажника и май май резервната гума е тип каспър :D ?

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Чет 01 сеп 2011 12:53

аз пък мисля че от всичките снимки снимани от снимачките на колегите ( как го написах тва mhihi ) ще се разбере дали на събора са му изчезнали болтовете
колата си струва снимането и все на някоя снимка ще се види дали е с 2 или 4 или 56 болта
и въобще не се съмнявам че може да е някой от форума!
вие какво - като е колега и потребител това го извинява от злобата му и моментално изключва вероятността да е тих психопат с гаечен ключ?
само истински се надявам да не е някой от това "семейство"

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Чет 01 сеп 2011 16:41

тоя голф беше срещу нас на 10-на метра макс. ставах два пъти вечерта, отделно и се будех начесто... доколкото видях колегата го припалваше щото явно му е било студено, стига да не се бъркам със колите зад него, щото и те работеха... беше на габарити. Спеше на предната пасажерска седалка. Изключвам варианта някой да е тръгнал да му отвива болтовете, едно че ще усети, друго че просто не ми се вярва някой да тръгне да краде джанти, или да прави мизерии. Сутринта си запали и тръгна съвсем нормално. Не съм му проверявал видиш ли налягането на гумите, немога да кажа дали е била мека, щото и без това са нископрофилни.. Струва ми се, а и искрено се надявам че се заблуждава :?

Бил съм свидетел как се рахлабват болтове, както и на мен лично са ми се разхлабвали.

Потребителски аватар
emiltd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emiltd » Чет 01 сеп 2011 16:42

parno написа:тих психопат с гаечен ключ?

Тази фраза кърти,а и е май баш на място...но каквото било,било,нали всички са живи и здрави.Нека колегата остави случая в миналото и за в бъдеще да си има едно наум,щото не е гот така,ама се налага май... :|

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Чет 01 сеп 2011 16:51

случая не трябва да остава в миналото а да се помни до и на следващия събор :idea:
където всъщност колегата едва ли ще отиде :?
толкова ли никой няма снимки на съответната джанта и да приключва това гадаене форумен или не

Потребителски аватар
emiltd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emiltd » Чет 01 сеп 2011 16:58

Затова казах да си има едно на ум,особенно при следващо посещение на подобни масови мероприятия...не е нужно да го забравя,но и да се ядосва е напразно.Да не мислиш,че лекето,което евентуално има пръст в цялата работа,просто ще дойде,ще си признае и после ще се надупи за изкуплението Шоушенк mhihi

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Чет 01 сеп 2011 17:10

"Господи пази ме от приятелите, с враговете си мога да се справя и сам" - Напълно съм убеден че ако е направено умишлено е от човек който познава колегата! Случаен човек не би ги направил, и по точно казано, нищо не е случайно!
Друго което ми хрумва е, ако колегата е карал колата преди събора на гумадция, да не са затегнали както трябва болтовете, и да са се охлабили, но това с "Рязането на винтила" направо отхвърля гумаджииницата!

С две думи, каквото и да се каже е излишно, просто колегата иска да ни предупреди, да се пазим, а не ние да намерим човека! Ако някой го е видял едва ли ще каже!

Потребителски аватар
Weezy
Автомобил: VW Golf mk2 1987
Двигател: JP
Контакти:

Мнениеот Weezy » Чет 01 сеп 2011 17:17

Дай снимка, да видим отрязания вентил :)

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Чет 01 сеп 2011 17:21

:shock :shock
Не знам.. Има няколко вероятни сценария..
Някой съфорумец (или някой, който няма нищо общо с форума) му е завидил за джантите и тръгнал да си ги взима.. Съответно без фенерче да не привлича вниманието, развива, стига до секретните, нервира се и реже вентила, е така, да му е гадно.
Друга теория, както казаха колегите - някой да го е подразнил - я с държание, я със силна музика, я от чиста завист...
Не на последно място оставям и шанса някой, който мрази голфаджии, да е решил да изрази яростта си, както аз си намерих голфа с очевидно счупено огледало. На паркинга имаше и друг голф със същата щета, не изключвам и трети да е имало, ама да е тръгнал нанякъде преди аз да видя моя...
Съвсем малка е вероятността това някой да го е направил в София (Нови Искър), пък на отиване колегата да не е усетил нищо по магистралата...

Разни хора - разни идиоти.
Нищо не можеш да направиш, освен ако не викнеш Хорейшо. Вземи си поука от случката - винаги проверявай всичко преди път. Това трябва да ти (ни) стане навик. А за нещастника има кой да се погрижи. От нас много клетви, поне една дано го стигне...

Потребителски аватар
Gigabyte
Автомобил: neko drugo
Двигател: vaprosche

Мнениеот Gigabyte » Чет 01 сеп 2011 18:23

Как се свалят болтове на джанти и се режат винтили като вътре има спящ човек? Я си отговорете на този въпрос. Аз лично още на първото скръцване на болтовете на джантите(а такова ще има освен ако наистина не са ти били затегнати болтовете) ще съм скочил на прозореца ,камо ли като срежеш винтила(въздуха се изпуска изведнъж и няма просто как да не го чуеш). Как на Крушуна пак намери някви кусури ,сега пак ,как на другите колеги не се случват тези неща ,замисли се за "приятелите си от форума и не само" :)

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Чет 01 сеп 2011 18:55

На крушуна тая година се събудих от вдигането на колата ми на крик.. Щото крика беше с лост и се вдига "на стъпки", като се подрусва колата на всяка стъпка.
Болтове не съм чул да скърцат, а и не винаги скърцат.

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Чет 01 сеп 2011 20:04

ISRalien написа:На крушуна тая година се събудих от вдигането на колата ми на крик.. Щото крика беше с лост и се вдига "на стъпки", като се подрусва колата на всяка стъпка.
Болтове не съм чул да скърцат, а и не винаги скърцат.

За кушията ли колеги са ти вдигнали колата на крик или с умисъл?

Върни се в “ОФФ-Топик - други”